Почетна / Фудбал / Супер лига

Саша Илић: Желим да видим победнике у Чукаричком

Прошло је скоро два месеца од доласка Саше Илића на место шефа струке Чукаричког. Иако је још увек рано говорити о печату легендарног аса, евидентно је да тим са Бановог брда игра све боље ове јесени, нарочито у гостима
ФОТО: М. Рашић

Од четири меча ван домаћег терена, Илић је са Брђанима забележио чак три победе и то две против директних конкурената за Европу, док је само у Лучанима било нерешено.

Када је реч о домаћем терену једини кикс бело-црни су имали против Црвене звезде, мада се ни реми са Радником не може подвести под успех.

Ипак, оно што је евидентно Брђани играју доста брже, из утакмице у утакмицу све је више млађих играча на терену, против ТСЦ-а, имао је храбрости да изведе и најмлађи штоперски  пар Ковачевић – Дрезгић.

Оно на чему Илић од доласка инсистира јесте победнички карактер. Да ли ће у томе успети показаће време, а ко би Брђанима то боље и могао да пренесе до аса какав је садашњи шеф струке.

- Не могу да будем незадовољан оствареним у претходном периоду. Радим са врло талентованом “децом”, квалитетним играчима, мада смо имали и доста пехова са повредама, посебно оних искуснијих. На последњем мечу остали смо и без Ђолета Јовановића. Сад нам преостаје да се у ове две недеље добро спремимо, јер имамо тешке и озбиљне противнике. Шта ћемо, кога нема без њега се мора – рекао је Саша Илић, тренер Чукаричког.

С обзиром да ради са изузетно младим играчима осцилације у игри су неминовне, свестан је тога и шеф струке Брђана. Ипак, после утакмице са Црвеном звездом Илић је свим играчима замерио на карактеру.

- Желим да видим у свлачионици победнички карактер. Управо то хоћу да “утувим” у главу играчима. Нећу да се задовољавамо са два добра резултата, онда једним лошим... Хоћу победнике, желим то да видим у њиховим очима. Имамо као што сам рекао много талентоване деце, Чукарички је састављен од 70 одсто играча испод 21 године и потребно је време.

Полако и у том сегменту Брђани напредују, а то се видело управо против ТСЦ-а. Чак и када је противник био надмоћнији, жеља за победом није попуштала.

- Драго ми је да сам код играча видео ту жељу за победом. Имамо план и програм рада за наредни период, знам да ће бити осцилација,али трудићемо се да се не задовољавамо ситницама. Као што сам рекао желим да побеђујемо, хоћу континуитет.

Много боље ове сезоне Брђани играју у гостима него код куће, мада ни на Брду немају лош скор.

- Имали смо и среће против ТСЦ-а, али то нам се донекле и вратило за утакмицу са Радником на домаћем терену. Одиграли смо добро, само тада нисмо успели то да материјализујемо, сад јесмо. Заслужено смо на трећем месту.

У Чукаричком желе и ове сезоне да изађу на европску сцену, мада је питање колико је то изводљиво  са “децом”.

- Мени године ништа не значе. Немам проблем са младим играчима у тиму. Тачно је, склони су грешкама, тешко је са децом, али и ја сам релативно млад почео да играм. Чукарички има квалитетне и талентоване играче и желим да их усмерим на прави пут, а они ће потенцијал  показати. Желим константност, да се не уљуљкају добрим уговорима и условима за рад, већ да направе нешто више у каријери, оду у иностранство. Хоћу да играју сваку утакмицу да тако кажем под стресом – закључио је Илић, који ће у наредном периоду моћи да рачуна и на искусније играче Доцића, Пушкарића, Ндијаеа.

Доцић у теретани, ускоро на терену
Пауза у првенству дошла је у прави час за Чукарички. Имаће довољно времена Саша Илић да спреми тим за предстојеће две утакмице на домаћем терену са Војводином и Пролетером.
Капитен Марко Доцић увелико тренира у теретани, а у наредних неколико дана требало би да се прикључи остатку екипе на тренинзима. Ипак, извесно је да ће Брђани бити лишени у наредних месец дана помоћи најбољег нападача Ђорђа Јовановића.
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dule
Sale LEGENDA a hoće li to biti dovoljno ćemo vidimo!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.