Почетна / Фудбал / Супер лига

Душан Ђорђевић: Победу против Металца посвећујемо Дарку Пушкарићу

Нападач бело-црних Ђорђе Јовановић је по други пут ове сезоне постигао два гола, учинио је то недавно и на гостовању Раду на Бањици. После тријумфа против Металца тренер Чукаричког Душан Ђорђевић био је изузетно задовољан
ФОТО: Архива Журнала

Чукарички је наставио сјајну серију резултата, у пролећном делу шампионата Брђани су славили пети пут, уз један реми, у шест мечева. Тај учинак био је довољан да се бело-црни попну на треће место, сада са бодом више од Војводине.

Редом су падали Инђија (1:0), Рад (2:0), Златибор (2:0), ОФК Бачка (2:1) и Металац (2:0), док су само Новосађани успели да остану непоражени у вероватно најбољем мечу одиграном ове сезоне на домаћим теренима (3:3).

Против тима из Горњег Милановца Брђани су оба гола постигли на почетку полувремена, у шестом и 57. минуту, оба пута је то учинио Ђорђе Јовановић.

Нападач бело-црних је по други пут ове сезоне постигао два гола, учинио је то недавно и на гостовању Раду на Бањици. После тријумфа против Металца тренер Чукаричког Душан Ђорђевић био је изузетно задовољан.

- Знали смо квалитете екипе Металца, због тога смо дан пре меча имали можда и неуобичајено дуг састанак. Имају много школованих играча, играју препознатљив фудбал, знали смо да неће одустати од тог стила ни на нашем терену. Опет, ми смо имали великих кадровских проблема око састава тима, морали смо неке ствари у ходу да решавамо. Пре свега, задовољан сам издањем младих играча, Митар Ергелаш је почео утакмицу, Јован Лукић је ушао са клупе, одиграо је врло добро. Радује нас и та нова ситуација, али и место на табели на којем се тренутно налазимо, и серија добрих резултата – казао је на почетку разговора шеф струке Брђана Душан Ђорђевић, који је потом нагласио:

- Читава екипа Чукаричког ову победу посвећује Дарку Пушкарићу, момку који је поломио ногу на гостовању у Бачкој Паланци!

Имао је огромних кадровских проблема Чукарички пред дуел против тима из Горњег Милановца.

- Знали смо да нас очекује тврда утакмица, наравно да нам је рани гол много помогао, дао нам је ветар у леђа, стабилност да не морамо да јуримо током меча. Може Чукарички и боље од овога, али понављам, заиста смо имали огромних проблема пред овај сусрет. Тим сам буквално саставио пред улазак у свлачионицу. Данило Пантић је имао стомачни вирус, голман Петровић такође, Бирманчевић је већ био остварио трансфер у Малме, Пушкарић је поломио ногу, Кајевић је од раније одустан, Савић такође... Наравно, не желим да улазимо у замку било каквих изговора, направили смо такмичарску екипу колико год је то било могуће – истакао је Ђорђевић.

Говорио је шеф струке и о продаји Вељка Бирманчевића, који је потписао уговор са прваком Шведске Малмеом.

- Рачунајући и Бирманчевића, у овом прелазном року остали смо практично без три најбржа играча, нешто раније отишли су Ендијае и Езе. Они су нам давали велике могућности унапред. Али, сад смо добили неки други тип играча, морамо томе да се прилагодимо. Једноставно, развојни смо клуб, који има много младих играча. Они ће кроз каријеру умногоме напредовати и у том сегменту, сваки дан радимо на томе.

Чукарички се после дужег времена вратио на трећу позицију, која гарантује пласман у квалификације за премијерну Лигу Конфедерација.

- Пред крај полусезоне и почетак другог дела, казао сам играчима да уколико бранимо позицију на којој се налазимо, а тада смо били четврти, да нисмо добри. Морамо да гледамо оно што је испред нас, а то је била Војводина на трећем месту. Ако успемо, феноменално, ако не успемо, знамо да смо дали све од себе. И после победе против Металца сам им у свлачионици казао, сад смо трећи, а да ли ћемо одбранити ту позицију, то нико не зна. Али, да ћемо дати све од себе, то свима треба да буде јасно – поручио је Душан Ђорђевић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.