Почетна / Фудбал / Супер лига

ДЕРБИ У БАЧКОЈ ТОПОЛИ: ТСЦ – Партизан (13,30 – САСТАВИ)

Александар Станојевић тврди да Партизан није пољуљан поразом од Гента и да би све изузев победе у Бачкој Тополи био неуспех
ФОТО: И. Веселинов

 

Слободан Рајковић, вечито потенцијално појачање црнобелих, уочи данашњег дербија 14. кола Супер лиге у Бачкој Тополи шансу свог ТСЦа види у чињеници да је Партизан (о снази лидера казивао бираним речима) у четвртак, у склопу Лиге конференције, поражен у Хумској од Гента и да је, можда, због тога пољуљан.

Постфестум дуела Парног ваљка с Белгијанцима, прожет идентичним (или сличним) тоновима у фудбалској јавности, прилично је ражестио тренера Александра Станојевића, јуче изузетно „глагољивог” и, на шкакљива питања отвореног, на конференцији за медије.

- Имамо голразлику 36:3. Не знам кад је последњи пут Партизан имао такву. Немамо никакав проблем! – испољио је, узбуђен глас је сведочио, повишену дозу емоције шеф струке црнобелих после првог пораза на Топчидерском брду након 40 утакмица.

Брзопотезно наставивши елаборацију изнетог суда:

- Примили смо један гол у групи Лиге конференције, изгубили једну утакмицу, могла је да се заврши и нерешено. Играли смо против екипе која нам није дозволила да искажемо квалитете.

Те...

- Против Радника смо имали 27 удараца на гол, Сурдуличани нас нису угрозили ниједном. Да смо победили 2:0, гости погађали пречку и стативу, рекао бих: да, имамо проблем. Напредак је био у добром моменту, у Крушевцу, такође, није упутио шут ка нашем голу. Може ТСЦ да нас победи, није нормално да добијете све утакмице, али за нас све осим тријумфа у Бачкој Тополи је неуспех. Зато нема разлога да будемо пољуљани. Немамо проблем. Са пуним самопоуздањем и енергијом боримо се за титулу.

Командант Парног ваљка најављује промене међу стартерима. Подсетимо, против Гента, у бледом издању, било је сијасет кандидата већ на полувремену за измену.

- По устаљеном рецепту, заиграће тројицачетворица нових. Сви су здрави изузев Марковића  под знаком питања. Јовић се после короне вратио у конкуренцију. Видећемо до утакмице како се ко осећа, имамо неку идеју.

Црно-белима, под Станојевићевом командом навиклим на тријумфе, тешко је пао кикс у Лиги конференције, међутим... Сад је тренутак да се покаже снага – фудбалска и ментална!

- Верујем у све играче, сви они су нам донели овај резултат... Добар резултат! Знамо колико нам утакмица са ТСЦом значи, биће тешка, али тако се и спремамо.

Београђани су пуни комплимената на рачун хита из војвођанске равнице, нагомиланих проблема у последњем периоду, с кулминацијом у одласку тренера Младена Крстајића, остављеног значајног трага и у Хумској.

- ТСЦ је играо изванредно, били су доминантни у свакој утакмици, само их нису пратили резултати. Четврти су на табели, не бих улазио у њихове разлоге... Исти су то играчи, опасни у транзицији, прекиду... Испратили смо све и добро се припремили – закључио је Станојевић.

Долазак Партизана је подигао Бачку Тополу на ноге и околину, тако да се очекује пун стадион. Фудбалери ТСЦ-а, после два пораза заредом од Чукаричког и Пролетера, у добром расположењу ишчекују окршај са Партизаном, који је у бољој форми и дуго на челној позицији у првенству.

Поводом данашњег дуела је одржана конференција за штампу, тренер Мирко Јовановић је нагласио:

- Покушаћемо достојно да се супротставимо фавориту и победимо, ако се буде указала прилика. 

Изјавио је и да ће ТСЦ спремно дочекати утакмицу против првопласиране екипе и верује како ће се његов тим пред својом публиком представити у најбољем светлу.

- После два пораза у претходним утакмицама очекујем да ову одиграмо много боље. Утакмица с Партизаном је увек и празник фудбала у Бачкој Тополи и прилика да наши момци дају максимум како би они и публика бити задовољни, као и да поправе утисак после пораза од Пролетера. Њихов мотив је велик да пруже добру игру и остваре што бољи резултат, зато нема потребе да их посебно мотивишем.

У разговор се укључио и одбрамбени играч Марко Петковић:

- Надам се лепој и отвореној утакмици, атрактивној и за навијаче. Партизан има једну од најбољих екипа у последње време, први је на табели и у одличној форми. Што не значи да ћемо се унапред предати, напротив. Играћемо пред нашом публиком и крцатим трибинама, што неће бити без значаја већ јак ветар у леђа

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Be
Boze pa zar opet Miljkovic , Urosevis
Razum
Koji derbi? Partizan i Zvezdu ne moze niko da pobedi kad bi sa omladincima izašli na teren. Liga nam je očajna.
Be
Aman bre Stanoje mozeli ikako bez Miljkovica i Urosevica
vid
Od 27 udaraca a sano 2 gola čime se ti fališ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.