Почетна / Фудбал / Супер лига

Управа Брђана убрзано ради на довођењу нападача

Душан Керкез, тренер Чукаричког, сумира утиске са припрема у Словенији, хвали новајлије, Управу клуба и верује у добре резултате: Искуством до успеха
ФОТО: М. Рашић

Чукарички је успешно окончао двонедељне припреме у Словенији. Тренера Душана Керкеза могу да радују победе против два најтежа ривала, Олимпије (3:2) и Сласка (1:0), а управо је на те две утакмице играо тим који би и требало да почне нову сезону. Осим два тријумфа, Брђани су забележили и исто толико ремија, против Цеља (0:0) и Тузла ситија (1:1), док је само Браво (2:1) био успешнији.

Занимљиво је да су се новајлије добро уклопиле у бело-црни тим, а тројица од четворице већ су изборила место у стартних 11.

- Иза нас су припреме какве смо и очекивали. Биле су мало другачије него до сада зато што су краће, па као и остале екипе у Србији нисмо могли да одрадимо све што смо желели, али морамо да се прилагођавамо. Заиста сам задовољан, посебно јер смо дошли на Блед, избор управе је био одличан, имали смо сјајне услове. Нормално је да изгубимо неку утакмицу или одиграмо нерешено, али сам задовољан. Увек тражим од играча боље и више, нећу се никада задовољити, потребно је да и они имају исти став и само тако можемо да напредујемо – сумирао је Душан Керкез, утиске о урађеном у минуле две недеље.

Чукарички је и на овим припремама изгледао врло добро, међутим, чини се да екипа има проблем са реализацијом и да би долазак још једног нападача био пун погодак.

- Близу смо јасно креиране слике стартних 11, није то никаква тајна. Увек су за прву утакмицу ту двојица или тројица играча који могу да ускоче, али ме радује што су и остали, они који неће почети меч са ТСЦ-ом, стварно близу и дувају за врат потенцијалним стартерима. Конкуренција је јака и то је важно како бисмо у овој сезони стигли до циља.

Управа клуба убрзано ради на довођењу нападача што је потврдио и шеф струке, ипак то не значи да се одрекао Спасојевића и Аганспахића.

- Нови нападач је прошао припреме са садашњим тимом и доћи ће физички спреман. При избору смо гледали да тај нападач не дође са великом паузом, одрадио је значајан део припрема са својим тимом и битно је да га уклопимо у групу, а потом и у наше захтеве. Прави играч ће се лако уклопити у групу и ствари које радимо. Тражили смо нападача који може да направи разлику на тој позицији.

Трансфер новог играча у рукама је спортског директора Владимира Матијашевића, међутим и Керкез је о њему дао свој суд.

- Господин Матијашевић увек ради на преговорима. Ипак, жели и да се тренер чује са играчем, јер ако у разговору видимо да то не иде, директор се не одлучује на тај трансфер. Матијашевић врло добро разуме шта желим, шта екипи треба и стварно је са председником Обрадовићем и Гораном Гркинићем феноменално одрадио прелазни рок. Наравно, тренери ће увек тражити више, али уколико овако остане, са новим нападачем, задовољан сам.

У пет утакмица минутажа је подељена на све расположиве снаге, ипак бар девет од 11 играча је познато за први меч.

- Играли смо утакмице гледајући да сви имају сличну минутажу и да буду спремни за прво коло. Зато смо последње две провере одиграли дан за даном како би сви имали по 90 минута јер никад није само 11 играча у конкуренцији. То што смо победили два најјача ривала даје ми за право да будем оптимиста, односно да смо на правом путу.

Занимљиво Чукарички је променио штоперски тандем. Предност су добила двојица најискуснијих играча, Пушкарић и Вујадиновић, што минуле сезоне није био случај.

- Битно је да имамо искуство у екипи. Наравно, ту су и млади играчи и не само да ће добити шансу, већ верујем да ће имати веома битну улогу у сезони пред нама. Ипак, у овом моменту сматрам да је искуство битно да бисмо почели са добрим резултатима. Важно је за клуб, играче и све нас да имамо добар старт. Наравно, неће бити лако, али верујем у ове играче.

Управо ангажманом иностраног центарфора очекује се да Чукарички стави тачку на прелазни рок у којем је урадио одличан посао ангажманом Николе Вујадиновића, Луке Аџића, Ђорђа Ивановића и Стефана Томовића.

- Без брзих и добрих техничара, нарочито на крилним позицијама, који могу да направе разлику у игри „један на један”, нема ништа од модерног фудбала. Уз Аџића и Ивановића имамо Чоловића, Ибру, младог Миладиновића који је велико изненађење на овим припремама. Ставом и играма је показао да има озбиљан таленат и шансу да направи добру каријеру.

У односу на претходне тренере који су игру базирали на младост, Керкез се одлучио за искуство. Ипак, од офанзивног фудбала ни он не одустаје.

- Екипа је спремна, а за пресинг је најбитнији вољни моменат, жеља и да изађемо из комфорне зоне. Најлакше је играчима да се поставе да играју без пресинга. То опет не значи да ћемо сваку утакмицу играти пресинг или да ће нам увек успевати такав стил, али то је мој циљ, да екипу поправим у том сегменту јер европски фудбал тежи ка томе – закључио је Керкез.

ДОЦИЋ НАЈВЕЋЕ ПОЈАЧАЊЕ

Од новембра 2021. до маја ове године Марка Доцића није било у стартних 11 због повреде. Капитен сада улази у седму сезону са Брђанима, што посебно радује Керкеза.

- Доцић је оставио јак утисак, одушевио ме је. Долази из тешке повреде и после велике паузе. Показао је зашто је капитен и зашто је толико година у Чукаричком. Видели смо на терену да се враћа, а својим односом и радом показао је да ће бити наше највеће појачање у овој сезони – рекао је Керкез.

ВОДИМО РАЧУНА О ПРЕКИДИМА И КОНКУРЕНЦИЈИ

У истом хотелу и терену боравили су фудбалери Чукаричког и ТСЦ-а, током припрема. Брђани и Бачкотополчани састаће се у првом колу 9. јула. Баш због тога одређене вежбе Керкез није могао да спроведе у дело.

- Водим рачуна о прекидима, али нисмо могли много да радимо на том сегменту, јер је ТСЦ био на истом терену. Ипак, дефанзивно и офанзивно водимо рачуна о прекидима,  свесни да некад управо тај сегмент добија утакмицу – рекао је Керкез.

ДАН ПАУЗЕ ПА НА ТЕРЕН

Нису имали много времена за одмор Брђани, по доласку у Београд јуче у јутарњим часовима, добили су слободно од тренера Керкеза.

Ипак, већ вечерас се враћају на терен, радиће по уобичајеном програму, уз дан паузе у недељу.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.