Почетна / Фудбал / Супер лига

ПАРТИЗАНОВИ ГОЛМАНИ - „Ролетна” на 32 утакмице

Нa две трећине прволигашких окршаја сачували мрежу
ФОТО: В. Марковић

Партизан на две трећине првенствених утакмица није примио гол, међутим, уочи последње ове сезоне има два бода мање од Црвене звезде и минималне шансе да постане шампион?!

То, наравно, баца сенку на све добро урађено од јула прошле године, но, не значи да импресивни подаци, попут мирне мреже на 24 меча у борби за бодове, или – 34 у свим такмичењима, не заслужују „браво”.

НЕМАЊА СТЕВАНОВИЋ

утакмица     ут. без гола     примљ. гол.

Првенство      19        15        (4)

Куп Србије    4          3          (1)

Европа            2          1          (3)

УКУПНО       25        19        (8)

АЛЕКСАНДАР ПОПОВИЋ

утакмица        ут. без гола     примљ. гол.

Првенство      17        9          (9)

Куп Србије    -           -           -

Европа            14        5          (15)

УКУПНО       31        14        (24)     

„ПАРТИЗАНОВА МРЕЖА”

Утакмица       ут. без гола     примљ. гол.

Првенство      36        24        (13)

Куп Србије    4          4          (1)

Европа            16        6          (18)

УКУПНО       56        34        (32)

Тренерски еснаф је у праву: одбрана почиње од нападача, али кад се не прими гол логично је да у гро-плану буде - голман.

Парни ваљак, уз напомену да је такмичарску 2021/22. против Дунајске Стреде и Пролетера успешно започео Владимир Стојковић (сад бриљира у Фејхи из Саудијске Арабије), може да се похвали двојицом изузетних чувара мреже – Немањом Стевановићем и Александром Поповићем.

То, уосталом, казују (и) бројке...

Рођени Лозничанин, стандардан у финишу првенствене и куп трке, у понедељак је против Вождовца на Душановцу 19. пут ове сезоне „спустио ролетну”!

Млади Ужичанин, много већег броја утакмица у Европи, 14. пута је „закључао сеф”, подсетимо – у једном важном окршају заједничким снагама допринели су успеху: у реваншу трећег кола квалификација за Лигу конференције против Сочија.

Поповић је био одличан током регуларног тока дуела и већег дела продужетака, Стевановић сјајан на пенал рулету!

Кад се све сабере, Партизанов голмански тандем противничким нападачима није дозволио да се радују на 32 утакмице.

Мало ли је?!

Заслуге, наравно, припадају целом тиму, свакако и стручном штабу – Парни ваљак, „урушеног угледа” претходних година на домаћој сцени, са Александром Станојевићем доживео је, дефинитивно, стабилизацију, огледану, између осталог, у чињеници да је на 34 од 56 мечева у сезони (36 у првенству, четири у Купу Србије и 16 у Европи) успео да сачува мрежу нетакнутом. 

Сад, да ли ће евентуалне „нуле” и у преостала два изазова (нишки Раднички на спуштању суперлигашке завесе и Црвена звезда у финалу најмасовнијег такмичења) да буду довољне за навијачима најважније – трофеј(е) – под великим је упитником...

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pigeon
Stevanovic mnogo pouzdaniji,mada nije moj tip golmana, Popovic je negde stao u razvoju, nadam se da mu to nije limit. Nije popravio neke nedostatke, unistio nas u derbiju, obrukao protiv Flore, direktne krivice...Protiv Fejenorda mogao bolje bar kod dva gola...
Smejurija
To je tako kada niko osim zvezde ne sme da im sutne na gol, pa onda golman ne mora ni da se muci, pola utakmica im zatvoreno
bas vala
Nekome pola, nekome-SVE!
Trnina
Nisu to ovi iz SZ napisali sto su tako dobri, ja smatram daPartizan ima veoma lose golmane , nego sto se ubise pisajuci o ,,velikim,, kvalitetima cigana i sto jeste i sto nije, pa ajde nesto da se nesto lepo napise i o Partizanu.
Da bas tako
Samo je jako losa Evropska rotletna kvalitet nije dobar
Lemi
Ovo govori o kvalitetu lige, vise nego o golmanima Partizana. Dodje neki Fejnord, ispadne rezultat kao rukomet da se igrao. Postedite ljude ovakvih "hvalospeva", brukate se sami.
bento
Bravo za komentar!!!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.