Почетна / Фудбал / Супер лига

Пантић: Даћу све за гол Металцу! (17,00 – САСТАВИ)

Данило Пантић прослављајући 25. рођендан пожелео здравље и срећу и наставак тријумфалног низа с Партизаном
ФОТО: И. Веселинов

 

Данило Пантић, у крупном кадру уз специјално дизајнирану црно-белу торту (с презименом и бројем дреса) и хорско саиграча „данас нам је диван дан”, у уторак је, у „Земунелу”, прославио 25. рођендан!

И, дан касније, у миниинтервјуу Журналу, открио шта му је прво, док је уз најближе гасио свећице, пало на памет:

- Пожелео сам здравље и срећу, себи и породици. Задовољан сам читавом ситуацијом, све остало је добро, на правом путу – куца у астал, не скривајући осмех, првотимац Парног ваљка.

Фудбалски, нарочито  акцији код другог гола Партизана против ТСЦ-а дали сте посебан импулс: покренули је, брзо се убацили на десно и сјајно додали Рикарду. Хоће ли таквих бравура, „а ла Барса”, да буде и у будућности?

- Баш лепо! Тако и тренирамо, то је начин игре који шеф Станојевић воли. Брз фудбал, са мало додира, да се размишља унапред и игра из прве, ако је то могуће у датом тренутку. Акција с тренинга, овај пут је прошла. Најтеже је играти из прве.

Ал' кад је самопоуздање, продукт доминације на домаћој сцени, на нивоу...?

- Много је лакше и једноставније играње у екипи доброг момента и у форми. Играмо веома добро од старта сезоне, уклопио сам се у позитивну енергију. Имамо одличну атмосферу и сви се трудимо да допринесемо успеху. Сваки фудбалер је важан, лепо је да се осећа корисно и да је задовољан.

Финиш против Гента и меч у Бачкој Тополи даривали су публици Дачу Пантића као на летњим припремама – као на струју. Осећате ли да сте ускочили у форму после повреде и колико можете још боље?

- Било ми је тешко кад сам после доброг почетка сезоне доживео тај пех на загревању против Сочија, али... Осећам се одлично, близу сам форме са старта,  како играње на три фронта буде одмицало – бићу све бољи.

Иза нападача или по левом крилу  где сте опаснији?

- Подједнако! Генерално, тренутна позиција ми одговара, као лево крило много мање времена проводим по страни, више у средини, што је случај и са „десетком”. Најбитније: у односу на раније осећам да сам зрелији на терену.

Kолико је Партизану последња недеља октобра битна за освајање јесење титуле и је ли већ кренуло пецкање са Миладином Стевановићем, Сашом Илићем... пред недељни градски дерби са Чукаричким?

- Није још, али... биће то тешка утакмица: гостује нам трећепласирани, с веома добрим играчима и тренером. Нашим Салетом! Илић ће доћи у Хумску да проба да се надиграва, очекујем квалитетан меч, са много лепих потеза и голова.

Играјући за Партизан затресли сте мреже 10 клубова у Србији, међутим, нисте постигли погодак против Металца. Хоћете ли то данас да промените?

- Даћу све од себе да постигнем гол, нисам већ неко време. Не оптерећујем се, најважније ми је да побеђујемо и да играмо добро, погодак ће да дође сам од себе. Видећемо, надам се да хоћу – има екстра мотив Данило Пантић.

МАДЕН МЕ БАШ ИЗНЕРВИРАО

Kолико вас је изнервирао Боби Маден што против Гента није досудио чист фаул над вама: била би то идеална прилика да шутнете и слободан ударац са 20 метара?

- Баш ме је изнервирао, осетио сам у тренутку оштар бол и ударац у пределу потколенице и стопала. Очекивао сам фаул, међутим, видим игра се наставља. Ништа ми није јасно?! Нога ме боли, игра се даље. Шта је – ту је, то је фудбал, господин је изгубио мало конце. Лутао је током целог меча, у последњих 20 минута – баш. Нема везе, дешава се, имамо поправни за седам дана, па шта нам Бог да – живи Пантић за реванш Генту у Белгији.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vasja
Bez nerviranja pripremite se gubite utakmicu a jnajboljem slucaju bice nereseno.
Zuk
Dzaba ti i gol ako ne pobedimo.Stanojevic bez Rikarda iMarkovica tesko do pobede ali voleo bih da gresim.
Džo istina
Ovaj igrač nema kvalitet za Partizan!
Циги
Не бригај ти синко за Гент, јер ћете и тамо да изгубите на жалост. Него гледај ти данас лепо да одете на +8 и завршите првенство. Ове стрине из мог клуба, су вас здушно подржале да будете шампиони. И треба да будете, из много разлога. Боље игре, гол разлика неупоредива, одлична прилика коју не смете да пропустите. Ја вам од срца желим, ради бољитка мог клуба, да освојите титулу, па чак и дуплу круну ако може. Можда би тако и нама помогли, да се решимо неких ликова који нам само доносе пропаст. Напред Гробари и само храбро.
gropn III
realan komentar !
Rale
Sto nema Rikarda u timu.Ako danas ne pobedite dzabe ste krecili.
@Rale
Pa seti se kako smo prosle godine upravo u mec lopti u Nisu (trebalo je da spustimo bodovnu razliku na -3) prosli!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.