Почетна / Фудбал / Супер лига

Звезда – Радник, чин први: Увертира за полуфинале Купа Србије (субота, 19 часова, САСТАВИ)

Нема разлога да било кога одмарамо и калкулишемо, годину дана играмо у ритму викенд-среда – каже тренер Дејан Станковић
ФОТО: ФК Црвена звезда
Црвена звезда – Радник (субота, 19 часова)
Стадион: „Рајко Митић”. Судија: Станко Остраћанин. Помоћници: Павле Пипер и Срђан Минић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гајић, Панков, Дегенек, Родић, Петровић, Бен, Иванић, Николић, Катаи, Фалћинели.
РАДНИК: Костић, Ђорђевић, Орешчанин, Стевановић, Јокић, Баиновић, Лукић, Богдановски, Даноски, Суботић, Макарић.

 

Напад на Радник, прва епизода. У размаку од само пет дана два пута ће Црвена звезда дочекати Сурдуличане на Маракани, а са резултатске тачке далеко битнији је дуел у среду кад ће улог бити пласман у финале Купа Србије.

Због убедљиве предности у односу на Партизан, лидер има луксуз и да не победи, али о томе шеф стручног штаба Дејан Станковић и не помишља.

Логично је да на Маракани желе само победу, јер су у великој серији тријумфа и жеља им је да задрже максималан учинак на домаћој сцени овог пролећа. Уколико савладају данас Сурдуличане доћи ће до 20. узастопне „тројке“ у првенству.

Не бих био задовољан ремијем у првенству, нема разлога да играмо на нерешен резултат. Никада нисмо ни ишли на реми од како сам ја овде. Не би се ни момци сложили да се иде на бод. Изаћи ће најјачи састав, нема разлога да било кога одмарамо и калкулишемо. Годину дана играмо у ритму викенд-среда, тако да су момци навикли и стопостотно су спремни, фокусирани и концентрисани. Идемо на победу и сада и у купу, наши су циљеви јасни – истакао је Дејан Станковић, шеф стручног штаба Црвене звезде.

Радник има најбољег стрелца суперлигашког каравана Милана Макарића, али Црвена звезда диктира ритам и сигурно је да се не прилагођава противницима у шампионату.

Свако ко дође на Маракану жели да се покаже и истакне. Велико поштовање за првог стрелца лиге, није лако дати толико голова, мораш да имаш и момке који раде за тебе и спремни су да се жртвују за екипу да би избацили појединца. Увек водимо рачуна о најбољима у противничким екипама, гледамо да им „одсечемо“ оно што је најбоље и да их ставимо у проблем, да на површину изађу њихове мане, а не врлине.

Звезда има више „најбољих“ у екипи: Катаија, Иванића и Бена. Вешти дриблер из Србобрана је, упркос мањем броју утакмица због лечења од болести крви, најбољи стрелац екипе.

Катаи је показао шта значи бити лидер. Не волим када је неко лидер само на причу, него да има понашање и однос према саиграчима, клубу, начин тренинга. Е, то је лидер, то је Катаи! Урадио је ове године невероватан посао за момке, клуб и себе, требало би само тако да настави. Шта би било да је играо она два месец која је паузирао због повреде? Сигурно би имао бољу статистику, јер је вансеријски играч.

После питања да ли одбројава до титуле и размишља ли да би пехар могао да се овери већ за 12 дана, Дејан Станковић је одговорио:

Бројим само до ове утакмице, да су три бода ако победимо. Друга математика ме не занима.

Радник је изненађујуће поражен у прошлом колу на свом терену од Металца (1:2). Сурдуличани на стадиону „Рајко Митић” имају тешко гостовање.

У досадашњим дуелима са Црвеном звездом, суперлигаш из Пчињског округа знао је само за поразе. Без обзира на негативну традицију и одличну форму шампиона играчи хита првенства су са оптимизмом отпутовали за Београд.

Урош Миловановић, нападач плаво-белих, школовао се у нашем најтрофејнијем клубу и веома добро зна шта њега и његове колеге очекује у данашњем окршају.

Нећу имати сентименталности према Звезди. Мој тим и ја пружићемо  максимум. Првак је апсолутни фаворит, али некада то не значи ништа, чуда се дешавају. Надам се позитивном резултату, и бод би био велики – каже млади шпиц Сурдуличана.

Ова утакмица увертира је за полуфинални меч купа у среду такође на нашем највећем стадиону.

Размишљамо само о првенственом дуелу. Нећемо се унапред предати, у доброј смо форми и ако пружимо игру као из претходних утакмица можемо се надати позитивном резултату. Играћемо без страха и растерећено. Покушаћемо да великом жељом и мотивацијом изненадимо домаћина – поручио је млади Чачанин.

Семафор 32. кола Супер лиге Србије:
ОФК Бачка – Војводина 1:2 (Зличић 61 – Гемовић 6, 28)
Мачва – Партизан 1:2 (Кнежевић 3 – Асано 43, Марковић 56)
Субота:
19,00: Црвена звезда – Радник
Недеља:
13,00: Металац – Инђија
13,00: Нови Пазар – Чукарички
13,00: Златибор – Рад
19,00: Пролетер (НС) – Младост
19,00: Раднички (Ниш) – Јавор
19,00: Спартак – Напредак
19,00: ТСЦ – Вождовац
Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Todor strašni
Verujem da ćemo u polufinalu lako pregaziti Radnik, jer ćemo u timu imati odmorne Kangu i Bena, a tu su još i Sanogo, Bakajoko a popotrebi će ući i Odada! Svi oni su za klasu bolji od domaćih igrača!
Zlatibor zna...
Ma, ovo nema veze, ali ako u Kupu ne krene, silaze "navijaci", pa makar i bila korona...
Zvezdas
Gazi zvezdo!
Peta Zvezdiina Zvezda gol iz kornera kroz usi
Ajmo Deki sve pobede do kraja.
Pravo niotkud
Ne mogu da verujem, da igra Ben a da ne igraju Falko ili Gavric?! Zasto forsiraju sporog matorog Bena.! Jel' misle da ce ga prodati nekome?! Nema interesovanja za Benom, dzaba ste krecili!
Slave@Pravo niotkud
Veoma interesantna činjenica! Svi afrički “kapitalci” kada su dovođeni u Zvezdu, o njima su se pričale bajke a posvećivale su im se ode i ditirambi! I šta se desilo?! Kada su ti “kapitalci” trebali da ostvare višak na terenu, odjednom se ispostavilo da ni jedan od njih ne ume da reši situaciju “1 na1” i od stvaranja viška na terenu, osta “ćorak”! Ma, nema veze, zato je ostalo brdo vraćenih lopti unazad! Mislim da ćemo sa ovim sadašnjim afričkim “kapitalcima” biti jako konkurentni u novom ciklusu kvalifikacija za Evropu, ali za snimanje komičnih filmova!
aleksa@Pravo niotkud
Taj Muhamed (Ben) ne zna ništa da uradi sa loptom u nogama, nema rešenje za situaciju “1 na 1”, čim dobije loptu odmah je vrati nazad, ili je prosledi do najbližeg saigrača. Na poziciji centarfora je smešan zbog svoje konstitucije (videli smo ga protiv Partizana), a na mestu krila je katastrofalan! Kada on igra krilo, to krilo tada ne postoji na terenu, jer čovek neje probojan, nema dribling. Odmah se sakrije negde polu levo ili čeka u petercu da ostane sam, pa ako se odbije lopta do njega, tada je nepogrešiv! Stalno se gura da izvodi kornere i prekide, ali ako prekid izvodi dr Katai, tada ne sme ni da priviri! Kad pogledamo sve ove osobine Muhameda (Bena), nije čudno što ne postoji interesovanje u svetu za njim, ali on (sa 34 godine) i dalje opstaje i ima unapred rezervisano mesto u timu!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.