Почетна / Фудбал / Супер лига

Тренер Пакулт пред одласком са Чаира, градоначелник Булатовић: Разочаран сам

Бура на Чаиру пред долазак Рада, Ниш бруји да су Аустријанцу одбројани сати на клупи
ФОТО: Н. Неговановић

Уместо да се радују успесима и у миру дочекају Рад, на Чаиру је јуче избила афера неслућених последица. Аустријски тренер, Петер Пакулт, који је почетком јула преузео клуб из Ниша, због несугласица са руководством Радничког, спрема се да оде са Чаира!?

Истовремено, незванично се говори да данима већ трају покушаји руководства Радничког да раскине уговор са Пакултом јер „нема сарадње са људима из клуба, нестручно води тренинге и утакмице, тактички лоше спрема екипу, измене играча на утакмицама су неразумљиве...”

За сада се зна да ће Пакулт, ипак, водити нишку екипу на вечерашњем мечу против Рада, али је велико питање да ли ће од сутра бити у Радничким.

Сукоб, сазнајемо, траје већ дуже време, а кулминирао је изгледа пред тренинг, јуче пре подне, када су, потврђено нам је из више извора, појединци из руководства Радничког захтевали од Пакулта „да на утакмици са Радом обавезно у тиму буду Адин Траванчић и још неки играчи”.

Аустријски стручњак је, речено нам је одбио било какав разговор о томе. Узвратио је „да тражи да му се не праве сметње у вођењу екипе и да неће пристати на притиске”. Замолио је фудбалере и да се не обазиру на све чешће приче о његовом одласку. Навео је „да ће тражити да га након данашње утакмице одмах клуб ослободи свих обавеза и да га исплати за ово што је до сада радио, али да после свега највероватније  више неће остати у Радничком”.

У настојањима да ступимо у конткат са Петером Пакултом, јуче поподне, добили смо информацију „да одмара и спрема тактику за сусрет са Радом”.

Покушали смо да добијемо одговор о најновијим дешавањима у Радничком од Бобана Дмитровића, тренера у стручном штабу и преводиоца на конференцијама за медије.

– По плану смо јуче одржали тренинг и сва наша хтења и размишљања у овом тренутку везана су за утакмицу са Радом. Желимо да одиграмо овај меч најбоље што можемо, да победимо и освојимо бодове. За све друге информације нисам ни задужен, нити желим да их коментаришем. Дошао сам у Раднички, у реномирани клуб што ми је одувек била велика жеља и што не кријем, са намером, као и Петер Пакулт, да помогнем и постигнемо нешто вредно – рекао је Дмитровић.

Упитали смо Бобана Дмитровића да ли има несугласица и трзавица у нишком клубу.

– Гледамо само спортску страну нашег посла, настојимо да што боље припремимо екипу и остваримо трећу узастопну победу. Остало не желим да коментаришем – истакао је млади тренер.

После информације да се нешто чудно догађа у Радничком, разговарали смо са градоначелником Дарком Булатовићем.

– Много сам разочаран! Имам информације да постоје велике несугласице између тренера и руководства, али заиста не знам детаље и једно је сигурно – нећу да се мешам шта год да је по среди и шта год да буде. Прекинуо сам и већ 15 дана немам никакве контакте са људима на челу Радничког. А до прекида је највише дошло због нагомиланих и великих обавеза на месту градоначелника, али и зато што сам заиста разочаран неким стварима и догађајима у и око клуба – рекао је први човек Ниша.

Незванично смо од људи из окружења Булатовића сазнали да је контакт са нишким градоначелником јуче, после тренинга, очигледно због последњих збивања, покушало да успостави више људи из клуба који, како су рекли, страхују да последње трзавице у Радничком не доведу до још већег потреса на Чаиру и да могу да буду погубне.

Коментари29
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ceca 28101960
Svaka cast za Austrijanca/ne Nemca,samo pojedini Srbi ne prave razliku/Ne gradimo Skadar na Nisavi,vec svojoj deci sportsku buducnost.Ako u sportu,ubacujemo svoje rodjake/babe i strine/da bi na mufte dobili koji bedan dinar ,bolje da nas nema.Mozemo da imamo predsednika drzave sa zanatom-on ima savetnike, Mozemo da imamo nepismene ministare, i njima ce mo naci sposobne i strucne saradnikrMoze drzava da daje socijalnu pomoc drzavnicima,sudijama,starletama,izdrzace sirotinja, Sport je jedino sveto i cisto vitestvo gde prljavi novac nesme da bude sredstvo za kupovinu i prodaju nedostojnih.Dignite se sportisti,navijaci,studenti,omladino i stanite na strani pravde,uspeha i pustimo makar i strance da nas vode u postene pobede.Podrska za Pacculta ali i Dmitrovica, jer i on je tvrd orah za kriminalce i korumpirane.Vec i sada vodimo protiv Rada .Eto kad sebi ne pomazemo Bog pomaze ali i opominje.
Cika Boris Fr
To je ta saradnja koja kod Austrijanca ne vazi oko namestanja rezultata, Toncev naucio kao u Zvezdu da se sve unapred znaju rezultati, ali ovaj covek naucio da radi posteno !!
japaja
tebi mora da je teško sa samim sobom?
Boban
Sta ima da se prica vise.Sve je receno.Sad samo da izadju javno.I izvinu se igracima..poklone i daju ostavke.Marko Jovanovic spirtki direktor da objasni kako je posle prve utakmice gde je nemac stavio igraca u sastav..tj.u 18. Po povratku saopstio istom igracu da nemoze od tog dana vise da trenira u Nisu.Verovatno nije mogao da izvrsi uticaj na trenera.Pa je prustio sebi za pravo da zabrani treninge igracu. Prvo da navede sta je taj igrac napravio da bi ga sankcionisao.Pa da idgovara za pistupak.Jedan od primera.
...
Na kog igraca mislis?
meraklija
Postali smo najaci krimi klub na Blkanu u sluzbi blizanaca iz Bgd-a
Hmmm
Ima smisla.
pfc
Ne blizanaca, nego BLIZNAKINJE!!!
Прикажи још одговора
Simpatizer
„нема сарадње са људима из клуба, нестручно води тренинге и утакмице, тактички лоше спрема екипу, измене играча на утакмицама су неразумљиве...” Pa ovo je top. Dovedu trenera a onda kazu da su izmene an utakmicama nerazumljive, pa ko je taj da sudi da su nerazumljive. Mislim da kljucno da je covek izjavio da mu se ne mesaju u rad. To je totalno neshvatljivo, automatski je potpisao otkaz. Tako je to na brdovitom Balkanu.
Gaga
Ne treba da potpisuje nikakav pristanak na raskid. Nek ga oteraju, pa ce morati sve da mu plate!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.