Почетна / Фудбал / Супер лига

КОРНЕР: Без наде у неизвесност

Наду да може доћи до преокрета у последњем колу изгубио је и Александар Станојевић, тренер Партизана, окрививши за губитак највреднијег домаћег трофеја и судије, мислећи на одлуке арбитара у дуелима са Напретком и Чукаричким
ФОТО: И. Веселинов

ПИШЕ: Златибор Репић

Коло пре краја првенства готово све је познато у шампионату Србије. Црвеној звезди је потребан бод да освоји титулу и нико не сумња да ће га освојити у окршају са Вождовцем у суботу.

Наду да може доћи до преокрета у последњем колу изгубио је и Александар Станојевић, тренер Партизана, окрививши за губитак највреднијег домаћег трофеја и судије, мислећи на одлуке арбитара у дуелима са Напретком и Чукаричким.

Тензија је спуштена и у борби за опстанак. Пролетер се придружио Металцу у Првој лиги за наредну сезону, извесно је да ће се Раднички 1923 и Нови Пазар покушати да спас пронађу у баражу, питање је само с које позиције, што није толико битно.

Наша психологија и уобичајена сумњичавост, уз све оно што се догађало у прошлости, није нам дозволила да ове сезоне верујемо у позитивне ствари. За то су се, наравно, потрудили и учесници у такмичењу, поготово кроз препуцавања саопштењима са другим клубовима и ФСС.

ВАР систем јесенас је најавио бољитак, али временом се смањивало поверење и у технологију. Заборавило се да су погрешне одлуке могуће и после дугог гледања снимака и да је ВАР уведен како би се пропусти смањили и елиминисале драстични превиди.

Несувисла су поређења Супер лиге Србије са енглеском Премијер лигом и италијанском Серијом А, али у та два шампионата, од којих је један најјачи на Старом континенту, а други на четвртом месту, мање људи него овде верује да је борба за титулу решена.

Манчестер сити или Ливерпул, односно Милан или Интер, биће у неизвесности можда и до финиша утакмица последњег кола. Ако неко у тим земљама и мисли да је све решено, онда је то последица само једног или два меча до краја сезоне, никако лошег квалитета лиге или неповерења у регуларност.

Слаба конкуренција, огромна разлика у буџетима између два наша највећа клуба и осталих, већи је проблем српског фудбала од сумњи у закулисане радње и нерегуларност. Не постоји ни начин да ускоро све буде другачије.   

 

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Srbija zemlja Zvezdaša
Matematika je jasna, da si dobio samo jedan derbi titula bi bila vasa, a sad ti preostaje samo da places i kukas.
Делије
Шта кукају гробари? У три утакмице са звездом су дали један гол, ко је крив за то? Какав пенал им је суђен у Суботици, зашто се понављао пенал у Крушевцу. Какав пенал им је свиран против пролетера у Београду, само што га нису реализовали? Како је играч младости морао да шутне лопту на северну трибину, да младост не би изједначила на 2:2?Како сте пре окренули резултат у Сурдулици? Како сте играли са нижелигашима у купу? Како није свиран пенал за тсц? Како сале Илић каже да му је драже било када је чукарички изгубио од партизана, него када је играо нерешено?
ljubo
cist penal u subotici, ponavljao se jer je golman izasao sa linije sa iobe noge u krusevcu, cist penal protiv proletera,da je igrac mladosti hteo da ostane 2:1 ne bi ni sutnu loptu ili bi je sutnuo u aut ovako je rizikovao da nebude kako je po tebi :dogovoreno",fino normalno pobedili u surdulici, sa koliko nizeligasa ste igtali vi prosle sezone u kupu,,nije sviran penal za tsc ,pri kojem rezultatu,daj izvor saletovih izjava ,nisi nesto dobro razumeo,sale ilic makar otkine neki bod partizanu ,za razliko od vasih. bez vara ste krali 20 bodova sa varom 10.
Čovek iz senke
1) Smanjenje SLS na 10-12 klubova, 2) privatizacija svih klubova Super i Prve Lige Srbije i 3) profesionalne sudije u SLS! Ovo su mere za ozdravljenje fudbala u Srbiji, sve ostalo su samo kozmetičke promene!
nemam pojma
4) zabrana mešanja politike u sport
Meraklija
Stanojevic je u pravu, a mislim da je i svima u Srbiji jasno posle utakmice sa Cukarickim da samo jedan klub namesta titulu.
Цар
Па да сте победили Чукарички поново би звезда била изнад твог клуба зато што има бољи скор у дербију.Ма наместили смо и прво место у лиги европе ахахахах
budzeti
cz na preko 50 miloina evra, Partizan na oko 15 miliona i svi ostali zajedno ne mogu da dobace njihovom zbiru...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.