Почетна / Фудбал / Супер лига

Немања Милојевић: Тата пролази Иртиш

Немања Милојевић, син тренера црвено-белих, истиче да није добио позив из Црвене звезде и да је задовољан на Бановом брду
ФОТО: М. Милановић

У Чукаричком знају како се стварају играчи. Један од оних који би сутра могли да донесу Брђанима велику предност на терену, али и зараду је млади Немања Милојевић.

Видео је по доласку у Чукарички и Ненад Лалатовић да се ради о квалитетном офанзивном везном играчу, па није ни чудо што га још на Кипру прикључио првом тиму.

- Ово су ми друге припреме са првим тимом Чукаричког и мало су лакше него оне на Кипру. Већ сам се навикао на професионализам који захтева сениорски фудбал – рекао је Немања Милојевић.

Појачава се конкуренција у везном реду како то утиче на младог играча? 

- Мора да постоји јака и здрава конкуренција да би се дошло до напретка. Моје је да радим и тренирам, а на шефу Лалатовићу је да процени ко ће играти. Онолико колико будем заслужио толико ћу бити на терену.

Какав је Лалатовић према млађим играчима, да ли је строг?

- Шеф није толико строг. Покушава млађима да помогне саветима. Доста прича са нама, на тренинзима нам показује шта бисмо требали да радимо у одређеним ситуацијама.

Капитенска трака на руци

Ненад Лалатовић када у тиму није Петар Бојић, капитенску траку даје Немањи Милојевићу:

- Част ми је да носим траку Чукаричког. Хвала и тренеру Лалатовићу који има поверења у мене.

Да ли сте спремни за старт сезоне и како вам се чини игра у мечевима у којима сте добијали шансу?

- Задовољан сам како сам се спремио и учинком на утакмицама, али увек може боље, има места за напредак.

Прву утакмицу играте против Војводине, можда бисте могли да искористите умор Новосађана од Европе?

- Војводина је испала из Европе и можда ће сада имати већи мотив против Чукаричког. Ипак, игра противника нас не занима, ми радимо у свом ритму.

Чукарички се већ у трећем колу састаје са Црвеном звездом коју је овог лета преузео ваш отац Владан Милојевић. Да ли сте вас двојица причали о том мечу?

- Ух, биће то наш први дуел. Нисмо још тата и ја причали о тој утакмици, али кад дође време сигурно ћемо разговарати. Биће можда мало необично, међутим морамо да будемо професионалци.

Да ли вас је тата звао да пређете у Звезду?

- Није, заиста.

Прати ли Влада Милојевић шта радите овде на припрема са Чукаричким?

- Наравно да прати чујемо се сваки дан.

Да ли разговарате о тактици Чукаричког, близу је тај меч у Љутице Богдана?

- Не, заиста не причамо о тактици и ономе што се ради на тренинзима. Тата се интересује само за мој учинак и како напредујем. Не одајем му тајне са тренинга, а и он ништа од тога и не пита.

Шта мислиш како ће тата проћи са Звездом против Иртиша?

- Очекујем добар меч и победу Црвене звезде. Желим им све најбоље и да остваре што бољи резултат, а следеће недеље да славе пролазак у наредну рунду квалификација за ЛЕ. Ми у исто време играмо пријатељску утакмицу тако да нећу стићи да гледам Звезду.

Са Матићем је лако играти

Иако иза себе нема много суперилигашких утакмица, једног играча са којим је волео да игра Милојевић издваја:

- Са свима се добро слажем, старији играчу су добри према нама млађима, али издвојио бих Игора Матића. Поред њега ми је прошле сезоне било најлакше да играм.

Колико вам је тешко сада да се носите са тим, што вас сви гледају као сина Владана Милојевића, тренера Црвене звезде?

- Немам притисак, навикао сам на то. Био сам у млађим категоријама Чукаричког када је он водио први тим. Између осталог тата је сада у Звезди, ја на Бановом брду, то су два различита клуба која играју у истој лиги.

Где видите Чукарички на крају сезоне?

- У прве три екипе дефинитивно. Циљ нам је да изађемо у Европу, јер Чукарички то заслужује. Из године у годину то показујемо, сада смо имали мали пад, али није то ништа страшно. Заслужили смо прошле сезоне да играмо чак и плеј-оф. Враћамо се на прави пут – закључио је Милојевић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Максим
А мама? Како је мама?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.