Почетна / Фудбал / Супер лига

Звезда нашла замену за Санога, репрезентативац Гане жели на Маракану

Адо близу Звезде, чека се договор са Шерифом око обештећења
ФОТО: ЕПА/Думитру Дору

Едмунд Адо стара је жеља Црвене звезде која би коначно могла да буде реализована. На Маракани вуку потезе да се пред групну фазу УЕФА такмичења појачају дефанзивним везистом Шерифа, чија је жеља да настави каријеру у дресу српског шампиона.

Адо није у такмичарском кругу Шерифа јер је одавно пукло у односима између молдавског првака и повременог репрезентативца Гане. Разлог је била његова одлука зимус да због Црвене звезде не прихвати селидбу у Митјиланд, иако су клубови имали договор.

Уследила је потом освета Шерифа према играчу, колико год да је Звезда нудила тражили су више у Тираспољу, а кад је сума прелазила два милиона евра дошло је до одустајања на Маракани.

Адо ове сезоне и није на тренинзима такмичарског тима Шерифа и чека дозволу за одлазак у Звезду, а претходно је потребно да клубови направе договор о обештећењу. Има индиција да би све могло да се заврши ускоро и да Дејан Станковић на располагању има везисту кога је желео да има у тиму од зимус.

Станковића и управу Звезде Адо је импресионирао у међусобном дуелу квалификација за Лигу шампиона, потом је праћен у групној фази и нико у најтрофејнијем српском клубу нема дилему да би био велико појачање.

Кандидат за Катар

Није од маја играо Едмунд Адо за Шериф, али јесте у јуну за репрезентацију Гане и потенцијални је учесник Мондијала у Катару.

Адо је био стартер против Чилеа и Јапана на Кирин купу, а да би се нашао на списку за планетарни шампионат у новембру и децембру мораће да игра и за клуб. Вероватно ће то бити у Црвеној звезди.

На специјализованом сајту Трансфермаркт, Адо је процењен на 1,1 милиона евра и то је сума коју би Звезда одмах платила. Није то, ипак, новац који би задовољио руководство Шерифа, него дупло више.

Адо је рођен 2000. године у Гани и из Африке је отишао у Словачку, Шериф га је пронашао у Сеници и прошлог лета довео. Нема јавних информација да ли је постојало обештећење (прича се о 300.000 евра), али има да је уговор закључен до јуна 2024. године и та чињеница ставља Шериф у јаку преговарачку позицију.

Играч кога желе у Црвеној звезди на свим европским утакмицама Шерифа био је стартер, нашао се међу потписницима историјског пласмана у Лигу шампиона и још сензационалнијег тријумфа над Реалом у Мадриду.

Адо је напредак у каријери крунисао и статусом репрезентативца Гане. Добио је позив тадашњег селектора Милована Рајевца за Афрички куп нација, али не и шансу да стартује на три меча. Ушао је на сусретима са Габоном и Комором, уписао 73 минута на шампионату које ће Црне звезде памтити по лошем и неочекиваној елиминацији после групне фазе. Нови селектор озбиљније рачуна на њега.

У сезонама 2019/20. и 2020/21, Адо је стандардно играо у шампионату Словачке. Уписао је за Сеницу 47 првенствених утакмица и дао два гола. Долазак у Шериф био је пун погодак и није се ни очекивало се да се после успеха у молдавском клубу ту задржи још дуго.

Адо има интересантну фризуру, али није препознатљив само по коси. На мечевима Шерифа у Европи давао је јак темпо игри, исказивао енергију и одличне физичке предиспозиције, па је стручни штаб Црвене звезде пожелео још зимус да га има у тиму.

Играч таквог профила неопходан је Црвеној звезди јер ће у групној фази Лиге шампиона или Лиге Европе тешко моћи да игра са Кангом и Кангвом као тандемом у везном реду, потребна је већа дефанзивна стабилност на средини терена.

За црвено-беле је најбитније да играч жели у Звезду, као и да у пројекцији потрошње до краја лета може да се издвоји новац за обештећење. Чека се дефинисање коначне цене.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zeljko
Moze.
Гојкочеа
Обавезно га довести, дечко је са 21 годином био фактор у ЛШ, брз, пун темпа, није класичан задњи везни, гура лопту унапред, модеран играч, који је члан озбиљне репрезентације...близу је реализација што је одлично...а ти момчино са причом о Ивезићу из Вождовца си све рекао, дечко је штопер а и за њих је преспор, тако да немој молим те више коментарисати јер се не разумеш...
Mnogo kume..
On bukvalno ne igra zadnjih 6 meseci,nije u konkurenciji za svoj sadasnji klub,po meni cak je i milion evra previse.Ne znam cemu se Serif nada,nebitno dali je u pitanju Zvezda ili neki drugi klub,igrac kad ti ne igra cena pada i ceh placa trenutni klub.Videli smo iz primera nasih,vrednost igraca tipa Gavric,Petrovic ili Nikolic kad su na pocetku kod Stankovica igrali ili kad su pali u drugi plan i za koji su novac otisli prva dvojica..Po meni rizik ga je dovoditi za veliki novac,covek je van forme..Mislim da bi i nama odgovarao igrac tipa Radoja,koji je uporan,borben prava dosada za protivnicke igrace jer ovo sa dva malo kreativnija vezna igraca Kvanga,Kanga na mestu zad veznog moze protiv slabijih klubova ali protiv jacih tesko.Dovesti i jednog mladjeg da se rotiraju na utakmicama protiv slabijih,nista posebno interesantan je Ivezic iz Vozdovca i on bi uz vrhunskog zad veznog izrastao u boljeg od Adoa.Sanoga pustiti jer forma mu je u pada a godine rastu 34.
Pedja
Ovako se pisalo i prosle godine, pa nista. Ne razumem ni Serif, rasprodali su maltene ceo tim, Ado je jedan od retkih koji je ostao, ali se oni zainatili. Igrac im ne igra, ali nece da ga prodaju. Da Zvezda ponudi 2 miliona, oni bi rekli 3, kad bi hteli 3, oni bi opet trazili 4.
Steff
Zvezdo slobodan igrac Godfred Donsah ,celu karijeru igrao u Italiji,mlad igrac 25 godina

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.