Почетна / Фудбал / Супер лига

Новопазарци за Гиниса - Падају клупски рекорди

Одлични резултати Новопазараца на домаћем терену и пред празним трибинама
ФОТО: С. Жупљанин

Нови Пазар је са Владимиром Гаћиновићем већ оборио многе клупске рекорде у једној суперлигашкој сезони и на добром је путу да их буде још и више. Вероватно да тако нешто и није било очекивано кад се узме у обзир да је од почетка шампионата (8. јул), због казне од шест утакмица пред празним трибинама настале услед недоличног понашања дела гледалаца на реванш утакмици прошлосезонског баража за опстанак у елити против ИМТ-а, одиграној крајем маја, публика изостала са свих дуела и на трибине ће се вратити 15. октобра у мечу са Војводином. Биланс у тим мечевима на Џаизкоин арени је 4 победе и два пораза.

Упечатљиво је да је Нови Пазар од повратка у Супер лигу (сезона 2020/21) на свом терену одиграо 43 утакмице, од тога чак 30 без присуства гледалаца. У првој сезони по повратку у елиту сви клубови су због короне били лишени присуства гледалаца, кад се на тих 19 мечева дода још пет из сезоне 2021/22, на којима Нови Пазар није био подржан од стране публике због непримереног понашања својих присталица на утакмицама са Партизаном (казна од четири меча) и Радничким 1923 (један), уз шест из овог првенства долази се до фрапантне бројке од 30 утакмица на којима су капије стадиона биле затворене. Интересантно је да је скор плаво–белих у тих 30 мечева одличан - 17 победа, три  ремија и 10 пораза, уз гол разлику 50:36. Кад се из биланса избаце дуели одиграни пред празним трибинама у време коронавируса бројке су следеће: у 11 мечева уписано је шест победа, један реми и четири пораза (гол разлика 14:12).

То значи да је Нови Пазар за две године и два месеца, што због короне, што због казни, подршку публике на свом стадиону имао у само 13 сусрета. Још је занимљивији укупни скор у тим окршајима од три победе, шест ремија и четири пораза, уз гол-разлику 13:15. У тих 13 двобоја водила су га чак тројица тренера: Милан Милановић (један меч), Драган Радојичић (седам) и Томислав Сивић (пет).

За љубитеље статистике привлачан је и податак да је екипа у наведених 13 утакмица на којима је публика била присутна, ремизирала шест пута, а у 30 кад је није било само трипут. Последњи пут се то догодило у прошлом шампионату, дакле, пре скоро седам месеци против Младости из Лучана (0:0). Интересантно је да је последњи нерешен резултат на „Џаизкоин арени” у присуству гледалаца виђен против истог ривала пре скоро шест месеци, било је то у прошлосезонском плеј – ауту (1:1).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.