Почетна / Фудбал / Супер лига

ПОГЛЕД СА ЧАИРА: Да ли Ниш жели Европу?

Ако Ниш жели Раднички у Европи, онда се нешто из корена мора мењати. Џабе ће бити и плеј-оф, али и добар пласман.
ФОТО: Н. Неговановић

ПИШЕ: Тома Тодоровић

Све нишком Радничком иде како треба на почетку пролећа. После посртања, крајем јесени, и низа утакмица без победе, успео је суперлигаш са Чаира да се као феникс издигне из пепела.

Добио је Реал са Нишаве ново руководство, корак по корак, бар тако тврде челник Ивица Тончев и најближи сарадници, клуб се стабилизује у свим сегментима и, што је најважније, резултатски се потпуно опоравио и бележи изванредне резултате.

Срећом, сачуван је стручни штаб, на челу са Миланом Раставцем, и на Чаиру је остала већина фудбалера који су од почетка шампионата чинили језгро тима. Доведена су и јака појачања, чиме је нишки суперлигаш много добио и на квалитету и сазрео за много веће домете.

Данас Раднички, уз ново руководство, има и јак тим и, што сигурно представља посебност, као некада давно на Чаиру је победничка и добра атмосфера о чему највише брину у стручном штабу и међу фудбалерима.

Све то, међутим, не прате услови за организацију утакмица на нишком стадиону. Град је претходних година уложио милионе евра за реконструкцију и изградњу модерног стадиона, али је до сада саграђено и завршено кусо и само донекле приведено намени: свлачионице прокишњавају, често уопште нема струје и топле воде...

Најтрагичније је да Чаир нема најосновније – терен за игру и, чињеница је, многи трећелигаши имају боље услове за рад и такмичење. На стадиону у Нишу је после сваке кише или снега каљуга, а на свакој утакмици стиче се утисак да је реч о сеоској утрини или неуређеној ливади.

Ако Ниш жели Раднички у Европи, онда се нешто из корена мора мењати. Џабе ће бити и плеј-оф, али и добар пласман. Ниш, али и људи из врха фудбалске организације, који су до сада безброј пута обећавали, али нису и помогли, морају да се замисле око овог проблема.

Једноставно и просто – у развијени свет, а одскора и у самој Србији тешко да се може на свечаност у лепом оделу, и кошуљи са краватом, а у опанцима.

То мора да се схвати и то мора да изазове реакцију. Позитивну и ефектну. Јер, у противним би се могло рећи „да се џабе кречило”...

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Meraklija
Ivica Toncev odavno nije vise predsednik kluba(podneo je ostavku zbog sukoba intrsa).Njega je zamenio Dejan Propadalo.
NFK
Bolje da igra Napredak Evropu ,Nis je katastrofalno slab sa igrackim kadrom!
niš
uf uf šta napriča... i tako slab Radnički dobije prejaki Napredak u sred Kruševca... :-)
Beloputi Afrikanci
I da izadju u Evropu... Dajte ljudi da se ne brukamo, ko je bio na Cairu zna koliko je to sve jadno, prevazidjeno, bolje da se prijave nasi klubovi za neki africki kup.
Ivan
Nis ima poluzapocet stadion sa izgradnjom. To su samo spojasni radovi za slikanje a unutra jadac. Jos minimum godinu dana ako ne i vise je potrebno da se Cair zavrsi to bez krova koji je planiran.
AcA
Pa cak i da ima uslove sa kojim igracima da igra Evropu? Ako jedva i prodje prvo kolo kvalifikacija pada u drugo. Bolje da ima jak tima i igra van Nisa, nego slab tim i ispadne od predstavnika Moldavije ili Albanije.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.