Почетна / Фудбал / Супер лига

КОРНЕР: Пропозиције наводе да свако мора да изведе најбољи тим на терен

Дуго се није десило да прва три кола шампионата изазову толико буре као ове сезоне. Првенство је почело раније због додатних седам кола (плеј-офа и плеј-аута), а већ на почетку гомила оптужби за намештање резултата и судијску помоћ појединим клубовима
ФОТО: С. Жупљанин

Пише: Златибор Репић

Протеклог викенда предњачио је Партизан. Црно-бели су четири дана уочи реванш утакмице трећег кола квалификација за Лигу шампиона против Стеауе у Новом Пазару извели на терен тим без десет играча из прве једанаесторице.

Многи би рекли, разумљиво, јер европска сцена је важнија од домаће. Елиминација румунског представника донела би нашем прваку 5,4 милиона евра.

Пропозиције такмичења, међутим, јасно прописују да сваки клуб мора да изведе најбољи тим на терен. Нови Пазар се тако нашао у повлашћеном положају у односу на Металац и Јагодину, ривале Парног ваљка у прва два кола.

Тренер Зоран Милинковић пружио је тад шансу играчима од највећег поверења, што је резултирало са шест бодова и десет лопти у мрежи противника.

Маневар за овакве калкулације стручњацима на клупама наших суперлигаша омогућава нови систем такмичења.

У Хумској су свесни да се број бодова преполовљава после 30 кола, тако да уколико се коцкају у једном мечу, као што су у суботу крај Јошанице, последице неће бити драстичне. Уосталом, првенство је још на почетку.

Оваква дешавања већ указују на погубност новог модела борбе за бодове. Челници ФСС и клубови окупљени у Заједници морали су да имају у виду да поједини клубови из тих разлога неће увек играти с најбољим тимовима.

Увођење плеј-офа и плеј-аута имало би смисла само уколико се број клубова смањи на десет или 12 што би било примерено величини наше земље, као што је случај у оближњој Хрватској, Аустрији, Швајцарској, Словенији, мањим или земљама сличне величине као Србија.

Повлађивање интересима већине суперлигаша тешко може да нам донесе дугорочну корист.

Коментари35
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ceco
Znao je i onako da nema bodova iz pazara nije ih bilo ni kada je partizan igrao u najacem sastavu djaba vam je sto trazite alibi u porazu
Smesne propozicije ?!
Svi registrovani fudbaleri ravnopravno konkurisu za najbolji sastav bilo kog tima. Ko I kako moze da odredi ili oceni koji tim nije igrao u najacem sastavu!! Celnici FSS nemaju bas nista sto ukazuje da sistemom takmicenja suzavaju mogucnost namestenih rezultata, oni ovim sistemom guraju klubove da namestaju utakmice. Milenkovic nije izveo u N.Pazaru "najbolji tim " zbog mogucnosti da mogu da pobede tim N.Pazara. PS. Pod hitno ukinuti Prvu Ligu a klubove prebaciti u cetri Srpske Lige po regionalnoj pripadnosti. Prvaci Srpskig Liga direktno ulaze u Super ligu iz koje ce takodje da ispadnu cetri zadnja tima. Super Ligu povecati na 18 klubova. Kako se svake takmicarske godine cetri tima bore za izlazak u Evropu, tako da imamo situaciju da nam se 0,44% timova stalno iz kola u kolo bori za bodove.
dex
Nisam znao da partizan ima bolji tim ima dva ali da li ima bolji od ovoga sto je igrao u pazaru to je diskutabilno
Mikica
Igraqnje kombinovanog tima, mada bi isti rezultat bio da su igrali i ostali, pokušao je Partizan da dovede druge klubove u neravnopravan položaj. Sigurno je napravljen prekršaj a možda su i "bratskom" klubu poklonili bodove. U svakom slučaju prekršaj zaslužuje istragu pa i odgovarajuće mere!
Dušan
Ceo vrh partizana i clanovi upravnog odbora da podnesu ostavke...i kiza da ode!!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.