Почетна / Фудбал / Супер лига

Реми Звезде и Марибора, погађали Охи и Мудрински, Норвежанин већ велико појачање

Црвена звезда одиграла први меч током припрема у Анталији, шампион Србије ремизирао против словеначког Марибора
ФОТО: ФК Црвена звезда
Црвена звезда – Марибор 1:1 (1:1)
Стадион: „Калиста“ Спортски центар, Анталија. Стрелци: Охи у 27. минуту за Црвену звезду, а Мудрински у 19. минуту за Марибор. Жути картон: Крстичић (Црвена звезда).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић (од 46. Гордић), Гајић (од 63. Бакајоко), Ераковић (од 63. Ђурић), Панков (од 63. Саного), Гобељић (од 63. Радуловић), Станић (од 46. Срнић), Крстичић (од 63. Станковић), Фалко (од 46. Живковић), Иванић (од 63. Н. Митуљикић), Катаи (од 63. Ибрахим), Охи (од 46. Павков). Резерве: Гордић, Ђурић, Саного, Станковић, Срнић, Бакајоко, Радуловић, Н. Митуљикић, Живковић, Ибрахим, Павков.
МАРИБОР: Југ, Алвир, Штурм (од 68. Репас), Сикошек, Антолин, Вотсон, Милец, Макумбу, Митровић, Мудрински (од 68. Сирк), Жугељ.

 

Прва прилика виђена је већ у шестом минуту меча, а шансу да промени резултат имао је Радован Панков. Катаи је упутио квалитетан центаршут са десне стране, а тамо је највиши у скоку био управо Панков, који је гађао главом под пречку, али је голман Марибора крајним напорима успео да реагује.

Уследио је мало мирнији темпо на обе стране, а ново узбуђење виђено је у 19. минуту кад је Мудрински погодио за Марибор, претходно је умакао на овом мечу капитену Ераковићу, а после његовог шута, Поповић је био немоћан - 0:1.

Прилику за изједначење имао је Станић. Катаи је извео ударац из угла, циљао је на другу стативу, где се нашао Станић, али је одбрана противника у последњем тренутку успела да избаци лопту ван казненог простора.

Није дуго требало изабраницима Дејана Станковића да стигну до изједначења. Ераковић је сјајно реаговао и пресекао напад противника на половини терена, а Крстичић је фантастично проиграо Охија који је био снажнији од двојице дефанзиваца, и у ситуацији "један на један" ударцем кроз ноге савладао голмана противничке екипе у 27. минуту - 1:1.

Осам минута касније и Фалко се нашао у прилици да се упише у листу стрелаца. Након што је оборен на десној ивици казненог простора, управо је Италијан преузео одговорност из слободног ударца, али је његов шут завршио преко гола.

У 49. минуту црвено-бели су могли да стигну до предности. После гужве на ивици шеснаестерца Срнић је први стигао до лопте и снажно „пуцао“ у десну страну гола, али је чувар мреже противника успео да одбрани.

Сјајну прилику да се упише у листу стрелаца имао је поново Катаи у 62. минуту. Управо Звездина „десетка“ оборена је на двадесетак метара од гола. Катаи је преко циљао преко живог зида, али је погодио пречку.

Станковић је у последњих тридесет минута меча одлучио да пружи пруилику и младим играчима, па су се тако на терену нашли и Ђурић, Станковић, Митуљикић, Ибрахим, као и брзоноги Радуловић. Диктирали су темпо и у наставку црвено-бели, настојећи да кроз пас игру прионађу „рупу“ у одбрани противника.

У 77. минуту Радуловић је након прекида послао одличан центаршут на петерац, где ја највиши био Павков, шутирао је главом, али је голман противничке екипе успео да одбрани.

У сличној ситуацији пет минута касније нашао се и Живковић, али је његов шут главом завршио преко гола. Претили су фудбалери Звезде до краја меча, најзапаженији је био Павков, али је меч завршен нерешено - 1:1.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ćomi 1991
Maribor nije ekipa na osnovu koje bi se mogla odrediti jačina Zvezde! To nije ni sledeći protivnik LASK, to će tek biti Šahtjor iz Donjecka u trećoj utakmici u Beleku i tek tada će se videti ko je ko u Zvezdi! Inače, danas nismo videli ništa novo u igri Zvezde. Pada u oči vrlo spora igre Zvezde. Kada počinje napad Zvezde, tada loptu uzmu Eraković i Pankov i umesto da loptu brzo prenesu veznom igraču koji treba da ide napred sa loptom, oni mlako, mlitavo izmenjaju po 4-5 jalovih međusobnih pasova u širinu i potpuno umrtve igru! Zvezda nema ofanzivnog zadnjeg veznog koji je sposoban da hitro iznese loptu na protivnički deo! Ne prihvatam nikakva opravdanja o teškim nogama, početku priprema, i ostalim floskulama iz kategorije trla baba lan!
Ja
Pogresio si samo sto si se javio sa svojim 856. nickom. Smaras covece vise.
@Jevrem
Da, opisao ti je lik kakvi su to igraci. Nesto nalik na Vidala, Tijaga Motu ili najrealnije za nas, Krsticica u prvom mandatu, da se spustimo na zemlju i ne mastamo o Vidalu.
Прикажи још одговора
Koj Moj
Katai je bio kapiten a ne Eraković.
JA
Bice to sve dobro, drugo mesto u SL je skoro pa obezbedjeno.
Marko
Zvezda bez igre mucenje lopte nema tecnog napada mnogo losa igra bez ideje mnogo zadrzavanja lopte jednostavno kilavo i zalosno ovakovom igrom nema titule...Prijateljski mec Zvezda igra u grucu primi gol kao trce ligas.Stankovic mora da mjenja taktiku.Maribor ne mozete da pobedite zalostan fudbal u Srbiji...Sada ce da se vadite pocetak priprema teske noge sve je to losa taktika trenera...Volio bih znati dali igraci pod komandom Dekija znaju na kom mestu terena igraju..Vezni red uzas...
Marko
Jevrem ko je tebe zvao ovde volio bi znati mnogo pametujes a malo znas..
Jevrem
Ako je žalosan fudbal u Srbiji ti gledaj bosanski niko te nije ni zvao tu
Srbija zemlja Zvezdaša
Jeste da je ovo prva utakmica posle teskih priprema, ali mora to mnogo brze.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.