Почетна / Фудбал / Супер лига

Мијаиловић: Намучили смо Звезду, окрећемо се новим изазовима

Нисам једини на Бановом брду који је већ наступао за црвено-беле, имамо и доста бивших играча Партизана, али понављам, сада смо сви у Чукаричком и боримо се за тај клуб – казао је Мијаиловић
ФОТО: В. Марковић

Серија непобедивости Чукаричког трајала је од гостовања у Хумској 5. децембра до сусрета против Црвене звезде на стадиону „Рајко Митић“.

Као и против црно-белих, и у дуелу са лидером на табели Брђани су се представили у лепом светлу, али им то није било довољно да освоје макар бод.

- Као што је наш шеф рекао пре меча, дуел против Црвене звезде била је прилика да видимо где је наш тим тренутно. Наравно да нисмо задовољни резултатом, али све остало било је на врло високом нивоу. Намучили смо најбољу екипу у лиги, дуго је владала неизвесност у дерби мечу, на крају мало је недостајало да се са Маракане вратимо непоражени. Ко зна шта би било да смо искористили наше шансе – казао је Срђан Мијаиловић, један од најбољих појединаца у редовима Чукаричког током дуела против Црвене звезде.

Мијаиловић је први пут у каријери играо против тима који га је за време шефовања Роберта Просинечког винуо у елиту. Признаје да је било емоција кад је поново крочио на стадион „Рајко Митић“.

- Искрено, није ми било свеједно, али професионалац сам, сада наступам за Чукарички и на мени је било да учиним све да дођемо до повољног резултата. Наравно да је Звезда део мог живота, време проведено на том стадиону не може да се заборави. Нисам једини на Бановом брду који је већ наступао за црвено-беле, имамо и доста бивших играча Партизана, али понављам, сада смо сви у Чукаричком и боримо се за тај клуб – казао је Мијаиловић.

Црвена звезда је прекинула серију непобедивости Брђана, који су после неуспеха против лидера поново на четвртој позицији на табели, иза Војводине која је савладала екипу Јавора.

- Водићемо велику борбу за Европу до краја. Не желимо да чекамо исход такмичења у Купу Србије, већ ћемо се трудити да се до краја сезоне изборимо за треће место које гарантује пласман у квалификације за Лигу Конфедерација. Због тога су предстојећа два меча до репрезентативне паузе од огромног значаја за Чукарички, најпре дочекујемо Раднички, потом идемо у госте шабачкој Мачви. За сада су нам мисли усмерене само на дуел против Нишлија, које су претходног викенда показале да их не треба прерано отписивати. Увек су дуели са њима занимљиви, тако ће бити и овога пута, али се уздам у наше квалитете и предност домаћег терена, а зна се да играмо врло добро на Бановом брду – казао је Мијаиловић, којег после дуела са Нишлијама очекује занимљив меч у Шапцу, против екипе у којој игра његов млађи брат Марко.

Иако Чукарички после 26. кола има осам бодова предности у односу на најближег пратиоца Спартак, Мијаиловић упозорава да их до пласмана у Европу чека дуг пут.

- Као што сам већ казао, наш циљ ће бити треће место. Ако у томе не успемо, онда морамо бар да одбранимо четврту позицију. Предност коју имамо јесте лепа, али исто тако може брзо да се истопи, уколико не наставимо са добрим играма и резултатима у континуитету. Тек нас очекују мечеви са Партизаном, Спартаком, Пролетером, ТСЦ-ом, предстојећи са Радничким... Има још много да се игра, нећемо се опустити до краја – истакао је Срђан Мијаиловић, који је ове сезоне одиграо 14 мечева за Брђане.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Naravno
Zato su i delovali zbunjeno izmenama.
sa strane
Ma, namucili ste ih, nema...
Tako je
Namučili, pa se sklonili.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.