Почетна / Фудбал / Супер лига

Само у српском фудбалу: Судијска комисија без председника!?

На чудан начин, мимо ИО ФСС и здраве логике, такозвани Одбор за хитна питања у проширеном саставу, вратио је Дарка Богдановића на судијске листе и прекомандовао га на Прву лигу Србије
ФОТО: М. Рашић

Краљевачком арбитру Дарку Богдановићу ни три слабе оцене у сезони (!?), ни дугорочна суспензија у претходној, нису биле довољне за брисање са листе, што је претходно најављено одлуком ИО ФСС.

Како се чује, у кратком временском раздобљу, радиле су везе и везице, пљуштала обећања, па је презиме Богдановић волшебно дописано на списак прволигашких арбитара, свега две недеље пред почетак сезоне и у најави фудбалских избора.

Случај из Краљева, ипак, није једини проблематичан у најави сезоне. ИО ФСС, на већ антологијског „седмојулској седници” није ни именовао председника Судијске комисије – оперативног и најодговорнијег органа за арбитражу на домаћим теренима.

Именована су петорица чланова: Зоран Петровић (делегирање судија Супер лиге), Душан Мракић (анализа Супер лиге), Драган Радуловић (делегирање судија Прве лиге), Ђорђе Жутић (анализа Прве лиге) и Мирко Симић (делегирање посматрача суђења Супер и Прве лиге).

Место намењено председнику, занимљиво, остало је упражњено. Прошле сезоне, на челу комисије био је Зоран Петровић.

ФСС, наводно, намерно није именовао председника, у чијим рукама је и право вета на све одлуке. Подсетимо, после смрти Богољуба Степановића, без председника је тренутно и читава судијска организација.

У околностима потпуне обезглављености свакојаке ствари пливају по површини, мешетари, поготово на нижим нивоима, не презају од режија и сплетки.

Преседан, независно од разлога, није добар сигнал. Стара народна пословица одавно каже „где мачке нема, мишеви коло воде”...

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dijara
Slavisa,znamo se.Pusrti Acu,misli na svoju decu.
Dijara
Terzicu,Kokeza...pustite mepostene pare,imate decu.Stavite prst na celo.Procice sve.Mislite na decu i unucice.Zasto im kvarite zivot.Bog sve vidi i zna.Novci ne pimazu,samo trenutno.
Pakao
ce nam doci kao mondensko letovaliste.
živela regularnost
Terza te tuži, kokeza ti sudi!
a-ha
cemu potreba za formalnostima kad crveni sve drze pod "kontrolom" (i napravili su lom)...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.