Почетна / Фудбал / Супер лига

Крагујевчани максимални после прва два кола, атмосфера на „Чика Дачи” за десетку

Многи су сумњали у играчки кадар новајлије у Супер лиги, али је Раднички 1923 показао у прва два кола да није залутао у елитно друштво. Прво су у гостима “пали” Лучанци, да би у прелепом амбијенту на “Чика Дачи” поклекао и Спартак
ФОТО: Раднички 1923/Н. Котлајић

Имао је разлога за задовољство тренер Владимир Раденковић, који је још једном истакао значај публике у Крагујевцу.

Похвалио бих пре свега сјајан амбијент на трибинама. Мислим да су сви на стадиону дисали као један, прижељкујући нови успех нашег тима. Све похвале за ову победу иду на рачун играча који су спровели у дело све наше захтеве. У наредним данима добро ћемо анализирати утакмицу са Спартаком како бисмо извукли одређене поуке које ће нам помоћи да додатно унапредимо игру – истакао је Владимир Раденковић, тренер Радничког из Крагујевца.

У Лучанима је јунак утакмице био голман Стојан Лековић, који је уз стрелца победоносног поготка Марка Мирића најзаслужнији за тријумф Крагујевчана на суперлигашкој премијери. Утакмица на Чика Дачи у петак је изнедрила другог јунака. Против Спартака је заблистао двоструки стрелац Вељко Трифуновић.

Наша жеља је била да доведемо играче таквог профила као што је Трифуновић у овом прелазном року. То су играчи који  имају одличне физичке и атлетске предиспозиције и који ће нам омогућити да нападамо простор и дубину. Нажалост, с обзиром да Трифуновић није прошао припремни период са нама, још увек није у стању да издржи 90 минута, али је и за ово време колико је провео на терену показао колико је значајно појачање за нас. Сигурно је да од њега очекујемо још боље партије у наставку сезоне.

Осим од Трифуновића, очекује Раденковић још од неких играча да заблистају.

- Очекујем то од Немање Драгутиновића, који у петак није на прави начин ушао у ритам утакмице, као и од Неђељка Ковинића. Он ће представљати право откровење на својој позицији – објаснио је Раденковић.

Атмосфера за „десетку”
Ужелела се публика суперлигашког фудбала у Крагујевцу, па не чуди што је на трибинама „Чика Даче” било нешто више од 5.000 љубитеља фудбала.
Феноменална атмосфера и подршка Крагујевчанима није изостала током целог меча, па и не чуди што се Раднички није предавао чак и када је Спартак имао иницијативу.
Оданој публици, Крагујевчани су се реванширали другом победом у сезони.
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Поздрав за "Севера део"
Особу која омаловажава Раднички и његове навијаче.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.