Почетна / Фудбал / Супер лига

НЕ ДАЈУ ПРВО МЕСТО - Лидер у Хумској гости Голубове (20.15, САСТАВИ)

Партизан вечерас дочекује Спартак из Суботице и покушаће да победом задржи предност од два бода у односу на вечитог ривала у борби за титулу
ФОТО: partizan.rs

Партизан вечерас дочекује Спартак из Суботице и покушаће да победом задржи предност од два бода у односу на вечитог ривала у борби за титулу. Много ствари издешавало се ван терена у  црно-белом табору ове недеље, међутим, Александар Станојевић, тренер Парног ваљка је нагласио да је фокус на вечерашњем мечу против Голубова:

- Играмо, као и увек, значајну утакмицу у првенству, после гостовања у Лучанима у четвртак. Спартак је динамична екипа, напада са доста добрих играча и већ дуже време негује препознатљив стил игре. Правићемо ротације. У последњих неколико утакмице смо променили 50-60 одсто тима, тако ће бити и са Суботичанима. Максимално смо спремни, али неке играче ћемо одморити за четвртак.

Спартак је у прошлости знао да направи проблем Парном ваљку, томе сведоче прошлосезонски мечеви кад су црно-бели уз доста мука стизали до бодова. Тим из Суботице је на последњих шест мечева два пута савладао вицепрвака Србије.

- Спартак је незгодан за нас. У Суботици је Немања Стевановић одбранио пенал у последњим тренуцима меча, док смо на нашем терену дошли до победе из једанаестерца два минута пре краја. Наш следећи ривал је динамична екипа, има једног изванредног играча, али нећу да га именујем, пошто се увек обистини кад говорим о томе који фудбалер нас највише угрожава. Тренер Суботичана ради озбиљан посао, али, наравно, као и увек, очекујем и надам се тријумфу.

Шеф струке црно-белих жустро је реаговао на одлагање утакмице најљућег ривала против Вождовца, док је два дана касије стигла вест да су Сејдуба Сума и Партизан раскинули сарадњу, па је Александар Станојевић, упитан колико на њих утичу дешавања ван терена.

- Ремети нас све то, није нам право, јер се дешава у тренутку кад имамо друге проблеме и ситуације и одвлачи нам пажњу. Ово је сурова и тешка борба која ће бити непрестана и до краја првенства. Имали смо састанак са Сејдубом више пута индивидуално. Морам и да појасним неке ствари... Дошао сам у Партизан 1986. године из Хајдука с Лиона. Тренирао сам у школи Партизана, имао тренере који су нас васпитавали на посебан начин у духу Партизана. Бранко Рашовић, Радомир Антић су величине, учили су нас многим стварима, важнијим од резултата. Био сам део првог тима где сам има срећу да сарађујем са Љубишом Тумбаковићем, од кога смо сазнали како Партизан треба да функционише. Долазио сам и одлазио, био помоћник Мирославу Ђукићу, након тога, самосталан тренер. Сви који ме познају, знају да је утицај и васпитање како Партизан треба да функционише, онакав какав треба да буде и тако желим да презентујем и играчима.

Наставио је Станојевић излагање у даху:

- Моји играчи су свесни како треба да функционишемо и шта је наш основни задатак. Прво је да поштујемо грб и да знамо шта значи носити дрес Партизана. То је важније од било које друге ситуације, која може да нам се деси. Мењаће се играчи и генерације, али грб се никад неће мењати.

Сејдуба Сума није био задовољан третманом и минутажом у Партизану, што је изнео на Инстаграму у среду.

- Бибарс Натхо није био у стартних 11, био у Новом Саду, дао је два гола и победили смо утакмицу. После тога је против Новог Пазара „отворио”  утакмицу, па није играо против Санта Кларе, јер сам сматрао да је Сума боље решење у датом моменту. Натхо, наравно, није био задовољан што мора почне меч са клупе, али дошао је следећи меч и он је дао  гол. Имате Рикарда који не бира утакмице и игра под инјекцијама. Александар Шћекић буде резерва, да гол против Сочија и следећи пут га не ставим против Санта Кларе, али на наредној утакмици погине за грб Партизана. Милош Јојић не одигра један меч, па онда дође и реши утакмицу против Санта Кларе. Неца Стевановић одбранио је пенал против Сочија, па га није било, тек онда у Лучанима буде у првих 11 и „погине” за тим. Сви идемо у истом правцу, сви смо заједно, нема везе ко ће играти, да ли Шћекић, Јојић или Здјелар на средини, Обрадовић или Урошевић на левом беку. Онда схватите какви су то момци и колико је ту Партизан изнад свега, сваког личног показивања и доказивања. Апел навијачима да подрже ове играче, посебно Партизанову децу, јер нам је свака утакмица на „живот и смрт”. Коначно смо у ситуацији да се боримо за титулу после четири године и нећемо дозволити да нам ишта сруши добру атмосферу.

Парни ваљак је у року од 13 дана одиграо чак четири утакмице, против Радничког 1923, Анортозиса, Црвене звезде и Младости из Лучана.

- Правили смо ростер за велики број мечева и спремали смо се за бројне утакмице у овом периоду. Пре почетка сезоне смо се надали да ћемо играти Европу, што нам је донело још више утакмица. Доста ротирамо екипу, осим Рикарда, који је незамењив, сви остали су подложни ротацији. Сваки играч се осећа као важан члан тима. Наравно, има неколико њих уморних и повређених, међутим, играче на које рачунам за меч са Спартаком су потпуно спремни.

Црно-бели су у победи против Младости из Лучана (2:0) промешали карте кад је првих 11 у питању, што се испоставило као добра одлука.

- Направили смо такав тим где сви могу да играју и то ме веома радује. Видели сте Марка Живковића који је у сјајној форми, Александар Миљковић је био сјајан у Лиги конференције, као и у дербију. То је пример да на свакој позицији можемо да се уздамо у сваког играча. Покушавамо да што више ротирамо и одмарамо играче, У неком тренутку ми је Живковић боља опција, док је некад Миљковић. Играчи су свесни да морамо да мењамо и не мислим да су срећни због тога. Неки фудбалери су били љути што нису почели дерби и није лако све истрпети – рекао је Станојевић.

После два везана пораза од Чукаричког и Пролетера, Спартак Ждрепчеву крв чека још један тежак испит. Голубови гостоваће у Хумској где ће снаге одмерити са захукталим Партизаном, који ове сезоне не зна за пораз. Свесни су у редовима суботичког суперлигаша да пред њима није лак посао, али у Београд путују с намером да уз максимално залагање покушају да остваре повољан резултат.

- Мало смо психички пали након утакмице са Пролетером, јер смо много више очекивали. Надали смо се победи, уз дужно поштовање противника, али нисмо остварили жељено и то нас је пореметило. Момци су свесни да нисмо били на нивоу на којем би требало да будемо и сходно нашем квалитету. Успони и падови су саставни део фудбала, зато морамо даље. Чека нас утакмица с Партизаном – каже Саво Павићевић, асистент шефа струке Спартака.- Знамо с ким играмо, као и то да сигурно нећемо отићи да се предамо. Партизан је моћна екипа, прва на табели. Али, убеђен сам, наши момци могу адекватно да се супротставе и покажу у најбољем светлу. 

Бившем играчу Партизана Немањи Михајловићу пред гостовање у Хумској мотива не мањка, успут истиче да Спартак има квалитет да се достојно супротстави црно-белима.

- Имао сам прилике у дресу Рада да играм против Партизана и Звезде и то су увек биле најлепше утакмице. Знамо против кога играмо и у меч с Партизаном не би требало да уђемо опуштено и незаинтересовано већ концентрисано и с уживањем. Мислим да имамо квалитетних играча, не бих да звучи препотентно, и кадрих да се надигравају с Партизаном. И, зашто да не, освоје бод или три. Ово није претња Партизану, него рационалан приступ мечу у ком ћемо показати све шта знамо како бисмо се задовољни вратили у Суботицу – истакао је на крају, Михајловић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ljuba
Bila bi statistika interesantna, koliko puta su Partizanovi igrači šutirali nebu pod oblake, očigledno "pucaju na visoko", ali tako se ne osvaja titula. Trenirati, trenirati, i oni koji nemaju osećaj u Teleoptik.
Neca
Mihajlović je odličan fudbaler i šteta što je rano otišao, mogao je ostati još koju godinu i onda otići kao afirmisan igrač iz velikog kluba u još veći ino klub.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.