Почетна / Фудбал / Супер лига

Шокантан меч у Хумској, Евертон сачувао бод против Напретка (ФОТО, ВИДЕО)

Партизан је одиграо заостали меч шестог кола Супер лиге, а Напредак су секунде делиле од велике победе у Београду
ФОТОГРАФИЈЕ: И. Веселинов
Партизан – Напредак 1:1 (0:1)
Стрелци: 0:1 – Аливодић у 43, 1:1 – Евертон у 90+6. минуту.
Стадион: Партизана. Гледалаца: око 1.000. Судија: Новица Анђеловски (Краљево). Помоћници: Дејан Поточан (Вршац) и Горан Бељин (Бела Црква). Жути картони: Ђуричковић (Партизан), Марковски, Вулић, Не. Петровић (Напредак). Црвени картон: Боранијашевић (други жути) у 28. минуту.
ПАРТИЗАН: Стојковић, Вулићевић, Н. Р. Милетић, Остојић, Н. Г. Милетић (од 46. С. Илић), Јевтовић (од 60. Соломон), Евертон, Тошић (од 50. Ђуричковић), Јанковић, Ожеговић, Тавамба.
НАПРЕДАК: Ни. Петровић, Боранијашевић, Симоновић, Миладиновић, Урошевић, Не. Петровић, Вулић, Марковски (од 75. Митровић), Милисављевић, Вукановић (од 61. Касалица), Аливодић.

 

Партизан је био доминантан у поседу лопте, па и у шансама у првом полувремену, али је на одмор отишао са голом заостатка.

До прве прилике домаћи су стигли у 12. минуту, Тошић је проиграо Милетића, који је шутирао, али је изнудио само корнер, после којег није било опасности.

Четири минута касније покушао је Тошић, шутирао је из слободног ударца искоса са леве стране, али је Никола Петровић избио лопту у корнер.

Занимљива ситуација у 28. минуту. Добио је Напредак аут, Боранијашевић је протестовао код главног судије Анђеловског, добио је жути картон, потом је демонстративно бацио лопту, уследио је и други жути картон и искључење у раној фази меча.

Није то много променило у односу снага. Тек осам минута касније Партизан је имао нову прилику, Тошић је проиграо Ожеговића, који је на 16 метара грудима спустио лопту, уследио је ударац Тавамбе, али поред гола.

Потом у наредна два минута још две прилике. Прво, после центаршута Милетића ка Тавамби, који је са 12 метара шутирао преко гола. Био је то само један у низу промашаја Камерунца на овом сусрету.

Друга прилика, Евертон је са 30 метара шутирао, лопта се одбила од одбрамбених играча Напретка, на њу је натрчао Ожеговић, али је његов ударац завршио поред гола Крушевљана.

И онда хладан туш за Гробаре. Била је то једноставна контра Напретка, Вукановић је главом пребацио лопту ка Аливодићу, а овај је рутински савладао истрчалог Стојковића – 0:1.

До краја првог полувремена, у четири минута надокнаде, Партизан је имао још два покушаја, али далекометни ударци Јевтовића и Тошића били су непрецизни.

У наставку меча, очекивано, офанзива Партизана. Мирослав Ђукић је већ на полувремену у свлачионици оставио Немању Г. Милетића, а на терен послао капитена Сашу Илића.

У 49. минуту извршио је и другу измену, овога пута принудну. Због повреде меч није могао да настави Зоран Тошић, у игру је ушао Петар Ђуричковић.

Прву прилику у наставку меча Партизан је имао у 55. минуту, Вулићевић је центрирао на Тавамбу, који је главом само креснуо лопту, она му је пала на ногу, али је његов шут из одличне позиције био непрецизан.

Пет минута касније одличан шут Марка Јевтовића са 25 метара, али је Петровић крајњим напором одбранио. Било је то све од Јевтовића, с обзиром да је одмах потом уступио место још једном нападачу, Соломону.

У 64. минуту још једна комбинација Вулићевић – Тавамба, после центаршута Камерунац је главом шутирао покрај гола Крушевљана. Два минута касније центаршут Јанковића, главом је шутирао Ђуричковић, али је голман гостију био опрезан.

У 71. минуту још једна шанса за црно-беле. Саша Илић је упутио топовски ударац са 17 метара, али је Никола Петровић сјајно одбранио шут бившем саиграчу.

Партизан је, помало неочекивано, иамо добру прилику у 89. минуту. Лопта је дошла до Ожеговића на 25 метара од гола, он је направио два корака, шутирао из тешке позиције, Петровић је нешто лошије интервенисао, али на његову срећу лопта је погодила стативу и отишла у корнер.

Показао је четврти судија шест минута надокнаде, али су и даље напади Партизана изгледали прилично јалово и конфузно.

У трећем минуту надокнаде Петровић је одбранио и ударац главом Соломона. После корнера у напад је отишао и голман црно-белих Стојковић, који је сјајно шутирао на истеку 94. минута, са 20 метара, Петровић је одбранио и кратко одбио лопту, а Ожеговић је натрчао и затресао мрежу. Али, био је у офсајду.

Изједначење у 96. минуту! После корнера лопту је главом захватио Стојковић, она је некако дошла до Евертона, који је лако погодио са пол метра – 1:1. Остаје питање да ли је био у офсајд позицији.

 

Коментари58
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

journalist u mirovini
Isključivi krivac za zaostatak u bodovima od pet, iza državnog kluba Crvene Zvezde, je trener Partizana Djukić.Toliko prevrće tim,da se ne zna ko gde igra i kome da doda loptu.Nema ni jedne utakmice,gde trener uigrava ekipu,što se lepo vidi po nevidjeno slaboj pas igri i vraćanjem lopte svom golmanu,u nedostatku ideje za napad.Partizanu nedostaju igrači gotovo cele odbrane,(Miletići,Veličkovići i ostali,.koji lutaju i ostavljaju prazan prostor protiv napadima protivnika).Ne znam već koliko puta ponavljam, Taribo Westa,koji je držao napade Reala i Porta,pa Partizan nije gubio ni jednu utakmicu kod kuće.Posle toga,nedostaje brz i skoncentrisan špic,a treba se osloboditi Ilića,koji izaziva samo podsmehe,i ostale "probne" igrače,koji se samo šetaju po terenu kao gluve kučke.
Marko
Kada se ovakav Napredak ne moze da pobedi onda je to znak i za Upravu trenera i strucni stab.Uslo se u utakmicu kao lakocemo a takav pristup redovno se sveti.Koliko sanse je potrebno Tawambi da bi dao gol.D jukic je podbacio i sa pripremom za utakmicu a i postavom tima.Partizan je igrao totalno antifudbalski,sporo bez kombinacije, losom postavom igraca pri skoro svakom napadu.Davljenje lopte bez agresivnosti brzine i stalnog pokusaja suta ne moze da se savlada nijedna odbrana.
Dragan Bgd
I sad ja ovde trba nesto kao da pljujem,ne necu,samo cu reci bruka i sramota,na ocigled svih nas ovakve pljacke.Pazi,jedva su se od Zvezde spasili,jedva su preziveeli onaj Jong Bojs a ovde i nisu preziveli,sudija im direktno svojim kretenskim i namernim sudjenjem uterao bod.Ljudi,imate li malo srama.
Branko
A, sto ti, Dragance majkino, nisi nista napisao kada ste vi dali gol a lopta je bila izasla pola metra izvan terena? Sto nisi napisao nesto, kada ste OFK "pobedili" 2:6, sto nisi napisao nesto, kada ste Vojvodinu "pregazili" posle 2:0 na poluvremenu? Znas li ti, Dragance majkino, koliko ste vi ovakvih golova dali? Sto malo ne prokomentarises "igru" cacanskog Borca protiv vas, u stilu: ivolte molim vas, sta treba....Nego, ono cigansko u vama, neda vam da budete realni i normalni. U ovakvoj situaciji, vi bi prozivali Toleta, Tita, Jovanku....a mi Grobari prozivamo nasu bagru, dok vi vasu podrzavate u svemu. To je ta razlika izmedju nas i vas. Normalnost i realnost na jednoj strani, nenormalnost i nerealnost na drugoj.
darko
A utakmica je trajala dok rezimski klub ne izjednaci i to iz cistog ofsajda... SRAMOTA!!
JSD
Lopovi lopovi lopovi....

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.