Почетна / Фудбал / Супер лига

Ђуровски: Оде Ушке, мој брат, мађионичар...

Милко Ђуровски у Словенији сазнао тужну вест
ФОТО: Д. Јовановић/partizan.rs

Стегло се срце Милку Ђуровском у Словенији. Један од најбољих другова, саиграч Небојше Вучићевића из сјајне Партизанове генерације осамдесетих година, убрзо после трагедије љубимца навијача црно-белих док је играо мали фудбал прексиноћ у Београду, сазнао је да је остао без дугогодишњег пријатеља и ван зеленог правоугаоника.

Нападач за памћење, симбол тог времена југословенског фудбала једва је смогао снаге за разговор. Седокоси фудбалски гурмани деценијама препричавају мајсторске потезе и дриблинге Вучићевића, Ђуровског, Ђелмаша, Вокрија, Стевановића...

- Јавили су ми у петак увече да нема више Небојше Вучићевића. Нисам могао да верујем и још не верујем да је заувек затворио очи. Жалосно, штета, туга... Оде мој брат, само је он знао колико сам га волео, а и он мене. Договарали смо се пре неколико дана да дође ускоро код мене у Марибор, да се дружимо и одемо на пиће и музику, мало дамо себи одушка – причао је Ђуровски из породичног дома у насељу Миклавж, предграђу Марибора.

Слике живота пролазиле су Милку кроз главу.

- Без речи сам, не знам шта да кажем... Ушке је био људина, добар друг, феноменалан фудбалер, мајстор, дриблер, мађионичар са лоптом. Такви људи, уствари, никад и не умиру. Мој драги Небојша, заувек ћеш остати у срцу и памћењу. Душа ме боли.

Присетио се Милко Ђуровски сјајне генерације средином и крајем осамдесетих година прошлог века.

- За нас је фудбал био игра, нас двојица нисмо били прави, они типични професионалци. Играли смо заједно и у Канзас ситију, Ушке је долазио у Марибор на турнире. Судбина, нешто најгоре у животу за човека, толико је волео мали фудбал и управо играјући у балон-сали отишао је са животне сцене. Имали смо екипу за поштовање: Омеровић, браћа Бајовић, Стевановић, Залад, Вермезовић, Радановић, Смајић, Чапљић, Пантић, Богдановић, Вокри... Та слика, ево, сад ми је пред очима и многима вероватно стоји у домовима, не само широм Европе.

Емоције су победиле Милка Ђуровског...

- Били смо браћа, деценијама! Ужелели смо се један другог, дуго се нисмо видели, знали смо да се чујемо и неколико пута у току дана. Вања, његов син, родио се кад смо били у Америци, сећам се да смо од радости добро наздравили те вечери. Радио је од 1. марта као Партизанов скаут за младе фудбалере, рекао ми је недавно да планира ускоро да дође у Љубљану, Марибор и Домжале, да види клинце, да идемо да се дружимо... Ушке и ја – као нокат и прст. Мој „Шкеу”, другарчина, брат за сва времена. Много сам емотиван, исплакао сам се. Ево, сетих се у секунди и оног нашег тима – лево крило Вучићевић, на десном крилу Ђелмаш, а у шпицу Вокри и ја. Какав је то био напад. Сјајни играчи. Знам, све знам, били смо много више од обичних фудбалера. И драго ми је да смо остали поштовани у фудбалском свету – завршио је Милко Ђуровски.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

kodzo
Meni kao zvezdasu je Uske Vucivebic bio omiljeni igrac iz Partizana. Bio sam decak kada je on bio u Partrzanu. Imao sam cast da igram jednom protiv njega kada je bio u poodmaklim godinama i dok je igrao za jedan nizerazredan klub. I tada je bio vrhunski majstor. Klasa se videla pri prvom kontaktu sa loptom. A gledao sam ga i na malom fudbalu. Covek je mogao sve sa loptom

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.