Почетна / Фудбал / Супер лига

Раднички довео девето појачање, стигао крилни нападач из Чукаричког

Стефан Чоловић за додатни квалитет у офанзиви Крагујевчана
ФОТО: ФК Раднички 1923

Још један нови потпис на “Чика Дачи”. Након искусног хрватског интернационалца Марка Шимића, редове крагујевачког суперлигаша појачао је Стефан Чоловић, 28-годишњи крилни нападач, који је претходних годину и по дана провео у београдском Чукаричком.

Чоловић је поникао у београдској Црвеној звезди, потом је наступао за млађе селекције Рада и Партизана, а један период свог фудбалског школовања провео је и у академији Атлетика из Мадрида.

Прве минуте у сениорској конкуренцији уписао је у дресу Рада, а потом је наступао за Дрину из Зворника, Слободу из Тузле, Раднички из Пирота, Јагодину, Колубару из Лазаревца и новосадски Пролетер, где је стекао потпуну фудбалску афирмацију.

Био је део екипе Пролетера која је у сезони 2017/18 изборила промоцију у Супер лигу Србије. Током две и по сезоне, колико је провео у новосадском клубу, Чоловић је на 87 одиграних утакмица постигао 16 голова и уписао 12 асистенција.

Пре доласка у Чукарички, левоноги офанзивац је годину дана провео у екипи Дандалка из Републике Ирске, са којом је наступао у групној фази Лиге Европе.

Иако је током лета имао бројне понуде из иностранства, Чоловић је на крају ипак одлучио да парафира двогодишњи уговор са крагујевачким суперлигашем.

Свидела ми се та спортска прича у Радничком овог лета и схватио сам да би долазак у Крагујевац представљао прави потез. Имао сам током каријере прилику да играм на “Чика Дачи” и знам да је Крагујевац једна здрава фудбалска средина. Сматрам да је Радничком, с обзиром на квалитет играчког кадра, место међу првих осам екипа на табели. Надам се да ћу својим суперлигашким искуством допринети још бољим резултатима екипе у наставку сезоне – поручио је нови члан Радничког 1923 на данашњој промоцији у просторијама клуба.

У клубу са “Чика Даче” су стрпљиво чекали на Чоловићев потпис, одбијајући да размишљају о алтернативним решењима. Стрпљење се на крају исплатило и Крагујевчани су добили играча који може да им донесе екстра квалитет у офанзиви.

Чоловић је по мом мишљењу право појачање за нас. Били смо принуђени да нешто дуже чекамо на његов потпис, с обзиром на бројне понуде из иностранства које је имао, али се то чекање на крају исплатило. Верујемо да је то играч који ће нам донети стабилност и креативност у последњој трећини терена, где смо имали доста проблема у претходних десет кола – истакао је Славко Перовић, спортски директор Радничког 1923, који не искључује могућност довођења још неког појачања до краја прелазног рока.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

RFC
Slavko Perovic, ''strucnjak'' koji za 3 prelazna roka koliko je imao do sad doveo preko 20 igraca a uboo 1. Slovima: JEDNOG.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.