Почетна / Фудбал / Супер лига

Станковић: Прошла сезона је инцидент који више не сме да се понови

Нова сезона у Супер лиги Србије почиње данас, а Раднички ће свој меч првог кола играти у недељу када ће гостовати Спартаку
ФОТО: М. Ивановић

Тренер фудбалера Радничког из Ниша Александар Станковић рекао је данас да је прошла сезона била "инцидент" који више не сме да се понови и истакао да је циљ клуба са Чаира да се врати на европску сцену.

"Чврсто стојимо на земљи, спремни смо и најважније је да будемо фокусирани и размишљамо само о следећем мечу. Мислим да је прошла сезона 'инцидент', који више никада Радничком не сме да се понови. Ово је велики клуб и у складу с тим сви ми треба и да се понашамо", рекао је Станковић, преноси клуб.

Нова сезона у Супер лиги Србије почиње данас, а Раднички ће свој меч првог кола играти у недељу када ће гостовати Спартаку.

"Што се тиче амбиција Радничког, оне су високе и од њих нећемо бежати. Циљ клуба је да се врати на европску сцену, то је тежак задатак, лига је веома захтевна, али ми смо спремни да се боримо и верујемо да имамо све што је потребно да тај циљ и остваримо", рекао је Станковић.

Александар је навео да је задовољан одрађеним припремама и додао да је клуб одрадио квалитетан посао у прелазном року.

"Дошли су неки искусни играчи, који ће нам донети стабилност, али и ови млађи, који ће нам донети брзину и агресивност. Сачували смо и окосницу прошлогодишње екипе и сада имамо широк ростер, са по двојицом добрих фудбалера на свакој позицији, што није био случај прошле сезоне", рекао је Станковић.

"Сада више нећу морати да бринем шта ћу и како ћу ако се неко повреди. Имамо и ширину и дубину и када се деси да неко мора да изостане, а то ће се сигурно дешавати током сезоне, нећу бити принуђем да импровизујем", додао је он.

Говорећи о Спартаку, првом противнику у новој сезони, Станковић је навео да је прва утакмица увек специфична.

"Спартак је добра екипа, а оно што је највећи квалитет тог тима је што је дуго игра у готово па истом саставу. Они као клуб имају своју филозофију, опасни су код куће, транзиционо су јако добри", рекао је Станковић.

"Уз сав респект према ривалу, мислим да пре свега треба да се окренемо себи. Ако ми будемо били прави, не треба да се бојимо било кога. Идемо тамо да победимо", додао је тренер Радничког.

Утакмица Спартак - Раднички Ниш игра се у недељу од 18.55.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.