Почетна / Фудбал / Супер лига

СТАНКОВИЋЕВА „ОСВЕТА“: Црвена звезда у Сенти (16,05 - САСТАВИ)

Млади стручњак у првенственим утакмицама на клупи Црвене звезде изгубио само од данашњег ривала ТСЦ-а
ФОТО: ФК Црвена звезда

 

Тежину данашњег гостовања у Сенти дефинише и податак да је Црвена звезда у првенству од како је тренер постао Дејан Станковић изгубила само на стадиону у том граду.

ТСЦ је 14. јуна прошле године победио са 2:1, али био је то меч без већег такмичарског значаја у тренутку кад је клуб са Маракане оверио титулу, а екипа из Бачке Тополе већ имала европску карту у џепу. Сада је улог већи, очекује се жестока борба и жеља за спортском осветом младог стручњака.

Црвена звезда стиже у Сенту са амбицијом да настави серију победа у првенству и додатно се приближи одбрани титуле, а ТСЦ-у би евентуална сензација против фаворита била замајац за покушај да изађе као и прошле сезоне на европску позорницу.

Шампион је пун самопоуздања, после несрећне елиминације из Лиге Европе од Милана одиграо је одлично против Пролетера и могао да постигне више од четири гола. Тренер Станковић има на располагању широк кадар, могућност да изабере најспремније.

- Склоп различитих детаља може да буде превага, од припреме до хемије међу фудбалерима. Одиграли смо феноменално прво полувреме после европских утакмица са Миланом, било је на високом нивоу и у јаком ритму. Менталитет не би требало да мењамо – истакао је Дејан Станковић, шеф стручног штаба Црвене звезде.

Ређају се обавезе на домаћој сцени за Црвену звезду и полако морају у екипи да се потискују из размишљања мечеви са Миланом, што тренер Дејан Станковић и чини. Росонери су у сјајном мечу савладали у недељу Рому на Олимпику и довели звездаше у позицију да не знају да ли да буду још више поносни због издања на Сан Сиру или тужни јер су елиминисани без пораза у два меча.

- За мене су моји играчи победници, а мечеви са Миланом су архивирани. Извучене су добре ствари, неке лоше не би требало да поновимо...

Уочи утакмица са Миланом Црвена звезда је имала гостовања решена победама, славила је против Новог Пазара, Радничког и Спартака. Крај Јошанице је Станковићев тим био убедљивији, на Чаиру одиграо колико је било потребно да однесе три бода и страховао од повреда, а највише се намучио у Суботици.

ТСЦ је боље пласиран од Радничког и Новог Пазара, јасно је да црвено-беле чека квалитетнији тим него на првенственим гостовањима у Новом Пазару и Нишу.

- Не бих да потценим било кога, нити да умањим вредност наших победа. Имали смо два тешка гостовања и због климатских услова, у Новом Пазару је терен био нестварно мекан, у Нишу као мермер. ТСЦ је компактна екипа, добро се брани и има офанзивне транзиције са нашим бившим играчем брзим Југом Станојевим.

Не очекује се да ТСЦ има намеру само да се брани, без обзира што у пролећном делу сезоне са тренером Крстајићем није примио гол.

- Морате њих да питате као планирају да играју – уз осмех је рекао Станковић. – Сви против нас су у чврстом блоку, а ко год жели да се надиграва са нама бићемо спремни – закључио је Дејан Станковић.

Тренер ТСЦ-а Младен Крстајић и његови играчи желе да продуже серију без примљеног гола у Супер лиги Србији. Ако неки тим може да намучи лидера Црвену звезду, осим Партизана и Војводине, то је сигурно суперлигаш из Бачке Тополе.

Црвена звезда гостује  на северу Бачке, а домаћи су лепо започели пролећни део сезоне. Екипа Младена Крстајића гаји оптимизам да би могла да дође до бода или сва три.

- Звезда игра одличан фудбал у последње време, то је показала и у утакмицама домаћег првенства и против Милана. У доброј је форми, а мени је драго што нам у госте долази баш у тренутку кад смо и ми у доброј форми. Имамо пет утакмица без пораза и без примљеног гола, велики сам оптимиста. Свесни су да су постали изузетни такмичари и очекујем добру утакмицу свих 90 минута – истакао је Младен Крстајић.

Млади стратег ТСЦ-а добро зна да ће против Црвене звезде морати да се искористи и најмања прилика да би се дошло до позитивног резултата. За сада је тим из Бачке Тополе одбранио гол од Војводине, Рада, ОФК Бачке, Златибора и Металца у пролећном делу сезоне, дошао до три победе и два ремија.

- Знамо да Звезда у првенству игра веома добро, свестан сам да ће бити изузетно тешко да је угрозимо у  Сенти, али нећемо се предати унапред – каже Крстајић.

Капитенску траку ТСЦ-а носиће Саша Томановић, искусни везиста.

- Наша екипа је имала добар почетак са пет утакмица без примљеног гола. Освајамо бодове на свакој утакмици, било би лепо да против Звезде наставимо да не примимо гол. Сваки бод против овако квалитетне екипе је успех за нас. Знамо да када се игра против Звезде, имате мало шанси, свако морате да искористите - изјавио је Томановић.

Семафор 25. кола Супер лиге:

Уторак:

Партизан – Војводина 2:0 (Асано 25, 63)

Среда:

14,00: Чукарички - Металац

14,00: Младост - Златибор

14,00: Напредак - Рад

14,00: Радник - Нови Пазар

14,00: Вождовац - Бачка

16,05: Јавор - Инђија

16,05: Пролетер (НС) - Раднички (Ниш)

16,05: Спартак - Мачва

16,05: ТСЦ - Црвена звезда

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pepe ,
Sta je sa Nasim Bekhenbauerom (Pankov).,?
osigurac
A ko bi to najbolje uradio nego-elvis!
Žere
Hoćemo pobedu pogotkom Kange.
Zvezdas!!!
Srecno zvezdo!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.