Почетна / Фудбал / Супер лига

Звезда са пола гаса до победе у Ивањици, евроголови Рикардиња и Доналда (ВИДЕО)

Црвена звезда је направила најбољу могућу увертиру за меч првог кола групне фазе Лиге Европе против БАТЕ Борисова, славила је на гостовању Јавору у Ивањици са 2:0
ФОТО: crvenazvezdafk.com
Јавор – Црвена звезда 0:2 (0:2)
Стрелци: 0:1 – Рикардињо у 15, 0:2 – Доналд у 26. минуту.
Стадион: Јавора у Ивањици. Гледалаца: око 3.000. Судија: Александар Васић (Нови Жедник). Помоћници: Дејан Петровић (Кикинда) и Матија Олајош Нађ (Суботица).
ЈАВОР: Ђогатовић, Амановић, Асаре (од 67. Севић), Елиомар, Каришик, Киковић, Колаковић, Марчић (од 62. Цветковић), Миловић, Терзић, Трипковић (од 84. Ивановски).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић, Доналд, Крстичић (од 86. Рачић), Срнић, Радоњић (од 62. Аџић), Рикардињо (од 80. Милијаш), Пешић.

 

Црвена звезда је имала лопту у ногама, иницијативу, али је до прве прилике стигла тек у 15. минуту. И одмах је постигла гол.

Рикардињо је прихватио пас на 25 метара од гола ривала, направио је корак и опалио по лопти, Ђогатовић је био немоћан – 0:1.

Настављено је у истом ритму, све до 26. минута. Тада је Звезда добила слободан ударац по средини гола, на око 20 метара удаљености, лопту је узео Доналд и гађао леви горњи угао Ђогатовићевог гола, чувар мреже Јавора је поново био немоћан – 0:2.

Могла је Звезда и до трећег кола у првом полувремену против безопасног Јавора. У 36. минуту је Крстичић маестрално додао до Срнића, али је овај из изгледне позиције шутирао преко гола домаћих.

Најбољу прилику Ивањичани су имали у 57. минуту, слободан ударац после фаула Рикардиња је извео Елиомар, са 19 метара је шутирао за мало поред Борјановог гола.

Потом је уследило неколико шанси у низу за црвено-беле, а у том периоду блистао је Ђогатовић на голу Јавора. Најпре, у 61. минуту кад је после центаршута Крстичића Родић тукао главом.

Два минута касније Срнић је проиграо Пешића, овај ногом захватио лопту, али је поново Ђогатовић изашао као победник из те ситуације.

У 64. одбранио је голман Јавора и шут Крстичића са 16 метара, Звезда је добила само корнер. Потом је укротио и шут Срнића у 68. минуту...

До краја меча Владан Милојевић је на терен увео младе Луку Аџића и Уроша Рачића, те искусног Ненада Милијаша, а Звезда је лако сачувала предност.

Семафор осмог кола Супер лиге:
ОФК Бачка – Раднички (Ниш) 1:1 (Мићић 90+5 – Аксентијевић 51)
Спартак – Напредак 2:1 (Ивановић 16, 34 – Вукановић 33)
Борац – Земун 0:0
Јавор – Црвена звезда 0:2 (Рикардињо 15, Доналд 26)
Радник – Рад 3:1 (Златановић 20. једанаестерац, Мијић 48, Радовић 78 – Лутовац 51)
Партизан – Младост 3:0 (Н. Г. Милетић 53, Пантић 62, Тавамба 70)
Недеља:
Вождовац – Војводина
Петак:
Мачва – Чукарички 0:2 (Мудрински 5, Мићин 79)
Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

bokiUSA
Cine nam medvedju uslugu sa ovim sklanjalicama!
Dragan Bgd
Bravo Zvezdo,ponovo ste odigrali odlican fudbal,nagledao sam se lepih poteza,driblinga odlicnog trcanja,kombinatorike i to kakvih suteva.Javor se borio cvrsto,nije legao ko ovi Lucanci i odradio sklanjalicu.U ivanjici se igrao fudbal,bas takmicarski i sportski,bravo i za Ivanjicane,mada mislim da su presrecni sto nisu popili petardu,tako je Zvezda igrala.Jos jednom bravo i vidimo se na stadionu sa Bate Borisovim.
Antiglodar
Treba nam jos jedan dobar STOPER pozadi poput vujadina savica da kompletiramo odbranu i da mozemo da se ravnopravno nosimo sa svima u evropi!
Zoran CZZG
Napokon Zvezda igra kako i treba da igra...lepršavo,opušteno i čvrsto...lepa je stvar što Milojević ima slatke muke oko sastavljanja ekipe...napokon nešto i od Rikardinja...Krstičić ODLIČAN...Pešić jedino malo dužan,ali ne mogu svi odigrati super...NAPRED ZVEZDO,ZGAZI IH SVE...
Zoran CZZG
Malo sam krivo to napisao oko Rikardinja...od kad je došao u Zvezdu i na svakoj vesti o njemu sam govorio i dalje stojim iza toga da je više nego odličan igrač,i da će to tek da pokaže nevernim Tomama....
Dragan Bgd
Zoki,verujem da se razumes u fudbal,Zvezdas si,pa me s toga i cudi,zasto se iscudjujes za ono sto si video sinoc,kad si video kako barata loptom,trebalo je da se spremi fizicki i tek cemo da gledamo njegove majstorije sa ostalim nam majstorima.Imamo stvarno verlo kvalitetan i ujednacen tim,posle dugo vremena.Opusti se i uzivaj,pozdrav.
Idi begaj
Zvezda odigrala još jednu sklanjalicu. Kako se golman fino sklanjao, pogotovo kod drugogo gola, koji prima u svoj ugao, pa se kao nešto koprca.
Lone Wolf
Nego, jel´ to toj Partizan izbačen iz lige pa pratiš Zvezdu?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.