Почетна / Фудбал / Супер лига

Буран прелазни рок у Звезди: Цветковић без уговора, раскид са Моучеом, вероватно и Фибелом, Виеира и Петковић на продају...

Милош Цветковић је на данашњи датум 2014. године промовисан у појачање Црвене звезде и потписао двогодишњи уговор
ФОТО: Н. Неговановић

Сарадња Црвене звезде са Милошем Цветковићем је практично истекла завршетком јесењег дела сезоне и слободан је у избору нове средине, очекује се да настави каријеру у иностранству.

План управе је да се ангажује нови десни бек, поготово у случају да трансфер реализује Марко Петковић. Цветковић је био у његовој сенци током комплетног јесењег дела шампионата, док су у европским квалификацијама биле обрнуте улоге.

Цветковић је био Звездин ђак, али је до првог тима најтрофејнијег српског клуба стигао заобилазним путем кроз суперлигашке мечеве у дресовима Хајдука из Куле и крушевачког Напретка.

Био је жеља тадашњег тренера Ненада Лалатовића, у ситуацији кад се Петковић опорављао од тешке повреде колена.

Ниједном Звездином првотимцу ове зиме не истиче уговор осим Цветковићу, али ће листа отишлих бити дугачка.

Договорен је раскид са Паблом Моучеом, ускоро ће бити дефинисани и детаљи растанка са Томасом Фибелом.

Мала минутажа у јесењем делу разлог је и за потенцијални одлазак Давида Бабунског, али је могуће и да се бори за нову шансу.

Клубу је неопходан приход од трансфера и први на листи за продају је Уго Виеира (интересантан клубовима из Кине).

Уз њега је десни бек Петковић, који је такође у излазној години уговора. Управа Црвене звезде летос је одбила понуду Макабија из Тел Авива за Михаила Ристића, поново је атрактиван ан тржишту и руководство ће бити у прилици да разматра нове варијанте.

Клубовима из иностранства интересантни су Мичел Доналд, Дамијан Ле Талек и Гелор Канга, међутим, немају дозволу за одлазак и на њиховом останку инсистира тренер Миодраг Божовић.

План је да се н њих рачуна и у европским квалификацијама наредног лета, обзиром да имају уговор до лета 2018. и могу да реализују трансфер попут Катаија у касним августовским данима.

Костариканац Руиз још дуже је везан за Црвену звезду од Француза и Холанђанина, јер је летос потписао трогодишњи уговор и због чињенице да је прилично млађи од њих и репрезентативни потенцијала, у клубу са Маракане очекују добру зараду кад буде одлазио једног дана.

Коментари21
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Denda
LJudi Zvezda ce na prolece biti BAR DUPLO JACA-zivi bili pa videli.....odlaze igraci koji realno nemaju kvalitet za zvezdu i odlaze oni koji realno i ptice na grani znaju da treba da odu....a dolaze nam igraci koji odmah ulaze u tim.....ZAPAMTITE MOJE RECI...ZVEZDA NA PROLECE CE IGRATI DUPLO BOLJE A RAZLIKA NA KRAJU SAMPIONATA CE BITI BAR DUPLO VECA....ZAPAMTITE MOJE RECI BAR DUPLO VECA...POZDRAV DELIJE i nezaboravite ma koliko bili skepticni ZNA TERZA STA RADI A TO BOLI OVE PREKO PUTA.
straja
Nisam upoznat sa organizacionim kvalitetima ZT ali da mu osecaj za izbor fudbalera nije dobar OCIGLEDNO je....a sto se tice Bozovica ..dobar trenaer,mozda I odlican ali za nivo srpske lige....a ni njegov izbor igraca ne prelazi taj nivo.....ali sta se moze ....kad nece da odu,a ni kad ih teras.
Zvezda
Meni nije jasno sto Zvezda ne odigra prijateljsku utakmicu sa klubom iz kojeg planira da kupi igraca. Onda vidi ga na licu mesta kako igra i onda ili posalje ponudu ili odustane. A pripremna utakmica je uvek dobra da se isprobaju neke akcije i podigne forma igracima.
olio
Jel ti mislis da je lako da se organizuje jedna medjunarodna prijateljska, pogotovo sad kad su svi igraci na odmoru?
Dragan
E sad da vidimo Upravu i menadžere...prošli prelazni rok je bio katastrofa.
egzoticna banka
Koju upravu! Vi navijaci Zvezde ste zaboravili da nemate upravu jos od OFKa to jest jeseni 2015. godine. Osvojili premijerovu ligu i sve zaboravili!
A Boza dunster?
Realno je da se oslobodimo nekih igraca a za pojacanja polako dug je prelazni rok,mi imamo na spisku preko 30 licenciranih igraca...sasvim solidna konkurencija.Sto se tice odlazaka ako ode Petko,ostace Cvetko..obadvojice nece sigurno da se odreknu,sto se tice jos odbrane pored Fibela trebali bi i jos jednog od iskusnijih stopera da se odreknu Lukovica ili Rendulica,razlog obadvojica su skloni povredama pa da se nebi desavalo kao sad da su obadvojica na bolovanju,bolje jednog da menja neki zdraviji i mladji momak.Sto se tice ofanzivnog dela tu odlazi Mouce,verovatno Vieira..i oslobodio bi se jednog od dvojice istih Sikimic-Orlandic..Ako dolazi Haruna,moramo biti spremni da odlazi Donald jer ovog sigurno ne dovode da bude konkurencija Kangi,koji ima platu kao 8 srpskih igraca u Zvezdi.Ako Grof ostane verovatno ce oterati Babunskog,mozda jos nekog mladjeg igraca..i najvece pojacanja od svega je njegov odlazak..A da nikog ne dovedemo I da odu neki sa Rastavcom ili Laletom bicemo sampioni.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.