Почетна / Фудбал / Супер лига

Војводина на врху, Суботић као гром (ВИДЕО)

Војводина теренску иницијативу материјализовала тек у другом полувремену. Меч је обележио прелеп гол Немање Суботића
ФОТО: В. Марковић

ВОЈВОДИНА – НАПРЕДАК 3:1 (0:0)

СТРЕЛЦИ: 1:0 - Михаиловић у 62, 2:0 - Суботић у 69, 3:0 - Јованчић у 78 (из једанаестерца), 3:1 - Аливодић у 88. минуту

СТАДИОН: „Карађорђе“. ГЛЕДАЛАЦА: 1000. СУДИЈА: Петар Пипер (Чачак). ПОМОЋНИЦИ: Урош Стојковић 8, Милан Михаиловић (оба Београд) 8. ЖУТИ КАРТОН: Михаиловић (Војводина).

ВОЈВОДИНА: Роцков, Лакићевић, Веселиновић, Саничанин, Антић, Јованчић (од 81. Месаровић), Вукасовић, Парк (од 53. Калезић), Којашевић, Суботић (од 84. Аврамовски, Михаиловић.

НАПРЕДАК:  Јанковић, Боранијашевић , Симоновић, Миладиновић, Урошевић, Шљивић, Митровић (од 76. Ђерић ), Џесе (од 69. Вукановић), Вулић (од 69. Маркоски), Петровић, Аливодић.

 

Војводина је циљ остварила, савладала је Напредак чији отпор је дефинитивно сломила у другом полувремену. Још једна солидна партија Новосађана, трећи добар резултат у низу (реми и две победе), па је то пуно разлога за задовољство у редовима Новосађана.

Очекиван расплет у првом полувремену. Војводина је имала теренску иницијативу, није то, истина, био баш посебно снажан притисак према Напретковом голу, али утисак је да је домаћин био оријентисан према Напретковој мрежи, жељан да је затресе.

На другој страни, Крушевљани су се, пре свега, оријентисали на очување свог гола. У таквој поставци препознао се „рукопис” Ненада Сакића, који је тренерски занат изучио у италијанском фудбалу. Дакле, Напредак је на „Карађорђу” играо организовано, првенствено дефанзивно, а напред је имао само Енвера Аливодића, некадашњег првотимца Војводине, брзог и опасног да искористи простор према противничком голу.

У таквим околностима мало је било узбуђења, још мање значајнијих опасности за чуваре мреже. Док су гости били офанзивно „стидљиви”, домаћини су успели само да два пута озбиљније запрете.

Најпре је у 21. минуту Кореанац Парк искоса са леве стране био у прилици да нешто конкретније уради. Покушао је директним ударцем на гол, али није успео да надмудри голмана Јанковића.

Одмах потом, у новом домаћиновом налету Јанковић је осујетио и Михаиловићев покушај.

У игри прилично сиромашној треба издвојити и потез Суботића у 26. минуту. Он је жестоко опалио с тридесетак метара. Било је то право топовско ђуле, али овог пута голман Јанковић није имао потребе да интервенише јер је лопта прохујала поред његовог гола.

Крушевљани су добро одиграли прво полувреме, али су капитулацију потписали у других 45 минута. Војводина је теренску иницијативу коначно успела да материјализује головима и тако заслужено дође до бодова. Пут до победе отворио је Стефан Михаиловић у 62. минуту. Он је асистенцију Суботића лако претворио у водећи гол. На тај начин Крушевљани су коначно поклекли и више им није било спаса.

Истини за вољу, у 64. минуту могао је Вулић да савлада голмана Војводине Роцкова. Он је упутио лопту у десни доњи угао Вошиног гола и изгледало је да ће она завршити где је Вулић желео, али испречио се Роцков и отклонио опасност.

Пет минута касније Крушевљани су по други пут поклекли. На то их је приморао Немања Суботић громовитим ударцем са 30 метара. У 26. минуту није имао среће да погоди где је желео, али у другом покушају јесте и то је заиста био најлепши моменат меча – 2:0 за Војводину.

Осокољен вођством Вукасовић се у 75. минуту одважио на ударац из велике даљине. Урадио је то заиста силовито, али на његову несрећу за мало непрецизно. И онда је уследио 78. минуту и дефинитивни крај за госте. Шљивић је у свом казненом простору играо руком, Пипер је правилно пресудио показавши на белу тачку, а најстрожу казну непогрешиво је извео капитен Новосађана Душан Јованчић.

Коначно, у самом финишу Крушевљани су преко Аливодића успели да постигну почасни погодак и то је било све што им је успело на новосадском гостовању.

Семафор 10. кола Супер лиге Србије:

Субота:

Војводина - Напредак 3:1 (Михаиловић 62, Суботић 69, Јованчић пенал 78 – Аливодић 87)

Недеља:

Бачка - Чукарички (16.00)

Мачва - Радник (16.00)

Вождовац - Црвена звезда (17.00)

Спартак - Младост (17.00)

Борац - Рад (19.00)

Јавор - Земун (19.00)

Партизан - Раднички (19.00)

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Srpska Atina
Nasa vosa prva ponovo!!! Lajte kere Jakobsfelda.
Zaki
Ovi procvetali od kad ih je Vuković ostavio!
Veternik
Mozda a mozda ako se vrati budu jos bolji
Tokyo
Slažem se.
007
BRAVO ZA VLADIMIRA BUAČA BUKIJA kao 21 godišnjak je dobio šansu kod RAJEVCA a stigao je iz malog KABELA i ostavio dubok trag u VOŠI za 4 godine a posle i tri g u francuskom NIMU relativno rano je završio karijeru sa 29 g. i posvetio se trenerskom pozivu sad je pred profi licencom i ima pravo da vodi VOŠU tako da nova uprava koja dođe ne filozofira nego da mu obavezno daju šansu jer se vidi da ima itekako šlifa da postane sjajan stručnjak u klubu je već treću g. što kao trener mlaih kategorija što zadnjih godinu dana kao pomoćnik svih onih koji su se prošetali kroz klub zahvaljujući viskolu čiju reklamu još nisu sklonili sa dresova, i veliko BRAVO ZA SUBOTIĆA koji je pokazao da vrsni igrači igraju i u nižim ligama i da sa 25 godina kad si uporan možeš zablistati na velikoj sceni a administracija pod hitno da reši brljotine viskola i sredi dvojna državljanstva za igrače iz buvše YU jer od 11 stranaca samo 4 mogu da igraju i obavezno da se forsiraju dva BISERA VESELINOVIĆ 18.GNEŠKOVIĆ17G
q ql
neverovatni komentari , Alivodić je dobio aplauz za prelep pogodak ane zatošto nije proslavio postizanje gola

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.