Почетна / Фудбал / Супер лига

ЦРНО-БЕЛИ У ЛУЧАНИМА: Кадети нападају Партизан (18,05 - САСТАВИ)

Тренер Парног ваљка Александар Станојевић против Младости прижељкује девето славље у низу, замајац за финале Купа, у Младости решени да у последњем колу против Београђана промовишу неколико младих играча
ФОТО: М. Спасојевић

Партизан под диригентском палицом Александра Станојевића, данас на мегдану Младости, првенство жели да оконча на најлепши начин – 32. победом.

У крајњем збиру,  четврту годину заредом, недовољном за отварање шампионског шампањца, међутим...

Тријумфом из Лучана као замајцем за делимичан спас сезоне: црно-беле идућег уторка, у комшилуку, очекује финале Купа Србије са Црвеном звездом.

- Младост је, још раније, изборила опстанак у лиги. Играју растерећено, видим да су неке младе играче користили у претходним утакмицама. Не знам у ком ће саставу да изађу, али сигурно да су подигли форму. Никад није лако у Лучанима! – констатује тренер Парног ваљка уочи спуштања суперлигашке завесе.

Kолико сте поносни на чињеницу да је Партизан овог пролећа против свих кандидата за испадање одиграо максимално и, на крају, (не)очекивано победио и Вождовац?

- Не знам зашто је неочекивано да победимо Вождовац? Знате колико утакмица и тријумфа имамо на нашем стадиону?! То је било... очекивано, наравно, уз сво поштовање Змајева. Поносан сам на сваку победу, на све одигране мечеве. Знам колико смо труда сви уложили, поготово играчи, није лако славити у континуитету. Они то раде, показују стабилност, без обзира ко је преко пута. Могу да будем задовољан, само да наставимо тако.

Хоће ли црно-бели, тренутно у серији од осам победа, на крају такмичарске 2020/21. да их имају 10?

- Прво да прођемо ову, девету... Сачекајмо, прво – Младост. Увек је тешко играти у Лучанима. Отом-потом.

Kолике су шансе да Иван Обрадовић и Сејдуба Сума, по вашој процени, буду спремни за финале купа?

- Ух, баш тешко питање.... Увек сте оптимиста, гледате позитивно, али ето... За сада је то...  тешко. Сваки дан је важан, раде терапије, видећемо...

Сећам се Одитиних голова Дњепру

Прораде ли вам, као већини Гробара, посебне емоције кад видите узданицу Младости Обијору Одиту, Партизановог јунака 2005. против Дњепра?

- Сећам се, наравно, Одитина два гола против Дњепра, по оном снегу. Пратио сам у то време много рад Владимира Вермезовића и доста научио. Памтим и Обијорин прелеп погодак против Шерифа, на њиховом стадиону. Имао сам прилику да будем и асистент Ђукићу, Одита је, додуше, кратко био ту. Наравно да ме вежу лепе успомене на тај период – „растопио” се Станојевић.

Kоја је права позиција за Лазара Марковића: лево, десно, као најистуренијег, или, можда, иза шпица?

- Лазар је, у мом првом мандату, играо иза шпица и постигао много голова. Као најталентованији млади играч отишао је у иностранство и играо тад сјајно! То је, за мене, његова позиција. Ма... било која у нападу добра је за њега. С друге стране, имамо ситуацију да нам је отишао Асано, Суму у повредама, Бајбека кога не користимо довољно, исто рековалесцента. Морамо да ротирамо и правимо одређене ствари: стављамо играче који, можда, нису на природним позицијама. Маркец је играо прошлу утакмицу као централни шпиц, иако је јасно да то није његово место. Холендер је већ дуже време најистуренији, иако је други нападач или бочни. Морамо да се прилагођавамо, али, ето, постижемо голове. Иде добро, видећемо где ћемо да га користимо. Пробаћемо још неке варијанте и одлучићемо за финале на којој ће позицији да игра свако од њих, не само Марковић.

Да ли се нешто променило у игри Младости у односу на децембарски тежак пораз у Хумској (0:4)?

- Лучанци су, евидентно, подигли форму, од старта пролећа играју боље. Са много брзине напред, уз Бојовића – једног од најбољих стрелаца српског шампионата, уопште. Не бих сад о неким детаљима... – помало закопчан остао је Александар Станојевић.

Распоред 38. кола:

Уторак: Чукарички - Радник, Мачва - Златибор, ТСЦ - Инђија (16 сати), Младост . Партизан (18.05).

Среда: Црвена звезда - Металац (16 сати), Спартак - Рад, Нови Пазар - Напредак, Пролетер - Војводина, Раднички Ниш - Бачка, Вождовац - Јавор (18.30).

Табела: Црвена звезда 105 бодова, Партизан 95, Чукарички 71, Војводина71, ТСЦ 55, Радник 55, Металац 52, Спартак 51, Младост 51, Напредак 50, Пролетер 50, Вождовац 47, Рад 47, Раднички 46, Нови Пазар 46, Јавор 45, Инђија 35 Златибор 29, Мачва 22, Бачка 16.

У ишчекивању последњег овосезонског меча, упркос чињеници да данас следи истинска фудбалска пикантерија против Партизана, какав је несумњиво дуел са једним од наших најтрофејних клубова, у табору Лучанаца су већ архивирали учинак из актуелног шампионата.

Утисак да је остварена примарна амбиција, тачније да ће Младост и даље имати статус стабилног и успешног суперлигаша, употпуњени су задовољством проистеклим из клупске стратегије да ће се будућност овдашњих плаво-белих базирати управо на играчима пониклим у млађим селекцијама.

Лучанска Младост ће готово извесно у предстојећој сезони на младим бисерима из матичног погона утемељити свој играчки кадар, а један од играча од кога се много очекује у годинама које долазе је још увек кадет Ђорђе Гордић. А, боље прилике од дуела са Партизаном да се промовише млади играч нема, свестан је тога и Дарко Ракочевић, тренер Лучанаца.

 - Упркос поразу у Крушевцу млади играчи заслужују похвале. Још једном су показали да се радом и талентом озбиљно намећу у конкуренцији првотимаца. У мечу са Напретком дебитовали су омладинци Стефан Максимовић и Немања Жунић, оправдали су указано поверење, па ако уз њих поменем Станића, Милановића, голмана Самчовића, Веснића, Перовића, Марковића, Коса и Филипа Жунића, који већ имају по неколико наступа у елити, јасно је да Лучани могу рачунати на врло перспективну генерацију младих играча – рекао је Дарко Ракочевић, тренер Младости.

Овде међутим није крај када су дебитанти у питању, упркос томе што се игра са вишеструким прваком Србије.

- За меч са Партизаном још два дебитанта, и то из нашег кадетског тима прилику да заиграју добиће вансеријски таленти Ђорђе Гордић и Марко Величковић. Уверен сам да ће се о њима тек причати, биће врхунски играчи. Управо због тога имаће прилику да се похвале, а и у каснијој каријери радо присете суперлигашког дебија против тима какав је Партизан.

Младост је одавно решила питање опстанка, тако да данашњи дуел са Партизаном дочекује растерећено.

- Сезона је била дуга и напорна, уз напомену да смо успели да подигнемо ниво форме када је било најпотребније и то је резултирало нашим одличним играма и низом повољних исхода. Морам рећи да ми је ипак жао што на завршетку шампионата играмо пред празним трибинама против Партизана који је сходно репутацији увек побуђивао велико интересовање љубитеља фудбала, не само из Лучана већ и из градова широм региона. Шта је ту је, спремни смо да у подмлађеном саставу одиграмо максимално одговорно и ангажовано у жељи да се достојно супротставимо фаворизованом ривалу.

Осврнуо се Ракочевић и на Партизан, који овог пролећа ако се изузме дуел са Звездом играч одлично:

- Сувишно је хвалити црно-беле довољно је подсетити на њихов бриљантан учинак у наставку шампионата, међутим, сигурно ћемо дати максимум да овај меч учинимо садржајним и крајње узбудљивим.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Radan
Kao prvo, Mladost je zasluzeno pobedila. Kao drugo, trener Partizana je opravdao razlog zbog kojeg je doveden, a pre toga oteran Milosevic. Uspeo je da rasturi tim i da eliminise Sadika, Sumu i Asana. Uz pomoc Uprave, razume se. To kao da se Zvezda odrekla Kataia, Ivanica i Bena. Ovi igraci koji su igrali danas, a objektivno, nema boljih na klupi, su pokazali da kada se igra bez pomoci protivnika, ni sansu ne mogu da stvore. Stojkovic, davno proslo vreme Miljkovic, antifudbaler Urosevic, borben, bez znanja S.Markovic, prosecan Vujacic, poleteo, pa gresi Scekic, prosecan Jojic, bivsi fudbaler Natho, nemotivisan L. Markovic, bivsi fudbaler Holender, dobar na beku Jovic, zelen za ozbiljan fudbal Stulic, Lutovac, fudbalski neintiligentni F.Stevanovic, mislima nije vise deo ovog tima. Sve u svemu, bedno. Kup nema sanse da osvojimo, a tesko cemo izboriti Evropu. Jedini dobitnici su ovi îz Uprave i trener, jer ostaju i dalje. Ako Partizan prezivi pod njima, bice to veliki uspeh.
Гробар54
Што и ти Станојевићу не убациш младе играче Партизана?Кад може Младост,то би била изузетна прилика за младе из Партизана!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.