Почетна / Фудбал / Супер лига

Легенда Нишлија писала ФСС: Да ли ће бити покренут поступак против судија?

Отворено писмо Александра Панајотовића председнику ФСС
ФОТО: ФК Партизан

Поводом дешавања на утакмици између Радничког и Партизана (3:3), отвореним писмом Фудбалском савезу Србије огласио се Александар Панајотовић, легендарни фудбалер нишког тима и члан најбоље генерације у историји Радничког која је 1982. године играла полуфинале Купа УЕФА.

Панајотовић је резигниран догађајима на овој утакмици.

“Господине председниче Фудбалског савеза Србије, ко год Ви били, шаљем Вам отворено писмо тражећи јавне одговоре на питања која интересују целу српску фудбалску јавност.

Уколико одбијете да одговорите, предлажем Вам да макар посветите неко време размишљајући о њима, будући да је реч о питањима која Вас се, у најмању руку, тичу једнако колико и нас и целе српске фудбалске јавности.

Као ветеран Радничког не могу да ћутим на очиту неправду на рачун мог клуба, са којим сам играо велике европске мечеве и обарао на плећа тимове као што су Наполи, Фејенорд, Данди, Грасхоперс, Хамбургер… Нисмо ми овде баш толика провинција као што многи од вас мисле.

Најпре ме интересује да ли ће бити покренут поступак против судија на утакмици између Радничког и Партизана? И да ли ће коначно Судијска комисија да почне да ради свој посао? Сматрам да је неприхватљиво да на утакмицу која се игра у Нишу дође судија из Београда и да се иживљава над свима нама 97 минута.

Не знам шта можемо да очекујемо да се деси када одемо у госте, ако се овакве ствари дешавају у Нишу. Зашто смо се онолико залагали за ВАР, ако се он не оглашава у појединим ситуацијама? Очигледно када им не одговара и када је то на штету Радничког.

Занима ме и који су механизми на располагању клубовима када сматрају да су оштећени? Коме се обраћају и улажу жалбу? Да ли уопште постоји та могућност? Шта ради председник Судисјке комисије, ако се до сада ниједном није огласио?

Зашто је утакмица продужена шест, а уствари седам минута, односно док није дошло до изједначења. И то из пенала.

Зашто дефанзивцу Партизана Филиповићу није показан црвени картон још у првом полувремену? То је тренер Партизана јасно видео и зато га је и заменио на паузи?

Да ли су фудбалске судије једине у Србији које не одговарају за своје грешке и како је то могуће?

Надам се да ће неко одговорити на ова питања и да ћемо ускоро коначно бити у прилици да у Србији гледамо прави фудбал, да судије неће кројити резултате и да ће екипе које су боље на терену побеђивати. А Раднички је на терену био много бољи од Партизана, то су видели сви и заслужио је три бода. Али у нашој лиги то често није довољно за тријумф.

Очигледно је да када су у питању интереси ФСС-а, да се они крију под плаштом УЕФА, тако да и Раднички, ако се он пита, треба да се званично обрати УЕФА и затражи помоћ у решавању проблема који ФСС већ дуго игнорише” – написао је Александар Панајотовић.

Коментари29
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Барбароса
Гледаш утакмицу, видиш истину, човек је и каже (још не спомене све) а онда читаш коментаре овде. Људи то је СРАМОТА! Раднички је био бољи, тренер и играчи Партизана су целу утакмицу вршили притисак на судију. Захваљујући томе узели су незаслужен реми. Велика њихова брука. Истовремено, честитке за игру и борбеност Радничком у прва два кола. Наставите доћи ће и резултати!
Mišel
Hm.nije ni počelo a titula izgubljena.
nemam pojma
Radnički je imao nekoliko legendi, najpoznatiji je Piksi, pa Cvetković, posebno golman Knežević. Ali dotični, sigurno nije.
Srdjan
Providno i naivno se ponasa uprava Radničkog.Bolje bi i postenije bilo da taj koji je izdao saopstenje stane iza istog a ne da potpisu Panajotovica i manipulisu sa njegovim imenom,nije korektno!!!ali sta drugo ocekivati od ljudi koji vode Radnički kada svi znaju ko su i sta su..FOLIRANTI
Llllloooolllll
Da treba sudija da odgovara potpuno ste u pravu celu utakmicu je navlačio za radnički sem tog oproštenog crvenog za igrača partizana snimak obavezno poslati uefi.
Knego
Tebe više boli Zvezda nego Radnički.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.