Почетна / Фудбал / Супер лига

Капитен Новог Пазара: Није да не боли

Стефану Лончара тешко пао пораз од Радника, иако ће његов тим у баражу имати шансу да остане у елити
ФОТО: С. Жупљанин

Два највећа успеха у клупској историји Нови Пазар је остварио у сезони 2014/15. освајањем петог места у првенству и недавно пласманом у полуфинале купа.

То је прошлост, а садашњост да би останак у друштву суперлигаша онда кад је изгледало да му спаса нема могао такође да се подведе под велики домет.

Поразом од Радника пропуштена је виртуелна прилика да се екипа у последњем колу нада директном опстанку под условом да се Младост оклизне, а плави победе Пролетер у Новом Саду.

Од тога нема ништа, али после свега што се дешавало у наставку првенства за Сивићев тим бараж је изузетно достигнуће, тим пре јер је почетком марта био виђен као сигуран прволигаш.

Први изгубљени меч у плеј-ауту дошао је можда и као последица тешког пораза од Црвене звезде, али могло је да буде и другачије.

Било је утакмица у којима је Нови Пазар излазио као победник и које није одиграо боље од изгубљене од Радника. Серији од пет мечева без пораза у првенству дошао је крај и то кад је тим у оба полувремена надиграо супарника.

Све, од укупног утиска до резултата, вероватно би било другачије да је Чечарић боље извео пенал или да је зрнце среће превагнуло на страну Јоксимовића и Димића, играча чији су ударци завршили на стативи или да су још неке од добрих прилика реализоване.

Руку на срце, не би било поштено да се не каже да су и гости могли да се радују још најмање два пута. Спасић је погодио пречку, Димитров промашио стопостотну шансу.

Најважније је да су се Сивићеви момци прошавши праву Голготу домогли баража. То су две утакмице у којима не само да стаје читава сезона, већ се у њима потире све што је до тада било добро или лоше. У случају успеха заборавиће се све раније победе и сви порази.

То је и разлог што овакав исход најмање боли. Иако са таквим виђењем меча нису баш сагласна два блиска рођака, која се до доласка у Нови Пазар никада раније нису видела, Стефан Лончар и Слободан Рубежић.

Лончар је зимус и поред позива из више клубова одлучио да остане у Новом Пазару. Да су тај гест, као и редак пример професионализма у клубу знали да цене, доказ је и то што је Лончар у више наврата предводио тим са капитенском траком. И у мечу са Радником извео је екипу на терен.

- Није да не боли кад пропустите велики број шанси. Били смо добри 90 минута, нападали и стварали шанси. Али шта то вреди кад не дате гол који би сигурно преокренуо ток утакмице. Примили смо погодак после грешке, надам се и последње у овој сезони. Остаје да верујемо да све оно што смо сад пропустили  мораће да се врати у два бараж меча.

Интересантна, помало и комична, ситуација виђена је у 74. минуту. С трибина је изгледало да је Лончар скинуо лопту с ноге Мустафе кад се овај нашао у изгледној прилици.

- Тако је то кад крене наопако. Био је неспоразум, он ју је примио, а ја сам мислио да ће је пустити мени – ширећи руке рече Лончар.

Рубежић није био у стартном тиму, након што се у њему нашао у болном поразу од Црвене звезде. У игру је ушао на почетку другог полувремена у којем је покупио готово све високе лопте у шеснаестерцу Новог Пазара.

- Није било среће, то су сви могли да виде. Нека буде на нашој страни у баражу – већ је мислима у тим дуелима Рубежић.

РОДБИНСКИ ВЕЗАНИ

Лончар и пет година млађи Рубежић - занимљиво, иако су у родбинској вези - никад се нису видели до Рубежићевог доласка у Нови Пазар у зимском прелазном року. Отад се не раздвајају, а још један интересантан детаљ открио је Лончар.

- Мој деда Миљан Лончар и Слободанов Радисав Рубежић били су у Жупи никшићкој нераздвојни другари од детињства. Живот је наместио да смо данас то нас двојица. Родбински смо повезани тако што су мој отац Рацо и његова мајка Невенка брат и сестра од стрица. Ове зиме, кад је он дошао у Нови Пазар, то ми је прво јавио рођени брат Драгиша, потом и отац. Сад, као да се знамо читав живот – уз осмех је рекао Лончар, а потврдио Рубежић.

КВАЛИТЕТНИЈИ ОД СВИХ

Више нема неизвесности, Нови Пазар је у баражу за опстанак у Супер лиги и само чека име ривала. Обојици је свеједно коме ће се њихов тим супротставити.

- Немам посебну жељу, бићемо у предности с ким год будемо играли. Кад смо успели да дођемо до баража нећемо пропустити прилику да граду омогућимо да и даље има суперлигаша – јасан је Лончар.

Рубежић је оптимистичан, такође.

- Утакмице неће бити лаке, али квалитетнији смо од свих противника. Близу смо циља и зато што се реванш игра на нашем стадиону.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.