Почетна / Фудбал / Супер лига

Мркаић признаје заслужен пораз у Хумској: Деловали смо недоречено

Већ у недељу у Нови Сад долази екипа Јавор Матиса, тим који је јесенас нанео први пораз Лалама. Управо из Ивањице је Мркаић и дошао у редове Војводине и сигурно је да ће бити посебно мотивисан да се, заједно са саиграчима, реваншира ривалу
ФОТО: М. Рашић

Веровали су навијачи Војводине да њихови љубимци и у дербију с Партизаном у Београду могу да остваре повољан резултат и да се врате у Нови Сад барем непоражени.

Таква надања темељили су на неколико последњих резултата које су Новосађани остварили у сусретима с црно-белима, посебно на оном из Ниша, када је чета тренера Ненада Лалатовића освојила победнички пехар у Купу Србије.

Међутим, од свега остала је само варљива нада,  а Партизан је на терену доказао квалитет и забележио и 13. победу у низу, док су капитен Никола Дринчић и његови саиграчи морали да спортски честитају ривалу на тријумфу.

- Ушли смо солидно у утакмицу и, до водећег гола црно-белих, чинило се да можемо да испунимо замисао и вратимо се у Нови Сад непоражени – нагласио је снажни нападач Новосађана Момчило Мркаић. – Нажалост, ривал је казнио једну нашу неопрезност у одбрани и повео, а ми смо на терену деловали некако недоречено. Далеко од тога да нисмо желели да остваримо пуно бољи резултат, али није ишло.

Што се дефанзивне игре Лале тиче, остављано је много простора Јапанцу Такуми Асану, који је прво имао две полуприлике, а онда је постигао и два гола. Уз то, још једном је био у идеалној шанси, али је шутирао поред Симићевог гола.

- Не знам шта је томе допринело, чини ми се као да смо се много  развлачили у одбрани и Партизан је то умео да казни. Београђани имају веома јак тим, чврста су екипа и играју добро, а ми смо се мало спорије враћали у одбрану и чини ми се да је Асано због тога долазио у позиције да шутира ка нашем голу. И после вођства противника, трудили смо се и улагали напор да се вратимо у сусрет.

Водио је Мркаић велику битку са штоперима домаћина Светозаром Марковићем и Игором Вујачићем, до тренутка када га је тренер Лалатовић извео с терена.

- Није лако борити се с таквим фудбалерима, али сам настојао да спуштам лопте ка нашим играчима и да из тога покушамо да организујемо опасније нападе. Осећао сам да сам расположен за игру, трудио се да помогнем саиграчима, али сам доста рано морао да се преселим на клупу. Искрено, Београђани су заслужили победу, а на нама је да анализирамо грешке које смо правили и да покушамо што пре да заборавимо дерби. Чека нас неколико тешких утакмица у првенству и Купу Србије и морамо да се окренемо ка њима.

Већ у недељу у Нови Сад долази екипа Јавор Матиса, тим који је јесенас нанео први пораз Лалама. Управо из Ивањице је Мркаић и дошао у редове Војводине и сигурно је да ће бити посебно мотивисан да се, заједно са саиграчима, реваншира ривалу.

- Нема лаких противника у домаћем првенству, па то није ни Јавор. Окренули смо се том сусрету и нема никакве сумње да ћемо у њему покушати да се реванширамо Ивањичанима, али, што је много важније, и да упишемо важне бодове. Потом нас, у следећи четвртак, очекује и сусрет четвртфинала Купа Србије, у којем ћемо, у Суботици, за ривала имати добру екипу Спартака. Немамо времена за жаљење у односу на оно што (ни)смо могли против Партизана, а сада смо фокусирани на оно што нам следи – додао је Мркаић.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

FkpCascais
Na početku fudbala u Novom Sadu Voša je predstavljala srpsku zajednicu, NAK mađarsku a Juda Makabi jevrejsku, Poenta nije bila imati igrače podeljene po nacionalnosti, već videti ko ume da skupi i stvori što jači tim, Još 20tih Voša dovodi čeha Čapeka i segedince Dudaša i braću Saraz, Pored mnogih internacionalaca, 30tih će iz Rumunije doći i Virgil Popesku koji će nakon rata da se preimenuje u Stanislava i postati jedan od osnivača Partizana, 83 stiže gabonac Delika prvi afrikanac u Yu ligi, pa dve godine kasnije mu se pridružuje trio Zvarik, Boršo, Dardaj, pa u sezoni bombardovanja stižu argentinci Karabahal i Markos, U skorijem periodu imamo Batu Kankana koji je bio stvorio jedan moćan tim sa Merebašvilijem, Pletčom, Kizitom, Omaruom, Apijom, itd, ali je pokraden, Sad vam je poklonjen onaj kup da ispadne da kao bez stranaca ste jači, A Lalatović vas unazadio sto godina
БмСу
007 смаратору,носи Новевског кући,досадоооооо
007
Bolje da ste uzeli intervju od mladog Novevskog koji je prvi put počeo utakmicu za Vojvodinu iako ga je previše trema sputala jer pred njim je tek karijera nadamo se blistava za razliku od Mrkajića koji je kao centarfor na 50 utakmica za Vojvodinu dao 5 golova
Boki
Kada dodje Emmanuel Chabula, bice bolje.
FkpCascais
Lalatović će svakog prelaznog roka da insistira kako voli strance a onda će uvek da nađe način da ne dovede nijednog
q q
od tog nema ništa rasulo u klubu poodavno. Lalat je već otišao a kad dovdu Bataka za trenera ili mišu kosanovića neće nam pomoći ni mesi

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.