Почетна / Фудбал / Супер лига

Преминуо Иван Топлак, некадашњи центарфор Црвене звезде

Некадашњи фудбалер Црвене звезде Иван Топлак преминуо је у 90. години у Марибору, саопштио је тај клуб
ФОТО: ФК Црвена звезда

Топлак је рођен 1931. године у Београду, фудбалску каријеру започео је у Бранику из Марибора, а афирмисао се у љубљанској Олимпији.

У дресу Црвене звезде наступао је од 1954. до 1961. године и у том периоду на 210 утакмица постигао 144 гола.

Топлак је две године провео као тренер у Звезди, од 1964. до 1966. године, а касније радио са младом и олимпијском репрезентацијом Југославије, са којом је на Олимпијским играма у Лос Анђелесу 1984. године освојио бронзу.

За сениорски тим Југославије као играч је одиграо један меч, док је као селектор репрезентацију водио на осам утакмица од 1976. до 1977. године.

Као тренер се опробао и у Сједињеним америчким државама, где је током осам година водио Калифорнија Клиперсе, тим универзитета Салфорд и Сан Хосе Ертквејкс.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pepe iz New Yorka .
Da li se jos secjate ,?Zvezda Fiorentina ,Sarti Orsag Cervato ,koji sa Sada Pokoinom,Ivanom Toplaka Imao Sudar Glavama a Nas Centar For samo zxahvalajuci Bogu Ostao Ziv .
Srbija zemlja Zvezdasa
Vecna ti slava legendo.
007
Stara garda časnih dobrih ljudi igrača i Trenera odlazi.. Al ostaje u sećanju nas koji smo imali priliku da ih gledamo i učimo od nji. Njihove generacije su donele najveću slavu našem fudbalu i dokazale da nije tako teško biti ČOVEK

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.