Почетна / Фудбал / Супер лига

КОРНЕР: Делимично улепшавање

Позитивно је што су се Чукарички и Златибор пре свих, али и Партизан, издигли изнад ситуације. Брђане, Чајетинце и црно-беле нису интересовале победничке амбиције ривала, пружили су максимум и ових дана могу свима да погледају у очи
ФОТО: В.

ПИШЕ: Златибор Репић

Поучени досадашњим резултатима, односно оправданих сумњи у регуларност, очекивали смо да и минулог викенда бодове освоји тимови којима су потребни. То се ипак, није десило, па су близу нижег ранга Јавор и Раднички, чему се мало ко надао, посебно кад су у питању Нишлије.

Позитивно је што су се Чукарички и Златибор пре свих, али и Партизан, издигли изнад ситуације. Брђане, Чајетинце и црно-беле нису интересовале победничке амбиције ривала, пружили су максимум и ових дана могу свима да погледају у очи.

Као да су многима дозлогрдила сва дешавања, па су одлучили да у њима не учествују. Доста тога ружног се већ догодило и претпоследње коло је само делимично улепшало слику о суморном пролећу фудбалске Србије.

Било би сјајно да и сутра у одлучујућим утакмицама за опстанак нико не буде имао разлога да прстом упире у било кога. Да ривали кандидата за испадање одиграју колико могу у датим тренуцима, а недостатак такмичарских амбиција повољна је околност за њихове противнике.

Ако неки тим изведе на терен велики број младих играча, попут Чукаричког у Ивањици, бар мало је олакшао посао ривалу, којем, као у суботу Јавору, нико неће бити крив за пораз.

Тимови који из последњег кола и целокупне сезоне изађу као губитници не смеју да изгубе достојанство. Неки од њих нису се ни надали да ће се такмичити у Супер лиги, односно да ће елитни ранг прошлог лета бити повећан на 20 клубова услед незавршене претходне сезоне.

Тада су морали да знају да ће бити принуђени на жестоку борбу за опстанак и надметање препуно тензија, из којег неко изађе радостан, а неко тужан, што је и смисао спорта.

Због тога би евентуални захтеви за одустајањем од скраћења друштва најбољих на 16 клубова, морали да буду одбачени без разматрања. Компромиси су и разлог што смо дошли у ситуацију да нас радује кад отписани суперлигаш освоји бод против амбициознијег ривала.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Eco ovako
Pošteno treba da odigraju Spartak i Kruševac. Voždovac i Javor svakako međusobno odlučuju, s Niš je valjda bolji o Bačke Palanke. Ako ni njih ne može da pobedi i ne zaslužuje da ostane. Mada, remijem sa Zlatiborom to već nije zaslužio. E sad ironija je u tome što se očekuje da Napredak odigra pošteno, a celo proleće igra nepošteno i već je obezbedio opstanak. Po meni, Novi Pazar više zaslužuje od Radničkog da ostane u ligi. Uostalom pobeda mu to garantuje, pa nek izvole. Jedina sigurna nameštaljka je u Subotici gde Rad 100% pobeđuje. Spartak valjda vraća savezu stare dugove, jer su godinama ostajali baš na način na koji će sad ostati Rad.
profesionalizam i tako to
Na kako niske grane je spao fudbal u Stradiji, najbolje govori cinjenica sto hvalimo klubove koji su posteno i profesionalno odigrali svoje utakmice! Pa zar se to ne podrazumeva?!
Zvezda Rad 2:2. (2:0)
Naravno da se podrazumeva! Od Zvezde nema poštenijeg kluba na svetu!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.