Почетна / Фудбал / Супер лига

Ванић: Прелеп гол Мердовића, не смемо сад да се уздигнемо

Тренер Металца Ненад Ванић рекао је да тријумф над Јагодином у трећем колу Супер лиге Србије знатно подиже самопоуздање екипи и додао да не треба много славити, јер би то имало лош утицај на тим
ФОТО: Д. Жарковић

Срећан сам и задовољан с обзиром на освојена прва три бода. То ће нам дати још додатног мотива за наставак првенства. Тек смо ушли у ово такмичење, али се надам да ћемо наставити са једном одговорном и дисциплинованом игром – рекао је Ванић новинарима после меча у Јагодини.

Пробали смо током недеље да екипу концентришемо на оно што нас очекује, јер добра партија против Црвене звезде је могла да нас одведе у неку крајност да смо као нешто урадили, а заправо ми још ништа нисмо урадили. Много бодова је у оптицају – додао је он.

Металац је на гостовању савладао Јагодину са 1:0 у првој утакмици трећег кола Супер лиге, а једини гол на утакмици постигао је Лука Мердовић ударцем са око 25 метара.

Очекивали смо да ће бити изузетно чврста утакмица и испоставило се да је таква. Ми смо знали да ће екипа Јагодине урадити све да добије утакмицу. Успели смо макар на неки начин да играче уверимо да морају са одговорном и дисциплинованом игром сачекају своју прилику, испоставило се са једним прелепим голом да смо дошли до победе. Тај гол је решио утакмицу. После тога смо и ми и они имали неколико ситуација. Резултат је могао да буде другачији – казао је он.

Тренер Јагодине Миљојко Гошић казао је да је за његову екипу ово веома тежак тренутак и да је рано примљени гол пореметио његове младе играче.

Кад овако млада екипа прими гол, онда после свега, после девет примљених голова, наравно да је то претешко бреме за екипу да се врати, да напада, а у исто врме да не створи простор тиму Металца, који је сваког тренутка био у ситуацији да може резултат да и повећа. И оно мало среће је ишчезло, то је невероватно – казао је Гошић.

Он је изразио наду да ће његов тим у наставку првенства успети да се уздигне и рекао да је екипи недостајало среће против Металца.

Не могу ништа да замерим овим момцима. Без обзира што публика губи стрпљење, ја публику разумем. Она је овде навикла на добра издања Јагодине, на добру игру Јагодине. Можда ће ови момци у будућности играти боље, хоће сигурно. Овом тиму треба 90 минута континуираног вођења. Сва одговорност је на мени и ја стојим иза овога – рекао је Гошић.

Очекивао сам да ћемо ипак после три кола мало да будемо сигурнији. Али има још много кола да се игра. Велики део горчине и несанице остаје нама. Из овога морамо изаћи са више рада, труда, у плану је ојачавање тима – додао је он.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.