Почетна / Фудбал / Супер лига

Лучанци из Пољске ангажовали искусног играча и прекинули сарадњу са тренером

Жарко Удовичић појачао Младост
ФОТО: ФК Младост/Горан Јоковић

Ново, треће појачање актуелног прелазног рока у редовима Младости је искусни интернационалац Жарко Удовичић.

Подсећања ради, каријера започета у ужичкој Слободи, настављена је преласком у Лучане (2008. године), да би потом на домаћој фудбалској сцени Удовичић још играо за Напредак и Нови Пазара. Инострани ангажмани су уследили у Пољској, где је у протеклих седам година Жарко Удовичић играо за Заглебје Сосновиец, Лехиу Гдањск и Раков.

- Искрено, драго ми је да сам после десет година поново у Младости. Ту су још увек поједини првотимци, али и клупско руководство, које познајем из времена док сам био члан овог клуба, тако да ми неће бити проблем да се уклопим. Наравно, чињеница да је тим осетно подмлађен, додатно и обавезује, али и мотивише нас искусније играче да дамо максимум како би се обистиниле планиране амбиције у долазећем шампионату. Сувишно је говорити о томе како је Младост организована, са каквом инфраструктуром располаже, тако да сам чврстог уверења да имамо потенцијала за очување суперлигашког статуса и у предстојећој такмичарској сезони - нагласио је Жарко Удовичић.

Спортски директор Младости Ненад Миловановић, обелоданио је клупску одлуку о прекиду сарадње са досадашњим шефом струке Драгишом Жунићем и помоћним тренером Јованом Никитовићем.

- На лични захтев и уз аргументовано образложење нашег досадашњег шефа стручног штаба Драгише Жунића, уследила је и обострана сагласност, тако да смо прекинули вишегодишњу сарадњу. Коректно смо се растали, захвалили смо Жунићу на досадашњем раду и резултатима оствареним у Младости, уз обостране, искрене жеље да и у будућности и он, као и његов помоћник Јован Никитовић, а и ми као клуб будемо успешни. До краја ове седмице, тачније до петка, ангажоваћемо новог шефа стручног штаба - истакао је Ненад Миловановић.

Сада већ бивши шеф струке Младости, Драгиша Жунић је рекао:

- Искрено, морало је до овога да дође. Осетио сам да је моменат да неко други преузме улогу коју сам до сада обављао у Младости. Протекла сезона је била изузетно напорна и врло стресна за све нас у клубу, па ће и промене како у играчком, тако и у тренерском кадру, вероватно донети и позитивних помака у предстојећем шампионату. Коректно смо се растали, то морам нагласити, као и истаћи личне емоције према овом клубу, а оне су врло јасне. У Младости сам доживео пуну и играчку, а потом и тренерску афирмацију, уз то и моја два сина Филип и Немања играју у Лучанима, тако да је потпуно разумљиво да овај клуб доживљавам као свој - истакао је Драгиша Жунић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Fudbalski lopinger
Prodace svaku utakmicu kada mu se ukaze prilika !

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.