Почетна / Фудбал / Супер лига

Звезда жели све победе до краја, прва препрека у Ивањици (15,00 – САСТАВИ)

Дејан Станковић, тренер Црвене звезде, задао нови циљ свом тиму
ФОТО: М. Спасојевић

 

После најслађег могућег тријумфа у шампионату, оствареног у среду у 164. вечитом дербију (1:0), Црвеној звезди је преостало да данас победом у Ивањици над Јавором, очита лекцију свим ривалима из Супер лиге. Црвено-бели је јесенас на стадиону ,,Рајко Митић” имала изразиту иницијативу, али је сјајан пред голом Ивањичана био голман Ђорђе Лазовић.

- Нисмо успели да добијемо прву утакмицу са Јавором, иако је требало  да је завршимо са пар голова у мрежи ривала. Био је једноставно такав дан. Рекао сам играчима после вечитог дербија да „брејк” треба да се ,,овери” у Ивањици. Победа над Партизаном неће имати тежину, ако ми не добијемо следећу утакмицу. Ући ћемо у меч максимално концентрисани. Добре ствари смо извукли из дербија. Наш циљ је непромењен, идемо да одиграмо јаку утакмицу, иако је терен незгодан, мањих димензија. Ивањичани су увек мотивисани против нас и нема сумње да ће бити прави суперлигашки дуел – каже Дејан Станковић,  шеф стручног штаба шампиона Србије.

Да ли ће Дијего Фалћинели бити спреман за окршај у Ивањици с обзиром на посекотине на нози?

ПОЈАЧАЊА ВЕЋ У ГЛАВИ

Навијачи већ размишљају ко би могао да појача тим Црвене звезде у новом нападу на улазак у Лигу шампиона.

- Кад се првенство заврши треба да седнемо и причамо. Тренутно циљ је дупла круна и квалитетне игре до краја сезоне – рекао је Дејан Станковић.

- Видећемо како се Дијего осећа. Храбар је момак и може да стисне зубе, али имамо нову утакмицу у суботу, тако да не бих рескирао са њим.

Хоћете ли одмарати поједине играче?

- Не. Хвала Богу сви су на броју и конкуришу за тим.

Могуће да буде још више бонуса у првом тиму?

- У ,,ростеру” већ имамо младе играче. Наравно, ако буде било простора биће и нових бонуса. Увек кажем да дрес Звезде треба да се заслужи, небитно да ли си млад или стар. Кад си млад треба да знаш да мораш трипут више да радиш него остали, будеш фокусиран и слушаш да би напредовао. Звезда је ове године подигла ниво квалитета игре и свако следећи ко буде долазио као бонус мора да зна да мора много тога да уради да би почео меч.

Математички титула још није оверена?

- Од почетка сезоне причамо да спремамо утакмицу по утакмицу. Не правимо калкулације. Има још осам кола до краја, потребне су нам четири победе да би титула била теоретски наша. Волео бих да добијемо све ривале до краја.

Шта вам је већа жеља - да Звезда постигне 100 и више голова или да освојите титулу без пораза?

- Да освојим титулу без пораза.

Емотивно сте прославили победу у вечитом дербију, колико ће вам скидање тог бремена са тренерских леђа бити лакше да припрему наредног дуела са Партизаном?

- Сигурно да је лепо победити у дербију. Састали смо се са тимом који је био у изванредној форми у последња два месеца, играо добар фудбал, давао доста голова, изгледао много озбиљно... Кад завршите меч без примљеног гола против такве екипе можете само да честитате играчима. Победа у дербију доноси печат озбиљног рада, одно-са фудбалера према дресу и утакмицама.  Као што сам рекао, заслу-жили су победу и тако је испало, хвала Богу добро за све нас.

Да ли вам је тријумф у вечитом дербију најбитнији у тренерској каријери са психолошког аспекта?

- Један од најбитнијих. Зато што је дерби дерби, и зато што он представља историја фудбала. Урадили смо доста добар посао и пре меча са Партизаном. И онда рачунате да нисам добио дерби да ли би сав тај посао пао у воду… Све што смо урадили у Европи, првенству са тријумфом у дербију донело је мир и потврду изванредног рада, напретка и односа према клубу – истакао је Станковић.

ИВАЊИЧАНИ ЈЕСЕНАС НИСУ ИЗГУБИЛИ ОД ЛИДЕРА - Енергични каопод Рудником

Данас је у Ивањици фудбалски празник. На стадиону крај Моравице гостује стари-нови шампион. Иако неће моћи уживо да гледају овај дуел међу љубитељима фудбала у Ивањици главна тема разговора је долазак Црвене yвезде. Јавор се може похвалити да је једина уз Партизан јесенас ремизирала са лидером.

Прошлогодишњи реми у Ивањици и минуле сезоне на стадиону „Рајко Митић” даје наду белима да могу доћи до репризе. Објективно, тешко је веровати да тим Игора Бонџулића може да заустави захук-талог првака.

- Црвено-бели су већ одбранили титулу и јуре рекорд непобедивости. Заиста су моћна екипа. Најмање је важно са којим саставом ће Звезда истрчати на терен јер Дејан Станковић има на располагању велики број квалитетних играча - пун је хвале на рачун шампиона Милован Миловић, асистент шефа струке Јавора. - С друге стране, добили смо самопоуздање после победе у Горњем Милановцу и сигурно ћемо пружити максимум, али је питање да ли ће то бити довољно за добар резултат. Најважније је да покажемо исту енергију, заједништво и тимски дух као на претходној утакмици.

Ивањичане овог пролећа муче кадровски проблеми. Због повреда данашњи меч пропустиће Радивојевић, Димитријевић, Крнић и Танко, а Тричковић изостаје због картона.

- Немамо шта да изгубимо, а можемо много да добијемо. Играти против нашег најбољег клуба инспирација је за сваког играча. Фаворит се зна, али имамо право да верујемо у себе. Сигурно је да ћемо дати све од себе да се успешно супротставимо лидеру - конкретан је везиста Јавора Срђан Шћепановић.

Коментари26
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Бункер-стадион без принципа
И наше комшије су одувек желеле да буду ми а не могу.
Peta Zvezdina Zvezda gol iz kornera
Zvezda do kraja sve pobede zeli da se Srbija ii srska dijaspora veseli.
Pepe iz New Yorka
E moj Davide a kad vas svaki drufi ,Pozdravlja sa Ciao ,koji je to Jezik.?Brek ,ako pratis Tenis veci 15 Godina se Upotrebi ,Da nisi u drugom Karantinu zadnih 50 Godina ,Cole, Moca ,Bleki Seki ,Gale Solje .
laki lu
Ma, nema brige...
@laki lu
Eno pokloni im slobodnjak na idealnom mestu...uefa voli ovo!
Mirce
Zar ovo vec nije siptomaticno,pet igraca van stroja u timu Javora kao onomad Vozdovac kada je morao da nastupi sa sedam omladinaca ili rezervista.Ovo se skoro redovno desava protivnicima zvezde, pa tako iskljucujem slucaj, vec nameru sudija koji unapred planiraju zute i crvene kartone.
@Mirce
Zaboravio si utakmicu protiv Cuke kada im je van stroja bilo van stroja.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.