Почетна / Фудбал / Супер лига

Ћирибу, ћириба, игра Воша к`о Барса: Евроголови Станисављевића и Ожеговића (ВИДЕО)

У трећем покушају Војводина је дошла до прве победе. Она је вредна и због освојених бодова, али и због тога што јој је ривал био гост из Ивањице, који је до доласка у Нови Сад остварио стопостотан учинак
ФОТО: О. Адемовски
Војводина – Јавор Матис 2:0 (1:0)
Стрелци: 1:0 – Станисављевић у 22, 2:0 – Ожеговић у 75. минуту.
Стадион: „Карађорђе”. Гледалаца: 2.500. Судија: Милан Илић (Сење), Помоћници: Ивица Стојановић (Алексинац), Данило Грујић (Ниш). Жути картони: Палочевић, Ђурић, Ожеговић (Војводина), Миловић, Милетић, Дражић, Стојаковић (Јавор Матис).
ВОЈВОДИНА: М. Кордић, Лакићевић, Пекарић (од 62. Панков), Ђурић, Настић, Палочевић, Секулић, Иванић (од 81. Бабић), Станисављевић, Ожеговић, Стаменић (од 46. Максимовић).
ЈАВОР МАТИС: Ђогатовић, Гајић, Миловић, Црномарковић, Милетић, Доцић, Чечерић, Ђокић (од 90. Ађуру), Стојановић, Гафуров (од 46. Зечевић, Дражић (од 79. Јосовић).

 

Новосађани су смогли снаге да одиграју добру утакмицу, да обрадују навијаче и тако одрже повољну атмосферу уочи реванш утакмице трећег кола квалификација за Лигу Европе у четвртак са Самдоријом на „Карађорђу”.

Није се баш фудбалска публика у Новом Саду прославила. Сјајна победа Војводине над Самдоријом у Торину, која је изазвала велику еуфорију, као да није била довољна „позивница” за оне који воле фудбал и Војводину, да дођу на овај меч.

По приступу, домаћин је показао да није уморан од гостовања у Торину, док је Јавор, иначе познат по опасним контрама, био густ на својој половини и увек спреман да запрети када освоји лопту.

Новосађани су дошли у вођство у 22. минуту. Александар Станисављевић се још једанпут потврдио као мајстор за слободне ударце.

Шутирао је са 25 метара и циљао леви угао гола Ивањичана. Чувар мреже Владан Ђогатовић запливао је кроз ваздух али узалуд, лопта је била неухватљива за њега – 1:0.

На овај начин Станисављевић је наставио низ погодака из „слободњака“, донео силну радост својим друговима, а свакако и олакшање јер се оправдано стрепело хоће ли Војводина имати снаге да изађе на крај са увек у Новом Саду непријатним гостима из Ивањице.

Ко није дошао на Карађорђе, има за чиме да жали. Највише због оног што се догодило у 75. минуту и поготка Огњена Ожеговића у стилу Кристијана Роналда.

Каква је то акција била! То се заиста ретко виђа на нашим теренима. Иван Лакићевић, упоран и борбен, са десне стране послао је центаршут пред гол гостију. Лопта је била нешто виша него што је требало, али ни то није сметало Огњену Ожеговићу који је реаговао у стилу великих мајстора.

Он је реаговао акробатски и маказицама успео да захвати лопту и да је пошаље у десни горњи угао гола Ивањичана – 2:0.

Дуго је публика аплаудирала Ожеговићу. Имала је и зашто. Нико пресрећном стрелцу није замерио што је претерао у радовању и што је зарадио жути картон.

Семафор трећег кола Супер лиге:
Јагодина – Металац 0:1 (Мердовић 23)
Војводина – Јавор Матис 2:0 (Станисављевић 23, Ожеговић 75)
Петак:
Црвена звезда – Раднички (Ниш) 1:1 (Јовић 88 – Росић 36)
Субота:
Нови Пазар – Партизан 3:2 (Павловић 21. једанаестерац, Ашковски 26, 71 – Трујић 12, Којић 45+1)
ОФК Београд – Вождовац 2:1 (Шкрбић 73, Јовановић 83. једанаестерац – Сикимић 12)
Рад – Радник 4:1 (Дабић 5, Арсенијевић 22, Ненадовић 80, Михајловић 85 – Ћулум 34)
Спартак – Младост 2:0 (Макарић 38, Милошевић 78)
Борац – Чукарички 1:0 (Јевтовић 1)
Коментари25
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lazar matić
- Voleo bih da nisam u pravu, ali mi nešto govori da je ovo samo trenutni bljesak Vojvodine. To je već viđeno nekoliko puta. Pišemo se za par nedelja !
Dragan
Golovi su fenomenalni. Imam samo jednu primedbu:Zašto ne objavite i golMerdovića, koji je i lepši od prvog gola Vojvodine. Snimak sigurno imate, jer je utakmica direktno prenošena. Nema razloga da omalovažavate'male' klubove!
Админ
Слажемо се са Вама Драгане, уз једну опаску. Наравно да смо објавили гол Мердовића, али у извештају меча Јагодина - Металац. Никога не омаловажавамо, нема разлога за то. Поздрав! http://www.zurnal.rs/fudbal/super-liga/22548/crna-serija-jagodinaca-merdovic-pogodio-za-prvo-slavlje-metalca
Igrajbrefudbal
Tekma u Torinu je najboljih 90 minuta nekog našeg tima u poslednjih 10, možda i 20 godina. Stanisavljević, Ožegović, Ivanić i kompanija su samo potvrdili protiv Javora da ništa nije slučajno! Samo napred, hoćemo još ovoga, mnogo smo gladni pravog dobrog fudbala!
Zole
Ozegovic igra sezonu karijere, konacno i njega da krene. Eksplodirao je momak, i mislim da ce do polusezone dati preko 10 golova
Nemo
Eto još jedno zvezdino dete koje nije dobilo šansu zbog mafijaških i kriminalnih struktura koje već predugo vladaju u nekada najvećem klubu jugostočne Evrope.Zaista sramota!!!Lista sjajnih igrača iz Zvezdine omladinske škole čiji talenat nije ,,prepoznat" zbog toga što nisu imali dovoljno jaku vezu da obuku dres prvog tima zaista postaje predugačka.Kolarov, Lane Jovanović, Nemanja Matić a sad i Ožegović samo su neka od imena ZA KOJE JE NEKO PAMETAN PROCENIO DA NISU TALENTOVANI. Da nije tragično, bilo bi smešno!!!Ožegoviću i Vošo svaka čast i samo napred!!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.