Почетна / Фудбал / Супер лига

Основан Самостални синдикат фудбалера Србије предвођен Милошем Нинковићем

Самостални синдикат фудбалера Србије основан је данас у Београду, а као председник ће га предводити некадашњи репрезентативац Милош Нинковић
ФОТО: Н. Неговановић

Један од разлога за оснивање синдиката је, како се наводи у саопштењу, недостатак одговарајуће заштите радних права фудбалера и чињеница да највећи број њих не ужива одговарајућу синдикалну подршку.

"Сигурни смо да нашим богатим међународним искуствима можемо и те како да помогнемо младим фудбалерима да на најбољи начин остварују своја права", пише у саопштењу.

Циљеви синдиката биће заштита радних и социјалних права професионалних фудбалера, залагање за унапређење прописа који у Србији уређују радно правни статус, вођење социјалног дијалога са државним организма, клубовима и Фудбалским савезом Србије као надлежним националним гранским спортским савезом.

Синдикат ће се бавити и заштитом свих права својих чланова и настојати да има активно учешће у припреми и изради нових законских и подзаконских аката, и примени постојећих прописа који уређују област спорта.

Како се наводи, синдикат ће се у складу са прописима ФИФА и УЕФА борити против свих облика дискриминације у фудбалу, а посебна пажња биће усмерена на поштовање уговора о професионалном игрању и положају чланова синдиката у фудбалским клубовима.

Милош Нинковић, некадашњи фудбалер између осталих Црвене звезде, а сада члан Сиднеја у Аустралији, једногласно је изабран за председника на оснивачкој скупштини.

Њему су подршку пружили многи бивши и садашњи фудбалски асови, попут Горана Гавранчића, Радосава Петровића, Слободана Рајковића, Владимира Дишљенковића, Александра Луковића, Николе Гулана, Милоша Бајалице, Ивана Петровића, Милоша Димитријевића, Драгана Мрђе и других.

Синдикат ће у наредном периоду представити план и програм рада и позвао је све фудбалере у Србији да му се придруже и заједно раде на побољшању правног статуса играча.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

desa
koga taj sindikat predstavlja,zar vec nije postojao sindikat fudbalera
Profa sa Brda
Primećujem da su na čelu oba sindikata fudbalera ili bivša Čukina deca ili bivši Čukini fudbaleri. :-) Nema, brate, vaspitanje je vaspitanje. Crvena Čukarica će društvenim parazitima ipak doći glave... :-)))
Sve zauzmite
Ne odgovara im postojeći sa predsednikom Poledicom, pa cigani prave svoj sindikat...cirkus.
pngro
inace to je tip odusevljen likom i delom vodje !
straja
E sad da vidimo onog Poledicu.... a niko ne brani grabarima da osnuju jos jedan SVOJ sindikat pored poledicinog!!! I onako je Srbija puna sindikata...skoro I vise nego STRANAKA.....vazno je da se ne radi "leba bez motile".....
Gaja
Upravo je to i tuzno. Umesto da se svi fudbaleri ujedine u jedan sindikat i pokusaju da zastite svoje interese postoje dva sindikata koja su nemocna da urade bilo sta. A kako to funkcionise u savremenom svetu videti pod NBA sindikat igraca i cuveni lock-out od pre nekoliko godina. Sustina, igraci i treneri su nezasticeni, klubovi se poigravaju sa njima i jedini spas je da UEFA izbaci nase klubove iz Euro takmicenja dok se ne dovedu u red.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.