Почетна / Фудбал / Супер лига

Спартак се жалио због игре 15-годишњег Ступаревића, тражи победу 3:0

Суботичани оспоравају право играња Филипа Ступаревића, дебитанта са 15 година и 327 дана и позивају се на члан 41 Правилника о такмичењима ФСС да „регистровани играчи могу да наступају за сениорски тим уколико на дан утакмице нису млађи од 17 година...”
ФОТО: M. Спасојевић

Првенство није ни почело, а страсти су се већ узбуркале. И то – незапамћеним преседаном на српским теренима.

Представници Спартак Ждрепчеве крви послаће жалбу Владимиру Булатовићу, директору Супер лиге, и затражити да се дуел са Вождовцем региструје службеним резултатом 0:3!

Суботичани сматрају да се домаћин огрешио о Правилник о такмичењима, јер се на терену нашао Филип Ступаревић, који ће тек 30. августа напунити 16 година.

–  Члан 41 Правилника о такмичењима ФСС дефинише да „регистровани играчи могу да наступају за сениорски тим уколико на дан утакмице нису млађи од 17 година, односно изузетно уколико су од специјалне лекарске комисије оглашени способни са навршених 16 година – преноси директор Драган Ђорђевић основне тезе жалбе суботичког суперлигаша.

Подсећајући на члан 63 Пропозиција такмичења за текућу сезону, Ђорђевић истиче да на суперлигашким утакмицама могу да играју само лиценцирани фудбалери старији од 17 година. На терену могу да се нађу и млађи, али са 16 навршених година, под специјалним условима.

– На првенственим утакмицама могу да играју и играчи са навршених 16 година, с тим што морају имати одобрење специјалне лекарске комисије да могу наступати за први тим. Ово право мора да буде потврђено у регистрацији фудбалера издатој од стране надлежног органа за регистрацију – цитира Ђорђевић члан 63 Пропозиција такмичења за сезону 2016/2017.

Директор Спартака позива се и на члан 65 истог документа да је „сваки клуб одговоран за доставу А и Б листе лиценцираних, које потписују овлашћени представници” и додаје:

– Клуб сноси све последице према прописима ФСС за играче који се налазе на листама А и Б, а немају дозволу за играње у других разлога.

На основу свега наведеног, Ђорђевић у име Спартак Ждрепчеве крви преноси јасан захтев у последњој реченици жалбе, која ће бити отпремљена ка директору Супер лиге Владимиру Булатовићу, уз доказни материјал у виду записника са меча и доказу о датуму рођења млађаног Филипа Ступаревића.

– Захтевамо да се утакмица првог кола нашег клуба са Вождовцем, у складу са чланом 63, тачке три и девет Правилника о фудбалским такмичењима ФСС, региструје службеним резултатом 3:0 у корист Спартак Ждрепчеве крви!

Коначна је одлука на директору Булатовићу, Вождовцу је остављена могућност да се, у случају незадовољства одлуком, обрати другостепеном и врховном органу – Комисији за жалбе ФСС.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

RRR
Vratite vreme u nazad, a vi iz Subotice razmislite o zalbi i moralu.Mali srecno
Sale
Ni ja ne volim Spartak kao klub jer namesta!!! Ali sta bi bilo da je malom pozlilo ili ne do Bog nesto gore bilo na terenu?! Onda bi bilo sve na racun Vozdovca ili Saveza. Zato ovaj put mi je Spartak u pravu!!!
MareMunze
Decko ima odradjen specijalisticki pregled, overen od ugledne i relevantne ustanove da je zdrav i sposoban... Tako da ta prica ne pije vodu... I ko je nasao da prica o postenju, daj molim te...
FkpCascais
Alo bre, šta je ovo? Znaju se pravila i propisi. Zna se šta je seniorski fudbal, i u celom svetu postoji taj isti propis da u seniroskom fudbalu ne mogu da igraju igrači mlađi od 16 godina. Pa 16 godina su još dec a kamoli mlađi!!! Nije dobro ni za klub, ni za dete, nizakoga forsirati ga tako mladog, a još može i da se povredi!
Sta pametujes
Debitovao je Martin Odegard sa 15 god. za Norvešku reprezentaciju. Igrac koji je sada u Real Madridu. I to nije razlog da tim koji nije zaslužio pobedu na terenu, jos su protiv sebe imali 15-njaka, je trazi van njega!
Sram vas bilo
Debitovalo dete od 15 godina, igrao 2 minuta! Umesto da je celokupna sportska javnost srecna i da to pozdravi, pojavi se jadan klupski interes koji umesto da zasluzi pobedu na terenu prenese je na zeleni sto. Umesto da kao sportsmeni pozdrave ovaj debi i glupo pravilo ignorisu, oni se zale. Zato smo i tu gde smo. Koji moral?!!Stvarno je Spartak "užasno" ostecen igranjem ovog deteta!!!
Blue Marines
Iskreno, nas je sramota

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.