Почетна / Фудбал / Супер лига

Лалатовић: Имам понуде... Вратићу се да освојим титулу!

Ненаду Лалатовићу, шеф стручног штаба Војводине, жао што одлази са „Карађорђа”
ФОТО: И. Веселинов

Утакмица Војводина - Спартак сваком од ривала донела је бољу игру у по једном полувремену, прилике за победу имала су оба тима и, посматрано у том светлу, реми је био најправеднији исход.

Сигурно да   оваквим исходом задовољнији и срећнији могу и морају да буду Суботичани. Управо овакав резултат био је потребан гостима да дефинитивно обезбеде опстанак у елити, уложили су велики труд и циљ су испунили, па утакмицу последњег кола првенства у којој дочекују Рад, могу да ишчекују мирно и без било каквог оптерећења. С друге стране, Новосађани су одавно обезбедили пласман у Европу, а то да ли ће то бити с трећег или четвртог места, у крајњој линији, није толико битно. С оваквом констатацијом сложио се и тренер Ненад Лалатовић:

- У резултатском смислу, ова утакмица није могла ништа да нам донесе, нити да нам однесе. Играли смо без неколицине стандардних првотимаца и, искрен да будем, нисам био задовољан начином на који смо играли у првих 45 минута. У наставку је то изгледало боље, изједначили смо после прелепе акције Вукадиновића и стрелца Мркаића и имали још једну велику шансу да стигнемо и до победе. Остали смо на трећем месту, а да ли ће то бити случај и на крају првенства, није толико битно. Неки од играча нису желели да ризикују, нису добили нове уговоре с клубом и нису желели да се евентуално повреде и тако угрозе властите каријере,  разумем их. Због чега би, уосталом, то и чинили, када овде очигледно не постоји награда за добар рад, трофеје, рекорде и успех?

Темпераментни стручњак и човек који је у Војводини поставио нове, рекордне домете, додао је да му је срце пуно и да зна шта је дао клубу и његовим навијачима, али и да је свестан да су и они њему много тога омогућили.

- Не верујем да је иједан тренер пре мене заслужио онакав транспарент на источној трибини. Жао ми је што одлазим из Новог Сада, то нисам желео, али јесте председник клуба, господин Самарџић. Није било ни време, ни место да даје онакве изјаве за медије и износи „прљав веш” и то у дану када је српски фудбал остао без великог стручњака и човека Милана Косановића, чиме је себи још једном дао гол. Таква изјава није му била потребна. То је тако, разумем га и ништа му не замерам. Војводина је велики клуб, освојили смо бод против Спартака упркос црнини и жалости због одласка Косановића, а имао бих шта да кажем. Једноставно, сада то не нећу. Жао ми је Косановића и његовог сина, који је сваки дан с оцем долазио у Ветерник, јер то дете ће сасвим сигурно много да пропати.

Лалатовић је додао да председнику и члановима Управног одбора који су решили да му не буде понуђена нова сарадња, жели све најбоље у животу.

- О мом статусу и одласку одлучивало је неколико људи које практично не познајем, нити ми је њихово мишљење битно. Сви они су пролазни, отићи ће, а Војводини из свег срца желим све најбоље, онолико колико то желим и за своју породицу. Веровао сам да можемо да се пласирамо у Европу, али ту амбицију, изгледа, нису делили и поједини чланови управног одбора, али ја им, свеједно, желим све најбоље. Сада ће ми бити потребна нова енергија за рад у неком будућем клубу.

На наше питање да ли ће се, ипак, једног дана вратити у Нови Сад, без трунке оклевања Ненад је одговорио:

- Вратићу се сигурно, да с мојом Војводином освојим титулу!

Новинаре је занимало да чују од Ненада Лалатовића где би могао да настави каријеру, пошто се у последње време његово име доводило у везу с појединим домаћим, али и иностраним тимовима.

- Понуда имам, а прво бих волео да пронађем ангажман у иностранству, само да одем одавде – остао је „закопчан”  Лалатовић.

Да ли су међу њима Рад, односно, како медији спекулису, летонска Рига?

- С Радом нисам имао баш никакав контакт и не знам одакле појединим новинарима таква информација. Медији свашта пишу и све ми је то помало невероватно. Што се тиче осталих екипа, поновићу само да понуда имам – додао је Лалатовић.

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
NS i njih sam uračunato u tih 90 posto. Jedini pravi Vojvodinaši su u ovom periodu treneri Džimi Marić Đumi Zagorčić i pomoćnici Sabo Rastavac Šaula Kosan Buač... To je to od 90te
Vox
Zaboravio si da spomeneš legendu, čuvenog Ivicu Brzića.
Rambo
"...Жао ми је Косановића и његовог сина, који је сваки дан с оцем долазио у Ветерник, јер то дете ће сасвим сигурно много да пропати." Svaka čast Lalate na duši koju imaš. Znaš ti to kako je, bez majke si rano ostao...
Vosale
U Vosu stizu Ilic i Doukure iz Javora, Prestiz iz Metalca, Micovic, Cisse iz Pazara i Tanjga trener.
Rio Bravo@Vodale
Siguran je samo Doukure.
Zuk
Vojvodina je nekada ozbiljan klub a od kada je postala Zvezdina filijala daleko je od toga.Zar nije mogla dazadrzi Ivanica Katajia,Pankova,Pavkova Babica,MelegaPalocevica i mnoge druge.Sa njima bili bi ozbiljni kandidati za titulu a Zvezda je skoro ne bi videla.Kako radi vasa Uprava tako radi i nasa sa trojancima iz Zvezde.
Trnina
Vojvodina da osvoji titulumože jedino da se Zvezda ugasi, jer oni zbog Partizana više vole da cigani osvoje titulu nego da se Vojvodina zadrži u super ligi, a to isto i on voli.
Al
nemoj na hrvatskom.... napisi lepo "navozao za zvezdu" a ne navlacio... :)
ljubo
vojvodina moze titulu osvojiti samo kad vucic ode i ako buduci ne bude navlacio za zvezdu .

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.