Почетна / Фудбал / Супер лига

Љајић: Фудбал у Србији све мање личи на спорт, навијачи Новог Пазара тражили новац да не праве инциденте

Потпредседник Владе Расим Љајић позвао је фудбалски клуб Нови Пазар, чији је некада био председник, да се одмах огради од својих навијача, ако то, како је приметио, Црвена звезда не жели или не сме
ФОТО: С. Жупљанин

–  Утакмица између Новог Пазара и Црвене звезде, само је показала да фудбал у Србији све мање личи на спорт, а све више на арену за исказивање најприземнијих националистичких страсти –  оценио је Љаљић у изјави за Тањуг поводом дешавања на утакмици, која је због инцидента била прекинута више од 20 минута.

Фудбалски клуб Нови Пазар, према његовим речима, мора одмах "да се огради од својих навијача, ако то Црвена звезда не жели, или боље рећи не сме, јер фудбалски Нови Пазар не може да гледа у туђе двориште, већ мора да чисти своје".

Оно што се јуче видело, није слика која ће помоћи клубу, а плашим се да наноси огромну штету читавом граду. Због тешке финансијске ситуације, лоше организације клуба и понашања такозваних навијача, фудбалском клубу Нови Пазар се не смеши ништа добро. Напротив, сада га готово извесно чека казна, која ће клуб довести у готово безнадежну ситуацију – упозорио је Љајић.

Да би се то спречило, сматра он, клуб мора трајно да се одрекне навијача рекеташа, који су према његовим сазнањима, тражили новац од управе да не би правили инциденте, а пошто нису добили новац, већ на самом старту утакмице су почели са убацивањем бакљи у терен и скандирањем: „Управа, напоље!“.

Нажалост, то скандирање су прихватили и до сада умерени гледаоци са источне и западне трибине. Управо они би морали да знају да мотив скандирања није тобожња брига за клуб, већ искључиво недобијени новац – критиковао је он.

Ни граду Новом Пазару, ни фудбалском клубу такви навијачи нису потребни, јер не мисле добро ни једном ни другом, истиче Љајић додајући да њих не занима успех клуба, већ само властити интерес.

Иако ће можда неко помислити да скандирањем „Управа, напоље“ навијачи помажу клубу, они заправо терају и оно мало људи који дају свој новац, једва одржавајући клуб у животу. За понашање навијача у Пазару, не могу бити оправдање ни Звездини хулигани, ни њихове провокативне песме и увреде, нити може бити оправдање лоше суђење, јер о томе више нико неће говорити. Тема ће бити једино инциденти које су изазвали навијачи Новог Пазара – најавио је он.

Љајић је изразио жаљење што због свега тога перспективе ФК Нови Пазар нису сјајне, осим ако се не направи радикалан рез и хулигани једном за свагда протерају и са овог и са свих осталих стадиона у Србији.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

grunf
Jel premijer rekao PLAĆAMO REKET NAVIJAČIMA. Kako može nekome (a zna se kome) da se plaća a nekom ne. Zašto su pazarci gori od cigana i grobara ?!
incidenti
A zašto vlada i ostali dozvoljavaju huliganima da se tako ponašaju? Ah da, zaboravio sam, zato što ih se plaše, i zato što im trebaju glasovi na izborima. Ponašajte se kao da ništa nisam napisao. Sve najbolje i najvijačima i huliganima i vladi Srbije, bez vas bi bilo previše dosadno.
Revnosno
Rece Rasim partizanovac.
Nikola
Najootrije kazniti Crvenu zvezdu i Novi Pazar kao i Sikimića a sudiji doživotno zabraniti sudjenje u bilo kojim ligama .Zašto nijedne novine ne objavljuju šta su radili navijači Crvene zvezde ?
Blues
A, da ti Rasime pitaš svog predsednika šta i kako?Npr.šta mu rade drugari u FSS?Da li zvezda mora da bude prva?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.