Почетна / Фудбал / Супер лига

Пакулт о искуству из Србије: Време је стало, мој рад је константно био блокиран, Партизан и Звезда једини професионални стога и недостижни

Доскорашњи тренер нишког Радничког за "Кронен Цајтунг" сумирао утиске из кратког боравка у Србији

Петер Пакулт (57) се споразумно растао пре неколико дана са нишким Радничким, а сада је за "Кронен Цајтунг" пренео утиске из боравка у нашој земљи.

Некадашњи стратег Рапида је од свог Беча кренуо 850 километара јужније, у Ниш.

- Тренирање је мој посао и страст - рекао је приликом поласка.

А, по повратку:

- У мају је господин Тончев дошао у Беч - почео је излагање описавши га као политичара, бизнисмена, "шеф" буџета. - Хтео је промене у Нишу, тренера другачијег менталитета, који ће нешто да направи.

Раднички је био име и у бившој Југославији, полуфиналиста ЕУФА купа.

- Овде је време на неки начин стало.

Наводњавање терена није модернизовано, тренира се на стадиону...

- Све се ради на стари начин, трава се полива баштенским цревом. Видео анализа? То овде није у првом плану. Нутриционистичка исхрана? Заборавите на то, за доручак се једе бели хлеб и јогурт и завршава за пет минута. Знао сам да су ствари другачије, али толико...

Пред једну од утакмица играчи су спавали у вишекреветним собама у хотелу близу главног пута, на 50 степени целзијуса док су комарци облетали око кревета.

- Помислио сам да ће камион да улети у собу - рекао је трљајући очи.

После седам кола Раднички има четири победе, два ремија и пораз, два бода је иза лидера Црвене звезде. Без буџета до еврокупа, илузорно, али не и у Нишу. Ипак...

- Мој рад је константно био блокиран. Али, тим је радио, играчи су били уз мене. Ипак, мора да се зна да су овде Партизан и Црвена звезда једини професионални клубови, стога и недостижни. Остали? Немам коментар. Тако стоје ствари у земљи чија је репрезентација надомак Мондијала.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Profa sa Brda
Nije čovek posetio Čukarički, pa zato priča da su jedino Zvezda i Partizan u Srbiji pravi profesionalni klubovi. :-)
Danke Pakult
Pricao sam da smo gori od Bugara. Terza, Kokeza ali i ostali treba da se stide na sta su napravili nasu ligu. Sudije korumpirane, amaterizam i ostalo. Mi Srbi imamo veoma visoko misljenje o sebi zbog uspeha u ratovima pre 50 godina, Nikole Tesle, Zvezde iz 1991 i Novaka Djokovica. Sve ostalo je beda neke zaostale juznoamericke zemlje. Napredno nazadujemo i zato se 15 000 mladih bezi iz zemlje svake godine. Sramota me je kada citam ovakav teskt ali puno zahvalnosti da nama obicnim neko iskreno kaze kakva je situacija u zemlji i dokle smo stigli zahvaljujuci pre svega politicarima. Da li ce Toncev da propadne u zemlju od stida? Ne, ti ljudi imaju obraz kao djon da nemaju nikada nebi bili tu gde jesu. Mi mali i posteni se stidimo u njihovo ime.
Lučanac
Lako je tebi bilo,kad ti sviraju stvari,koje ni ti ne bi svirao
Maestro Mozzarrt
Good morning Kolumbejsn!
pngro
profesionalno ugradili politicre u sistem, ZATO I NEDOSTIZNI !

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.