Почетна / Фудбал / Супер лига

ОТКРИВАМО КО СУ ТРИ НИШКЕ БОМБЕ: Нападач који решава све проблеме Радничког, штопер из Камеруна и бек кога су хтели вечити

Нишлије увелико раде на ангажовању нових појачања у жељи да створе озбиљан тим кадар за европске изазове
ФОТО: ЕПА, Приватна архива и И. Веселинов

Нишка бомба 1

Ентони Уџах нишка је фудбалска бомба број један у рукама Ивице Тончева! Председник Радничког у озбиљним и поодмаклим је преговорима са нигеријским интернационалцем.

Фудбалер Унион Берлина годинама изузетно запажен у Бундес лиги, играо је за Вердер, Келн, Мајнц и нема сумње да ће ако се договори са Нишлијама, бити највеће и најпознатије инострано појачање овог лета не само у Радничком него у комплетној Супер лиги Србије.

Уџах је европску каријеру почео у Лилестрему још 2010. године. У шампионату Норвешке на 36 утакмица постигао је 27 голова и то је била идеална препорука за одлазак у немачки Мајнц који га је на полусезони после 12 мечева и само два гола позајмио Келну.

У Келну је као позајмљен фудбалер на 28 мечева постигао 13 голова што је била довољна препорука да Јарчеви откупе уговор нигеријског нападача. Уследила је рапсодија: од 2013 до 2015.  одиграо је 66 утакmица и постигао 21 гол за Келн. Купио га је Вердер где је такође био изузетно запажен са 11 голова на 30 утакмица.

Жеља за бржом зарадом одвела је Уџаха у Кину где је у Љаонингу у сезони 2016/17 одиграо 39 утакмица и 10 пута се уписао међу стрелце.

У Мајнц се вратио 2018. и после 33 меча и само 4 гола преселио у Унион Берлин. У првој сезони био је стандардан – 27 утакмица али са само три гола иза свог презимена међу стрелцима.

На жалост по Уџаха због повреде менинскуса годину дана није играо и то је основни проблем што руководство Радничког упркос жељи да га ангажује, пажљиво преговара са Ентонијем и његовим агентима како би се у уговору осигурало у случају да неоспорно изванредан фудбалер, из било ког разлога не успе да се врати играма и головима какве је у каријери пуно пута приуштио љубитељима фудбала у Немачкој.

У наредних три дана, најкасније до утакмице са Гзиром требало би да се заврше преговори Ивице Тончева са Уџахом (Anthony Ujah)., тридесетједногодишњим крилним нападачем који је за репрезентацију Нигерије дебитовао 2013. године и одиграо седам утакмица.

Нишка бомба 2

У пасошу пише: Etoungou Amougou Ignace Thierry. Стиже из Фортуне као репрезентативац Камеруна. Рођен 22. септембра 1999. године жели да у Европи крене стопама славних камерунских асова...

Штопер је, користи леву ногу,  у свом камерунском клубу играо је и на позицији левог бека. Све што је Радничком потребно...

Нишлије су пре неколико дана прионуле на посао. У току је процедура за прибављање визе за робусног Камерунца. Чињеница да је репрезентативац Камеруна буди наду Нишлија да његовим довођењем решавају проблеме одбране.

Нишка бомба 3

Леви бек Андреја Стојановић договорио се са руководством Радничког и данас или сутра потписаће уговор са Нишлијама.

У Радничком су били скептични што је Стојановић на последњој утакмици Колубаре против Црвене звезде на Маракани играо само полувреме у којем је Звезда за првих 45 минута постигла чак пет голова.

Али, то их није обесхрабрило у настојању да појачају конкуренцију на позицији левог бека.

Стојановић је прошле године, по неким информацијама био на радару Црвене звезде и Партизана.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tokyo
Lepo je da se i Radnicki pojacava, treba nam jaka liga, sa jakim fudbalskim centrima. U ovoj vesti me jedino iznenadilo da ste javno objavili privatne podatke iz jednog licnog dokumenta.
Gol
RADNIČKI ima najlepše BELE DRESOVE sada u super ligi, napred BELI, KONAČNO SA BELIM DRESOVIMA SMO SRPSKI REAL
Vosko
Najlepse dresove?Hahahhahaaha ,pa to sa tim aplikacijama se nosilo pre 10godina ,gledaj dresove Kolubare,Napredka,pa i od svih Bgd klubova te Vosin gostujuci od NP...
Gol
BRAVO ZA TONČEVA I RUKOVODSTVO, A IMAMO I NAJLEPŠE DRESOVE U SUPER LIGI, SADA SMO PRAVI REAL SA BELOM OPREMOM, NAPRED BELI RADNIČKI

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.