Почетна / Фудбал / Супер лига

Големић из Супер лиге у Швајцарску

После три године стамени штопер напустио Младост из Лучана
ФОТО: M. Jelisavčić

Лучанци су завршили још један добар посао. После неколико добрих појачања у зимском прелазном року, управа Младости дала је зелено светло стаменом штоперу Владимиру Големићу да напусти клуб.

Стандардни првотимац и један од најбољих ове јесени у тиму Ненада Миловановића наставиће каријеру у швајцарском друголигашу Кјасу. Половину његовог уговора од Младости купио је тамошњи прволигаш Лугано.

– Големић је јуче напустио припреме у Охриду и отпутовао у Швајцарску. У првих шест месеци играће за Кјасо, док ће на лето прећу у Лугано, такав је договор два клуба. Са Владимиром смо имали изванредну сарадњу три године, много је напредовао у Младости од доласка из Цеља – објаснио је Ненад Миловановић, тренер суперлигаша из Лучана.

Занимљиво је да су Лучанци, за годину дана, направили чак три добра трансфера. Прво је Милуновић прешао у БАТЕ Борисов, затим Фрајдеј у клуб из Емирата и јуче Големић у швајцарски Кијасо.

– Настављамо да радимо по старом, да пружамо шансу младим играчима. Трансфер Големића добар је пре свега за њега, али и за клуб. Заслужио је да каријеру настави у иностранству, желим му све најбоље.

Размишљао је Миловановић да би могао да остане без једног од најбољих играча, тако да се на време обезбедио са појачањима.

– Знао сам да ће се ово десити, тако да смо добро одрадили прелазни рок. Довели смо младог репрезентативца БиХ Синишу Саничанина и искусног Дарка Ракочевића. Очекујем да надоместе одлазак Големића, а имамо довољно времена да се припремимо и уиграмо за наставак сезоне.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

stole
Golema,♥♥♥broj 15,veliki realista,zaslužioda ode
Stole
Bravoooošampione
Stole
Bravoo šampione .samo napred.
LUCANI
KOJA GROTA

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.