Почетна / Фудбал / Супер лига

Обрадовић не зна за пораз против Војводине: Нећу ни сад изгубити

Леви бек Партизана током првог боравка у Хумској, остварио четири победе и реми против Војводине
ФОТО: В. Марковић

Партизан сутра у Хумској има први велики изазов у пролећном делу шампионата. Црно-белима предстоји окршај против трећепласиране Војводине. Парни ваљак је у серији од 12 првенствених победа, али ниједан од тих ривала, па ни пролећни ривали Напредак, Нови Пазар, Јавор, Радник и Индјија нису на нивоу Новосађана, о чему говори гол-разлика тима Александра Станојевића у наставку првенства – 17:1.

Сусрет на стадиону “Карађорђе” у августу прошле године остао је упамћен по преокрету Лала, али и нервози Сава Милошевића, искљученог на том мечу, што је био окидач и за његог одлазак с клупе Партизана два дана касније.

Александру Станојевићу ће дакле, сутрашњи меч бити последњи против ривала са којим се није састајао после повратка медју црно-беле. Тренер Парног ваљка има у својим редовима играча који не зна за неуспех у дуелима са Војводином. Иван Обрадовић, леви бек вицешампиона Србије, на четири утакмице остварио је три победе без примљеног гола и реми завршен најнепопуларнијим резултатом.

- Драго ми је да смо у Инђији наставили са добрим низом из првог дела првенства. Размшљамо од утакмице до утакмице, желимо да на сваком мечу пружимо  максимум, тако да нисмо оптерећени дужином трајања наше победоносне серије – каже Обрадовић.

Навијачи прижељкују да низ тријумфа потраје најмање до вечитог дербија 7. априла. Најверније присталице Партизана уверене су да и после двобоја са комшијама серија може да остане актуелна и да се екипа из Хумске врати у борбу за титулу.

- Побеђиваћемо док год сваки играч сваког дана жели да буде најбоља верзија себе. Функционишемо као тим. Постали смо такмичарска екипа, са таквим приступом дочекујемо све мечеве.

Обрадовић против Војводине

22.04.2007: Партизан – Војводина 1:0

11.08.2007: Војводина – Партизан 0:1

27.09.2008: Партизан – Војводина 1:0

10.12.2008: Војводина – Партизан 0:0

11.04.2009: Војводина – Партизан 0:2

Убедљив тријумф против Инђије, ипак није ушао у анале. Тренер Станојевић је у првом мандате побеђивао у првенству Млади радник и Младост из Апатина у купу истоветним резултатом.

- У сезони  2016/17 са Андерлехтом успео сам да победим Мускрон са 7:0 – подсећа Обрадовић.

Не би било чудно да у првој следећој утакмици Партизан голгетерски спусти гас, не зато што се истрошио против Инђије, већ и због  несумњивог квалитета Војводине.

- Новосађани су одличан противник, најзахтевнији до сада. Сигуран сам да ће бити тежак меч. Фокус, плус енергија је начин како се улази у овакве утакмице.

Тренер Војводине Ненад Лалатовић познат је као одличан мотиватор.

- Где год да је радио Лалатовић је извлачио је максимум од играча. Тако је и са Војводином, али ми смо ту да ривала спутамо у намери.

Обрадовића, наравно, радује претходни успешан низ у дуелима са Лалама.

- Трудићу се да наставим са истом традицијом кад су утакмице са Војводином у питању.

“Веза” Војводине и Обрадовића је нераскидива.

- Заувек ћу се сећати дебија за Партизан против Новосађана. Било је то  априла 2007. године. Победили смо са 1:0. Голом Обијоре Одите. Играо сам 80. минута, заменио ме је Милош Босанчић. Тад је мој сан почео да се остварује.

Занимљиво да кад год је Обрадовић играо у првенству Војводина није дала гол. Уписао је гол-разлику од 5:0, уз реми без голова.

- Надам се да ће и сада сутра тако да буде. До тога можемо да дођемо уз 90 минута маскималног фокуса и концентрације. И минималан тријумф би био добродошао.

Партизан по обичају користи таленте, сад их и тренер Станојевић све више гура у први план. Обрадовић је пристао да издвоји за нијансу квалитетније млађе саиграче.

- Јовић и Штулић све чешце добијају шансу и на прави начин је користе. Супер су момци и верујем у њих. Што је важно, скромни су, вредни  и жељни да напредују.

Обрадовић је итекако компетентан да оцени квалитет садашњег тима Партизана, али оног из његовог мандата.

- Имамо избалансирам тим, сви раде један за другог, конкуренција је здрава. Голови долазе као плод тимског рада. Ништа не бих мењао – није дао конкретан одговор Иван Обрадовић да ли је бољи садашњи или тим црно-белих за који је играо пре одласка у иностранство.

Качар могао до гола кад је хтео

Партизан и Војводина одиграли су 4. новембра 2007. на стадиону у Хумској један од епохалнијих мечева у новијој историји. Чак шест погодака је постигнуто, а победника није било. У јунака сусрета израстао је хет-триком Гојко Качар.

- Гледао сам ту утакмицу са трибине. Качар је био доминантан. Утисак је да кад год би пришао  нашем шеснаестерцу, он би и дао гол. Имао је сјајан осећај за простор и одличан тајминг.

Са Качаром сте друговали у репрезентацији?

- Били смо нераздвојни. Наша фантастична четворка била је Бамби Тошић-Тони Рукавина - Гојко и ја. Можда најлепши период у каријери био ми је код селектора Радомира Антића.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zuk
Pobeda sa najmanje tri razlike a bez primljenog gola ,to je moje misljenje.Verujem u Stanojevica ali mi nije jasno sto ne pocinju utakmicu Holender i Suma.
PFCBG
partizan jednostavno mora da pobeđuje. Penal izmisljeni ili autogol svejedno je. Kikss se ne sme dozvoliti! Partizan je isuviše velik klub, pa je logično da joj se protivnici sklone, a ako baš zatreba i pomoć sudija, tu je! Mi nemamo problem sa tim! Važne su pobede i titule.
@PFCBG
Tzv grobaru prepoznat si i bolje prozivaj vase sudije koje su ostetile zvezdine protivnike za najmanje dvanaest bodova.
tako je
Uz vase sudije ni Mancester City vam ne moze nista
@tako je
Mislis na zvezdu bez sudija ne bi videla prvo mesto.Pravo njeno lice je vidjeno, protiv Tirane,Ararata i narocito Omonije.Milan je igrao na obe utakmice sa rezervnim timom sto je bilo dovoljno da eleminisu tzv.prvake.Od jeseni se uvodi VAR i strane sudije a vas bivsi predsednik u corku ,Slavisa Kokeza pa da vidimo od cega ste napravljeni.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.