Почетна / Фудбал / Супер лига

Звезда задржала корак за Партизаном, победом у дербију над Чукаричким (ФОТО)

Биће то дуел другог и трећег на табели, дуел у којем црвено-бели имају императив победе како би остали у шампионској трци са Партизаном
ФОТОГРАФИЈЕ: С. Сандић
Црвена звезда – Чукарички 3:0 (1:0)
Стрелци: 1:0 – Павков у 16, 2:0 – Охи у 74, 3:0 – Драговић у 79. минуту.
Стадион: „Рајко Митић”. Гледалаца: 18.638. Судија: Ненад Минаковић. Жути картони: Срнић, Борјан, Родић, Фалко (Црвена звезда), Дрезгић, Шапић, Мијаиловић, Стевановић (Чукарички). Црвени картон: Дрезгић (Чукарички) у 69. минуту.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Пићини, Ераковић, Драговић, Родић, Саного (од 83. Станковић), Канга (од 63. Срнић), Иванић (од 83. Фалко), Катаи (од 83. Мотика), Павков (од 21. Живковић), Охи.
ЧУКАРИЧКИ: Петровић, Стевановић, Шапић, Дрезгић, Рогановић, Мијаиловић, Ковач (од 63. Кајевић), Лукић, Чоловић (од 71. Танасијевић), Ендијае (од 63. Савић), Ракоњац.

 

Црвена звезда је славила у дерби мечу против Чукаричког, ипак доста теже него што то крајњи резултат показује - 3:0. Црвено-бели су повели голом Павкова у 16. минуту, а победу су обезбедили у ситуацији кад су имали бројначну предност, после црвеног картона Дрезгићу.

Дебитантски гол за Звезду постигао је Охи, а потом је Драговић решио све дилеме, па су црвено-бели остали на пет бодова заостатка у односу на водећи Партизан.

Ток меча:

0` Тренер Црвене звезде Дејан Станковић кренуће агресивно на Чукарички, са два нападача, у тандему ће у шпицу бити Охи и Павков. На другој страни, очекиван састав Брђана, уз једно мало изненађење, уместо Кајевића стартер је Лукић. Утакмица је из неког разлога каснила... Читавих пет минута!

5` Први корнер на утакмици, за црвено-беле, после убацивања из угла Павков је главом захватио лопту, али је она отишла преко Петровићевог гола.

8` Добар напад црвено-белих, Охи се изборио за позицију и шутирао, али га је Дрезгић сјајно изблокирао.

10` Краткотрајни прекид, судија Минаковић је имао проблема са опремом за комуникацију са помоћницима и ВАР собом. Меч је брзо настављен.

14` Одлична шанса за Звезду, Родић је умакао одбрани бело-црних и снажно шутирао са 16 метара, Петровић је успео да одбрани.

16` ГОООООООООООООООООЛ

Иванић је проследио лопту ка Родићу, овај је ушао у шснаестерац и упутио повратни пас ка Павкову, а центарфор Звезде је закуцао лопту у мрежу Чукаричког, Петровић је био немоћан – 1:0. Тражили су Брђани прекршај у зачетку акције црвено-белих, али Минаковић је показао на центар.

18` Прекид после судара Павкова и Ендијаеа, центарфор Звезде је извукао дебљи крај, разбијена му је аркада. Који минут касније Павкова је заменио Живковић.

24` Сјајан продор Лукића, прекршајем га је зауставио Родић, по мишљењу Минаковића није било елемената за жути картон. Слободан ударац са 25 метара сјајно је извео Рогановић, лопта је погодила Санога у живом зиду, потом и пречку Борјановог гола. Минаковић није видео очигледан корнер за госте, побеснели су у Чукаричком, жути картон је добио капитен Шапић.

26` Два минута касније жути картон и за Мијаиловића, имаће бело-црни доста проблема да се сачувају од искључења до краја сусрета.

41` Равноправна игра у финишу полувремена, имао је Чукарички и прилику, Стевановић је центрирао са десне стране, Ракоњац захватио лопту, али је шутирао поред гола Борјана.

42` Минаковић није свирао прекршај Санога на Ковачу, али који секунд касније јесте свирао фаул Мијаиловићу. Није му том приликом дао други жути картон.

45+1` Жесток старт Живковића на Мијаиловића, најмање за жути картон. Очајни судија Минаковић није досудио ни прекршај за Чукарички.

46` Није било промена у саставима оба тима на старту другог полувремена.

49` Зицер за Чукарички, Ендијае је убацио лопту са десне стране, она је прошла до Ковача, који је можда могао и из прве да шутирао, није то учинио, „заломио” је чувара, али га је у одсудном моменту Ераковић изблокирао.

52` Била је разређена одбрана црвено-белих, дуго је Ендијае вукао лопту, потом и шутирао са скоро 25 метара, лопта је одскочила, али није преварила Борјана, голман Звезде био је сигуран у овој ситуацији.

57` Одлично изведен корнер Чоловића, највиши у скоку је био Дрезгић, захватио је лопту главом, али је она отишла поред Борјановог гола.

63` Двострука измена у Чукаричком, уместо Ендиајеа и Ковача на терену су Савић и Кајевић. У Црвеној звезди Кангу је заменио Срнић.

66` Одлична игра Чукаричког, Црвена звезда је у подређеном положају у наставку меча. Први жути картон за црвено-беле добио је Срнић после несмотреног старта на Шапићу.

70` Дрезгић је прекршајем у контри зауставио Иванића, заслужено је добио жути картон. Била му је то друга јавна опомена, прву је добио после водећег гола Звезде, због протеста.

74` ГОООООООООООООООООЛ

Црвена звезда је чини се решила све дилеме. Иванић је одлично прошао по левој страни, убацио је лопту у петерац, тамо је закачио Живковић и променио јој смер, а на другој стативи је Охи лако убацио у мрежу ривала - 2:0.

75` Одмах је Илић начинио још две измене, на терен је послао Кристијана Белића и младог Спасојевића, уместо Лукића и Ракоњца.

77` И са играчем мање Чукарички је претио, имао је добру прилику Савић, али је лошије захватио лопту, па је одбрана Звезде успела да отклони опасност.

79` ГОООООООООООООООООЛ

Лоша интервенција одбране Чукаричког, после убацивања Катаија из слободног ударца искоса са леве стране, такав поклон искористио је Драговић, који је по трећи пут савладао Петровића - 3:0.

83` Трострука измена Дејана Станковића, на терен је послао Немању Мотику, Николу Становића и Филипа Фалка.

86` Жути картон за Родића, због прекршаја на Стевановићу. Потпуно беспотребан старт Звездиног левог бека, при резултату 3:0 за његов тим.

90+2` Врло лоши судија означио је крај сусрета.

Крај.

Семафор 22. кола Супер лиге Србије:

Субота:

Раднички 1923 – Пролетер 0:1 (Митровић 73)

Раднички Ниш – Партизан 0:2 (Рикардо 44, Урошевић 84)

Црвена звезда – Чукарички 3:0 (Павков 16, Охи 74, Драговић 79)

Недеља:

Младост – ТСЦ (13.00)

Металац – Нови Пазар (15.00)

Колубара – Вождовац (17.00)

Понедељак:

Спартак – Радник (13.00)

Војводина – Напредак (15.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Коментари29
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zica
Od kako je sasa ilic trener cukaricki se preporodijo igra mnogo bolje
nemam pojma
Obratiti pažnju od 28-30 sekunde ovog snimka na Pakova i igrača Čukarikog. Pavkov ga hvata sa obe ruke i rvačkim zahvatom baca na teren. Tako ostaje bez čuvara dok Ivanić vuče loptu i dodaje mu pred golom. Uz VAR, koji u tom trenutku volšebno ne radi, sudije u VAR sobi ne reaguju, čak sudiji ne javljaju da se pogleda taj detalj, pošto se video na snimku. Još, igrač Čukaričkog dobija žuti zbog OPRAVDANOG PRIGOVORA SUDIJI. Počinje čuveno zvezdino proleće. Bez časti, bez morala NEPOŠTENO I POKVARENO! Naravno, prvo je usledilo bombardovanje medija Bjekovićem. PROVIDNI STE CIGANI!
Frojdovac
Sramotno je sta pisete. Ko misli da je ono faul u napadu Pavkova prije prvog gola neka ne gleda fudbal uopste. Ako se to pise samo da se iznerviraju protivnici to razumijem ali misliti da je ono faul je za duboku analizu. Drugi zuti kod crvenog apsolutno zasluzen. Ivanic ga je predriblao i lik ga obara bez da je isao na loptu. A i prvi je zasluzio kad se vidi zalijetanje prema sudiji od 10-15m jer ovaj nije nasjeo na pateticnu glumu odbrambenog igraca kojeg je pretrcao ekstra brzi Pavkov. Manje glume i glamatanja na konferencijama a vise fudbala.
Zunzar
“Тренер Црвене звезде Дејан Станковић кренуће агресивно на Чукарички, са два нападача, у тандему ће у шпицу бити Охи и Павков”. Ovo je ulazak u nadrealni svet! Ma, u redu je to kada se želi igrati ofanzivno, ali kako igrati ofanzivno bez veznog reda, odnosno sa sporim igračima u veznom redu (Sanogo/Kanga), koji nemaju dodirnih tačaka sa kreativnošću?! Alo, “mister” mi nemamo vezni red i tačka! Stavljanjem ovih cirkusanata u vezni red, “mister” dovodi navijače Zvezde u zabludu i drži ih taocima!
ljubo
1.faul pavkova u napadu nakon par sekundi daje gol 2. korner za cukaricki ma ne zuti za protest,zuti i kod faula pavkova, 3. faul zivkovica za crvrni karton ono makar za zuti ,ono nnema ni faula 4. faul za 2 zuti je obican faul nema nikakve grubosti ozbiljne situacije za postizanje gola na sredini terena i jos igraca nije za zyti makr da je prvi za drugi zuti karton ne neormalno, igrac vise i poklonjen gol ocekivan rezutat ,sudije i var su pokazali kako ce zvezda do titule
Srbija zemlja Zvezdaša
@ljubo, raduje me sto ti gledas svaku Zvezdinu utajmicu i sto pratis svaki detalj. Ja u svom dugom zivotu nisam odgledao ni jednu utakmicu vaseg partizana, a da nije bio protivnik Zvezdi., a to je razlika izmedju nas i vas jer vi vise pratite nas i nas klub, nego vas partizan.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.