Почетна / Фудбал / Супер лига

СУПЕРЛИГАШКИ МРАК: Циркус у елити и даље траје – игра ко кад хоће, Заједница свима испуњава жеље

Датум одигравања 149. вечитог дербија тек јуче дефинисан, утакмица Јагодина–Војводина у среду од 21 сат, Партизан се одједном сетио да 9. септембра неће имати на располагању репрезентативце, па је меч са Радом поново одложен... – има ли краја парадоксима на домаћим теренима

Звоне све учесталије телефони у редакцији Журнала. Распитају се читаоци, углавном с оне стране границе, из блиског нам окружења, Црне Горе, Републике Српске, Босне и Херцеговине, о темину 149. вечитог дербија. Хоће људи да планирају пут у Београд, волели би да резервишу, на време, карте до главног града Србије. Пословне обавезе диктирају животни ритам, спорт је тек ту да употпуни задовољство...

А од одговора, до јуче у подне – ни трага. Нема га ни на сајту Заједнице Супер лиге, ваљда званичном информатору елите. Рачунају људи има десет дана до наредног кола, ваља прво чути жеље из клупских канцеларија, распоред утакмица је ионако ствар од периферног значаја за људе у Србији. Тек у поподневним сатима стигла је информација са једног од клупских сајтова – Црвена звезда ће угостити Партизан 12. септембра, почетак утакмице заказан је за 19,00.

Сајт Заједнице, у међувремену, понудио је још једну шок информацију – Јагодина ће угостити Војводину у среду, 9. септембра, а почетак меча заказан је за 21 сат!? Генијална идеја, усред радне недеље, суперлигашка утакмица у „залуталом” термину биће завршена сат времена испред поноћи. Кога брига, на пример, кад ће се ретки навијачи из Новог Сада, који се усуде да испрате њихову Војводину, вратити кућама? Ако међу њима, не дај боже, има запослених, студената, па и школараца, могу ли у четвртак, дан после утакмице да се посвете редовним обавезама? Ваља превалити 500 километара у ноћним условима, у два правца, зарад једне фудбалске утакмице...

Пита ли се неко хоће ли љубитељи фудбала, из источне Србије, моћи да прочитају извештај са утакмице Јагодина–Војводина? Неће моћи да виде ни основне податке о том сусрету ни у Суботици, Сомбору, Зрењанину, чак ни широј околини Новог Сада, о западној и јужној Србији да не причамо... Ретко ко ће одлазећи на починак имати прилику и да сазна резултат јагодинског сусрета.

Неће га бити ни у јутарњим штампаним издањима новина, на киосцима у 80 одсто Србије. Преко границе и да не „виримо”. Најбољи доказ тврдњи да је термин од 21,00 пуцањ у срце домаћег фудбала, злочин без граница и класично онанисање над преосталим љубитељима српског лоптања, који у свој муци, таблоидно-површинског извешавања о најпопуларнијем спорту, желе да на миру гледају фудбал. У Србији, ипак, ни то није могуће.

У Заједници на све то немо слажу раменима... Телевизија је платила, има право и да бира. Можда је тако, али не би смела да убија – домаћи фудбал.

Радили су јуче прековремено и људи из Партизана. Сетили се оперативци у Хумској, сат после сазнања да је 149. дуел са Звездом на програму 12. септембра, да три дана раније, против Рада, неће моћи да рачунају на репрезентативце. Са Теразија 3 су добили експресан благослов – одложићемо вам поново утакмицу са комшијама! Грађевинаре нико ништа није ни питао. Још један у бесконачном низу чинова бесрамног понижавања такмичења и удараца испод појаса.

Можда Владимир Булатовић, директор лиге, није више ни ваљана адреса за бригу о домаћем такмичењу. Формирао је, у међувремену, Томислав Караџић, председник ФСС, невидљиве, паралелне органе, увео имагинарне функције и поделио виртуелна задужења...

Елита, ипак, упркос томе, несвесно тоне у мрак. По народној „много бабица, килава деца”. У дану кад сваки нови човек на трибинама има огромну вредност, медијска тишина српском фудбалу најмање је потребна. А она је у овој жеги све гласнија...

ОСАМ УТАКМИЦА  У ШЕСТ ТЕРМИНА!?

Да у Србији игра ко год хоће и како му се свиди најбољи доказ било је протекло, осмо, коло Супер лиге.

Осам утакмица одиграно је у – шест различитих термина!? Играло се од 17, 19, па и 20 часова. У три дана!?

Коментари39
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kale
Odgadjali mi utakmice ili ne nista nece promeniti plan "velikog vodje" da ove godine Zvezdana mora biti prva pa makar se Srbija raspala.Ne daj boze da omrzli Partizan,ti tamo neki "hrvati","strano telo" u Srbiji bude rekorder po broju sampionskih titula.Za vreme mandata velikog i bozanstvenog Vucica...ne,ne,ne.Ne da Vucko pa makar morao da uvede vanredno stanje.Drzava puca po svim savovima,narod nezadovoljan a politika vlade nije jasna ni onima koji u njoj sede.Boli Vucku briga,vazno je da zvezdana ima dovoljno drzavnih para na raspolaganju a sto mu nacija polako nestaje nije ga briga.Kako ce neko danas da decu pravi kad nema dovoljno ni za sebe.Vazno je da Zvezdana ima a ostali nek se j.bu.Valja bezati iz ovoga haosa.
joco
pa kreni sa izbeglicama
Knego
Stalno sam se oitao kako se utakmice mogu igrati u terminima reprezentacije ako klubovi imaju makar jednog reprezentativca.
Pigeon
A sto pa ne bi udovoljavali? Oni imaju svoj cilj, raspali klub mora biti prvi, a ovo ostalo, moze sta ko hoce. Prosto!
oldgravedigger
toliko komentara licemernih pantera...ustvari samo jednog...analiza sa milion nikova...a bilo je normalno kada im je taj isti fs promenio termin utakmice i to zbog svadbe vec tada njihovog bivseg igraca Vujadina Savica...
Gospodo,fudbal se igra zbog gledalaca,ne novinara,i ne citaca novina.Termin od 21 je najidealniji moguci .Ljudi rade do 17-18 sati,dok dodju kuci,rucaju i stignu na stadion,taman .

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.