Почетна / Фудбал / Супер лига

Дрес Партизана је светиња

Александру Станојевићу је и у претходном мандату морао да дисциплинује младе играче - Немању Томића и Марка Шћеповића
ФОТО: М. Рашић

Александар Станојевић је суспендовао Николу Чолића, Дениса Стојковићa, Николу Штулића и Николу Терзића. Разлог, незалагање и непоштовање договора на тренинг утакмици са Првом Искром, лидером Зонске лиге Београд. Одлука тренера црно-белих у среду је одјекнула чак и јаче од вести да је Партизан у том дуелу поражен (0:1)!

Станојевићу није први пут да се нашао у ситуацији да дисциплинује младе изабранике. Исто је учинио 20. новембра 2010. године после утакмице са Чукаричким (4:2) на Бановом брду. Тада је у Телеоптик, други тим црно-белих прекомандовао Немању Томића и Марка Шћеповића. О дешавањима на Бановом брду дан касније је изјавио:

- Дрес Партизана је светиња, он је изнад свих нас. Ако су наши најбољи фудбалери Крстајић, Илић и Илиев, иако повређени, као и Бабовић са сломљеном руком, изгинули на терену, онда очекујем да и они које уведем са клупе дају све од себе. Томић и Шћеповић су разочарали односном према дресу који су обукли и од данас ће тренирати са Телеоптиком. На њих двојицу не рачунам до краја полусезоне, шта ће бити после, видећемо – изјавио је Станојевић за Журнал.

У опширном интервјуу Журналу Станојевић је између осталог казао:

- Још у омладинској школи сам васпитаван да ниједан играч не може да буде изнад Партизана и да буде другачији од осталих. Увек мора да буде позитиван - било да је све време на терену, да је ушао два минута у игру или цео меч преседео на клупи. Томе ме је научио мој тренер Бранко Рашовић, док је Љубиша Тумбаковић често говорио: „На првом месту Партизан, па онда велика празнина!”

У даху је наставио:

- Нисам то урадио преко ноћи или афекту! Никад не бих учинио нешто после прве ситуације која се деси. То је нешто што се понављало и на шта сам упозоравао. Свесно сам донео одлуку и стојим иза ње!

На крају је Станојевић поентирао:

- Мора да се зна разлика између Клеа и Илијева који и после трећег гола улазе у пресинг и Шћеповића, који након изгубљене лопте не жели да ради оно што се од њега захтева и делује ноншалантно. Онда схватите да није део тима. Ако може најстарији играч под инјекцијама да покаже пример, онда мора овако. То му се није десило први пут, тако је било и на тренинзима. Томић и кад није био на потребном нивоу је имао велики кредит код мене. Играо је без обзира на разна мишљења. Био је део екипе и играо за њу, али кад је показао индолентност, да не жели да направи корак више, од тренутка кад више не иде у корак са тимом, одлучио сам се на овакав потез. Има много играча у Партизану који једва чекају да добију шансу да истрче на терен и изгину за клуб – рекао је Александар Станојевић, коме је подршку за одлуку дао координатор за спортска питања Алберт Нађ.

Станојевићеве педагошке мере те године су биле пун погодак, јер су по повратку у први тим Немања Томић и Марко Шћеповић били међу најбољим играчима Парног ваљка.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

dejavu
Ma jok sta vam je....razmonter,neznalica, covek na zadatku i uzivaoc simpatija komsinice i vladajucih struktura...nek ravnozemljasi sami dodaju jos u ovaj niz... Ja da sam na vasem mestu, ne bih uzimao tastaturu u ruke minimum 6 meseci. Ali avaj...bilo kakva vest ispadne okidac za nekog...eno ga i penzioner se vratio sa starim pricama.
već vidjeno
Nisi na našem mestu, a ja da sam na tvom mestu potražio bi stručnu pomoć.
nisevac
tako treba ,bez discipline nema nista,kao u vojsci mora da se zna ko sta i kad radi.
Zuk
Dres Partizana je svetinja i ako neko misli da moze da statira i da se ne oznoji treba da zna da mu nije mesto u klubu.Kombinovani tim morao je da pobedi nize ligasa sa najmanje cetri razlike.Dovoljno je da jedan ili dvojica ne pruze maksimum i da ceo tim zbog njih trpi.Takvim je mesto u penziji,Brezancic,Ostojic i Smiljnic.Terzic, Stulic na pozajmicu a Denisa Stojkovica opteretiti maksimalno i ukoliko ne bude napredovao prodati ga.Za Partizan nisu ni Lazar Pavlovic i dok ima visoku cenu prodati ga kao i Lutovca.
Marko Pavlović
Jeste. Bravo. Pametno.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.