Почетна / Фудбал / Супер лига

Бојовић: Младост важнија од рекорда

Милан Бојовић донео три бода Лучанцима на Бањици и приближио се на два гола Андрији Калуђеровићу
ФОТО: В. Марковић

Квалитет Младости никада није био споран, иако су им многи после уводних утакмица пролећног дела сезоне предвиђали крах. Да је Ненад Миловановић перфектно припремио екипу у Анталији видело се на Бањици против Рада. Упркос томе што је ривал био бољи, играчки кадар Младости показао је способност да и у тешком тренутку извуче максимум, односно дође до победе.

Предвођени Шатаром, Бојовићем, Јешићем, Сашом Јовановићем, младим репрезентативцима Мићовићем, Косом једноставно није било реално да овај тим „склизне“ у опасну зону. Кад им се дозволи да играју и уз поштено суђење јасно је да Лучанци могу много.

Гол одлуке у дуелу на Бањици постигао је искусни Милан Бојовић коме је ово био укупно 69. суперлигашки погодак.

- Утакмицу са Радом доживели смо као финале. Поштено домаћин је био бољи, ипак успели смо у првом полувремену да се одбранимо, касније смо искористили и ту једину шансу која нам се указала. Велике екипе тако побеђују, што је додатни квалитет. Ова три бода нам дођу као шест, јер смо у случају међусобног скора бољи од Рада – уз осмех говори Милан Бојовић, стрелац победоносног гола за Младост.

Опет је актуелна тема рекорда, Андрија Калуђеровић вам „бежи“ сада за само два гола, колико вас то оптерећује?

- Не могу да кажем да мени није важан тај рекорд, али се не оптерећујем. Андрија Калуђеровић и ја смо добри пријатељи, били смо заједно и у репрезентацији, цимери, велико поштовање имам за њега. Част ми је што се баш са њим такмичим за овај рекорд. Борићемо се до краја, па ко подигне лествицу, тај ће се и изборити за најбољег стрелца. Ипак, у овом тренутку ми је важнија борба за бодове и Младост, подредио сам се колективу. И против Рада сам доста радио у дефанзиви, враћао се по лопту чак до нашег шеснаестерца. Гол је дошао као награда. Даваће и Андрија голове у то сам сигуран на наредним утакмицама. Још ћемо се ми такмичити.

Да захвалите дефанзивцима што Калуђеровић није дао гол?

- Баш сам Мићовићу пре утакмице рекао да игра за мене, а ја ћу за њега и екипу дати гол. И, тако је и било. Атмосфера у тиму је феноменална, сви смо „погинули“ на терену за ове бодове. Хвала саиграчима што су ме бодрили, јуче сам ја дао гол, сутра ће неко други, битно је да се бодови скупљају.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.