Почетна / Фудбал / Супер лига

ЛЕТЊА ПИЈАЦА: Рудовић Спартаков три године, Мијић у Раднику, Маричић Јаворов...

Суботичани су наставили са праксом ангажовања талентованих фудбалера. Јуче је уговор са Спартак Ждрепчевом крви потписао млади црногорски репрезентативац Анђело Рудовић. Сарадња је оверена на три године.
ФОТО: ФК Спартак ЖК

Момак из Берана, поникао у школи Могрена, лане је био најбољи првотимац црногорског прволигаша ОФК Петровца. Кратко време био је у ПСВ-у, стигао је само до дреса младе екипе холандског клуба, а потом је играо за Младост и Петровац.

Долазак у Суботицу сјајна је прилика за Рудовића да се у конкуренцији младих саиграча избори за место и потврди огроман потенцијал, због којег је својевремено био проглашен за једног од најталентованијих фудбалера Црне Горе.

ОБРОВАЦ ДО 2019, СТИГАО ЂУРИШИЋ

Шабачка Мачва продужила је уговор са Иваном Обровцем до августа 2019. године. Везиста се, после суперлигашких партија у Раду и Новом Пазару, скрасио у родном граду, па је нови уговор само логичан наставак добре сарадње са људима из Мачве.

После раскида уговора са Војводином, на верност шабачком клубу обавезао се Марко Ђуришић. Према најавама, последњи долазак неће закључити списак новајлија у граду на Сави.

Црвено-црни су послали двојицу младих фудбалера на каљење у Српску лигу. Немања Живковић ће на јесен носити дрес ужичког Јединства, док се Иван Мијаиловић преселио на Златибор.

Доскорашњи офанзивац шабачке Мачве, Стефан Живковић, прихватио је понуду из Јерменије и потписао уговор са тамошњим суперлигашем Ганџасаром.

Живковић је пролетос носио дрес шабачког тима у прволигашком друштву, али није имао запаженији учинак. Клуб из Капана, лане шестопласирани у Супер лиги Јерменије, једно је од омиљенијих одредишта за играче с наших простора.

МАРИЧИЋ ЈАВОРОВ, РАСКИД ДРОБЊАКУ

Последњи дани донели су и неколико промена на територији чачанског општинског савеза. Милан Маричић је напустио Борац и потписао уговор са Јавор Матисом. Сарадња је орочена на три године.

Чачански суперлигаш дефинитивно је раскинуо уговор са младим голманом Марком Дробњаком. Ђак Борчеве школе преселио се у Полет, чију мрежу је бранио и прошле сезоне, али на позајмицу. У Љубић је стигао и Марко Аврамовић, лане првотимац Бокеља.

Већ раније, Борац је Полету позајмио петорицу младих: Стефана Ковачевића, Стефана Фићовића, Душана Ђорђевића, Срђана Пантелића и Уроша Секулића.

МИЈИЋ У РАДНИКУ

Милош Мијић, доскорашњи офанзивац Металца, нови је члан Радника. Уговор је орочен на годину дана, а 27-годишњи Београђанин моћи ће да дебитује већ у недељу, у дуелу са Земуном.

Мијић је пре Металца играо у ОФК Београду, Новом Пазару и лучанској Младости, окушао се и преко границе, у словеначким Домжалама.

Сурдлуличани су нишком Цар Константину позајмили Милана Стојановића.

Позајмица је орочена до наредног зимског прелазног рока.

РОКВИЋ ИЗАБРАО БАЧКУ

У последњем броју „Фудбала” објављена је регистрација Страхиње Роквића, новог члана ОФК Бачке. На стадион „Станко Малетин Вава” стигао је из Чукаричког.

Потврђена је селидба Ивана Рогача у Инђију.

ПОЗАЈМИЦЕ ИЗ ЛУЧАНА

Канцеларија лучанске Младости оверила је неколико позајмица протеклих дана, као још један доказ да клуб постаје центар не само драгачавеског региона, већ и шире.

Овчару из Марковице позајмљени су Ђорђе и Никола Нешовановић, док се Никола Терзин преселио у Лозницу. Филијала Младости играће од ове сезоне у зонском рангу, па ће таленти сазревати у том клубу. Лучанци су у летњем прелазном року ангажовали и већи број младих снага из окружења, а последња двојица, Огњен Чоловић и Никола Ракић, стигли су из пожешке Слоге.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.